Finland som skiferie destination

Det er ikke Finland man hører om når de fleste danskere fortæller om deres skiferie. Sådan vil det formenligt være et stykke tid endnu. Områderne er mest besøgte af folk der har stået på ski i mange år og derfor søger nye ting at opdage. Selvom skiområderne faktisk har en okay mængde pister i området omkring lapland (Levi & Ylläs).

downhill skiing 3436087 1280
ski tracks 4763028 1280

Finland’s Største Skiområde

Som det største er en del af Lapland, der er +40 pister. Du kommer ikke til at stå i kø da der er 27 lifter i området. Levi som område er egnet til hele familien, der er både grønne, blå, røde og sorte pister.  Så er man nybegynder eller let øvede så har området rigtigt meget at byen på.

Finland er super hyggeligt og man kan lave meget mere end blot at stå på ski, det er muligt at prøve snescooter, rensdyrsafari, hundeslædekørsel og meget mere. Så tager man til Finland, så oplev nogle af de ting, det er bestemt ikke alle steder du kan prøve det.

Levi har også udmærket afterski som ligger i byen, restauranterne er gode og til at betale.

Er man til hygge efter en god dag på pisten kan i også bowle i byen. Levi som by er fantastisk og super hyggelig.

Området hænger sammen med Ylläs og derfor bliver det også til Finlands største skiområde.

Ylläs hænger sammen med Levi

Er også et skiområde eget til hele familien. Ylläs har en masse blå pister hvor alle kan øve sig og blive bedre, området er meget brugt af det finske folk. Ylläs har Finlands længste pist på ca 3 km. Priserne i byen er okay og det er ikke super dyrt at bo i en lejlighed eller på et af hotellerne.

Der er 35 pister hvor den højeste ligger i 540 højde meter. Du skal ikke tænke på højde meter i Finland da du er nord for polarcirklen.

Det er muligt er komme til at køre på snescooter, det tænker jeg er noget vi alle gerne vil prøve. Jeg kan allerede sige det er super sjovt.

Rensdyr kan du tage på safari og se hvis du ikke lige synes at dagen skal gå med ski, der er også hundeslædekørsel i området, jeg kender desværre ikke priserne på hvad det koster for at komme til at få sådan en unik oplevelse.

Området er sammen langt med Ylläs og er derfor en del af det største ski område i Finland.

ski resort 583806 1280
ski tracks 4773570 1280

Hvorfor skal man vælge Finland som skiferie destination?

Mega gode sneforhold, gode pister til både nybegyndere og lettere øvede skiers eller snowboardere. Super lækre hoteller eller hytter som er utroligt hyggelige hvis man sammenligner med Østrig eller Frankrig.

Priserne er overkommelige og du kan opleve meget anderledes end blot at stå på ski. Jeg har nævnt det og jeg synes tager man til Finland, så tag ud og prøv en snescooter eller tag på en rensdyrsafari.

Naturen er noget så unik og du bliver glad bare du kigger ud af vinduet.

FAQ – Spørgsmål om skiferie i Finland

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvilke er de 4 bedste skiområder i Finland?
  • Levi
  • Ylläs
  • Ruka
  • Saariselka
Hvilket er det største skiområde i Finland?

Det er Ylläs, med deres 53 km pister. Området er kendt for også at have en del andre aktiviteter udover skiløb, herunder snescooter kørsel.

Er skiløb koldere i Finland end i Alperne?

Finland kan mere sammenlignes med skiløb i Norge og Sverige. Klimaet minder meget om hinanden og du skal ikke blive chokeret hvis du kommer til at stå i minus 20 grader.

SKIOMRÅDER I FINLAND
Levi

Levi

Levi som det største er en del af Lapland, der er +40 pister. Du kommer ikke til at stå i kø da der er 27 lifter i området.

Læs Mere
Ylläs

Ylläs

Der er 35 pister hvor den højeste ligger i 540 højde meter. Du skal ikke tænke på højde meter i Finland da du er nord for polarcirklen.

Læs Mere