Skiudstyr på budget

Første gang man skal afsted, kan det være en fordel at købe skitøj på budget, er det ikke noget for dig – så har du ikke brugt en halv bondegård.

Når man skal afsted første gang, så find ud af hvor meget du glæder dig, og hvor meget du regner med at komme afsted igen. Disse overvejelser skal man gøre sig inden man tager afsted.

Men vi tager udgangspunkt i her at man ikke helt ved det og derfor køber ind på lavt budget.

Du kan købe skiudstyr til gode priser hos: BNA Boardshop

peakperformance greyhawkskijakke forestnight 15 v1 516678 removebg preview

Udstyrsliste til første gang på skiferie

Lad os starte inde fra kroppen, et sæt skiundertøj er meget nødvendigt uanset hvor du taget hen. Sådan et sæt kan du få i din lokale sportsbutik eller BILKA. Det kan du få som det billigste til omkring 99-199.-.

Dernæst skal du have skisokker, dem kan du købe på et skisports outlet og få måske 4 par for 200.-. Køb dem så de ikke bliver for store, hvis de bliver købt for store kan de nemlig folde sig nede i støvlen, det bliver træls for dig. Gerne lidt tynde i kvaliteten, da du så kommer tættere på støvlen og får mere kontrol.

Skipulli / Fleece trøje, den kan du godt undvære hvis du tager syd på, tager du nord på hvor det er meget koldere, så vil jeg bestemt sige man skal have sådan en med, du kan få sådan en til 199-299. Den holder på varmen sådan at du ikke kommer til at fryse.

Skijakke der vil jeg anbefale at man får en jakke med et vandsøjle tryk på omkring 10.000 i vandsøjletryk, gode lommer og plads til liftkortet på venstre arm. Du kan finde en udmærket ski jakke til omkring 500-700.- alt efter hvor du køber den. Jeg vil anbefale at du tager på en outlet og kigger.

Skibukser lad hver med at køb dem for tykke, du får det varmt nok, sørg for at sømmene er stabile, det man oplever når de køber en alt for billig ski buks er alt de sprækker og de føler de bliver meget varmen. Skibukserne skal have 5.000 eller 10.000 i vandsøjletryk. 400-600kr.-

Skihandsker køb et par gode handsker, andet vil være dumt, du kan få et par i din lokale sportsbutik til omkring 299.- der er meget gode og kan holde ting meget kolde temperaturer. Køber du et for billigt par, kan du opleve at de bliver våde og kolde. De vil dermed være stive fra dag nr 2. Det ønsker man ikke.

Halsedisse den kan fås til en pris på omkring 99-199.- og den holder på varmen i hele kroppen, de fylder ikke meget så den kan puttes i lomme hvis det bliver for varmt. Halsedissen kan bruges til meget andet i Danmark også og den kan bruges mange år i streg og have samme funktioner.

Skihjelm vil man have sin egen skihjelm skal man regne med omkring 300-600kr, det er noget man kan leje også. Så har man ikke den til at ligge hvis man nu ikke lige regner med at skal på skiferie igen. Dog er det noget lækre med ens egen end en der lige har været brugt i 10 uger i streg også få den.

Skibriller er her hvor du virkelig kan gøre forskellen på om du får en god eller dårlige oplevelse af skiferien, det er dem der giver dit udsyn til pisten og det er dem der hvis vejret er dårligt, kan gøre du får en meget dårlig oplevelse. Skibriller er noget hvor jeg synes man skal bruge lidt ekstra. Regn med ca 500kr og du er godt stillet.

Hvornår skal man købe skitøj på budget?

Mine anbefalinger ligger i at man køber så tidligt på sæsonen som muligt, altså i oktober / starten af november, der kan man finde gode priser, da sidste års varer skal sælges til udsalgspriser, så der er plads til de nye.

Der holdes en masse skisports outlet rundt omkring i hele Danmark, der vil jeg anbefale man tager på dem og kigger efter udstyr til skiferien. Man kan kigge på DBA og Facebook markedspladsen, der vil det også være muligt at lave et crop engang i mellem. Men tænk over hvad du køber brugt, for det har man ikke prøvet inden, hvis det altså bliver sendt til dig.

skitøj på budget
Hjemmeside removebg preview
850034 SNSAP MBLK 68471 removebg preview

Udregning på hvad det koster dig i udstyr på budget

99-199.- Skiundertøj

200.- 4 par skisokker

199-299.- skipulli

500-700.- skijakke

400-600.- skibukser

299.- skihandsker

99-199.- halsedisse

300-600.- skihjelm (kan lejes)

500.- skibriller

3000 skal du ca regne med. Det kan dog gøre billigere, du kan sikkert også låne noget fra familie eller venner, hvis man spørger pænt.

Skal ud leje skiudstyr altså ski, støvler og hjelm. Så skal du regne med det koster omkring 700-1000kr for en uge, alt efter hvor man taget hen.