Frankrig som skiferie destination

Frankrig må siges for mig at være en perle som alt for få danskere tager til hvert år. Frankrig byder på så meget fantastisk skiløb på flere af deres destinationer. De mest kendte steder i Frankrig blandt danskerne er Val Thorens, Tignes, Val d’Isere, Avoriaz og Alpe d’Huez. De 5 nævnte steder er også blandt top destinationerne i Frankrig, det er store områder hvor der er alt, der er store snowparker, der er afterski, der er højde meter så det basker.

Bjergene i Frankrig kender mange fra Tour de France, hvor de kommer op over mange af bjergene som også danner rammerne for gode skisportssteder.

alps 2194316 1280
?c=8023&m=1614183&a=382498&r=&t=html

De største skiområder i Frankrig

Espace Killy – Tignes og Val d’Isere, det er et område som har alt. Der er gletsjerskiløb, store snowparker, god afterski. Ski in – ski out, gode restauranter og massere af butikker. Fra Tignes kan du gå til Val Claret hvor der også er massere af butikker og spisesteder.

Portes du Soleil – Det er et område som råder over 600 km pister og Avoriaz og Morzine er en del af det store liftkort. Avoriaz er det klart dyrest at bo, men det er også der det sker, i form af god afterski og ski in – ski out. Avoriaz er en bilfri by, så man bliver fragtet med hestevogn.

Les 3 Valleys – Omkring 600 km er der i området der vinder titler igen og igen, området på danske vil hede ”de 3 dale”, Val Thores, Les Menuires, Courchevel og Orelle som er det nyeste område. Det er et fantastisk skisportssted som jeg elsker ind til benet.

Udover der 3 nævnt områder ovenfor, så er der mange flere, faktisk er der omkring 400 ski byer i Frankrig.

Priserne i Frankrig

Liftkortet, det svinger meget i pris alt efter hvilken destination man tager til og hvor stort liftkortet skal være, men det ligger mellem 1500 – 2400 DKK.

Maden i Frankrig, alt efter hvilken destination og hvilken restaurant man tager på, så svinger priserne og en pizza på de skisportssteder jeg har besøgt starter den fra omkring 12 euro, altså 90 DKK. Restaurant besøgt skal du regne med omkring 25 EURO pr person.

Skilejen svinger også fra sted til sted og alt efter hvilken periode man er afsted, om det er høj sæson eller lav sæson. Så svinger priserne fra 85 euro til 130 euro.

courchevel 726325 1280

HVEM SÆLGER SKIFERIER TIL Frankrig?

Skilink
Langley logo
Thinggard logo
Sunweb normal
snowtrex normal
FAQ – Spørgmål til skirejser i Frankrig

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvor er der bedst afterski i Frankrig?
  • Val Thorens
  • Val d’Isere
  • Avoriaz
  • Alpe d’Huez
  • Courchevel
  • Les Arcs
  • Tignes
  • Morzine
  • Chamonix
  • Les Deux Alpes
Hvor lang er skisæsonen i Frankrig?

Skisæsonen i Frankrig varer normalt fra slutningen af november til begyndelsen af april, dog er der områder som har åbent hen til starten af maj. De specifikke datoer kan dog variere afhængigt af stedet og vejrforholdene.

For eksempel har nogle af de højere beliggende skisportssteder i Alperne normalt en længere sæson, mens lavere beliggende skiområdet har åbent fra midt december til slut marts.

Varmt vejr og kraftig regn kan forkorte skisæsonen ved at smelte sneen og gøre pisterne usikre. Derfor er det vigtigt at tjekke vejrudsigten, før du bestiller en rejse til Frankrig i fx. november, start december og april.

Hvilke skiområder er de bedste til nybegyndere i Frankrig?

Når du skal vælge et skisportssted, er der mange faktorer at tage hensyn til. Hvis du/i er nybegyndere, er det vigtigste dog at finde et skisportssted med bløde pister og masser af begyndervenlige faciliteter. Med det i tankerne er her tre af de bedste skisportssteder for begyndere i Frankrig:

Les Menuires ligger i hjertet af de tre dale, hvilket gør det til et godt valg for begyndere, der ønsker at udforske et stort skiområde. Resortet tilbyder et bredt udvalg af begyndervenlige pister samt undervisning og udlejning af udstyr. Derudover ligger Les Menuires i stor højde, så du kan nyde godt af masser af sne selv sent på sæsonen.

Val d’Isère er et andet fremragende valg for begyndere. Feriestedet har et særligt begynderområde med brede, bløde pister. Derudover tilbyder Val d’Isère et stort udvalg af skiskoler. Når du har mestret de grundlæggende færdigheder, kan du også udforske resten af Espace Killy-skisportsområdet, som omfatter mere end 300 kilometer pister.

Endelig er Flaine et godt valg for begyndere, der ønsker at undgå folkemængderne. Feriestedet har et godt udvalg af begyndervenlige pister samt undervisning og udlejning af udstyr. Flaine ligger også i stor højde, så du kan nyde gode sneforhold selv sent på sæsonen.

Hvilken er den bedste måned at stå på ski i Frankrig?

Mange ski elskere mener, at den bedste måned at stå på ski i Frankrig er februar. Vejret er normalt stabilt koldt til at skabe gode sneforhold, men ikke så koldt, at det er ubehageligt at stå på ski.

Februar kan dog være travl, fordi det er et populært tidspunkt for skoleferier, især uge 7 og uge 8. januar og marts kan være gode måneder at stå på ski i, da det er lige udenfor højsæsonen, hvor de fleste har ferie.

April kan også være et godt tidspunkt at stå på ski på, da dagene bliver længere, og der ofte stadig er god sne på pisterne. I sidste ende afhænger det bedste tidspunkt at stå på ski i Frankrig af dine egne præferencer og destinationen.

Hvorfor vælger folk en skiferie i Frankrig?

Landet ligger i hjertet af Alperne og kan prale af nogle af de bedste ski- og snowboardforhold i Europa.

Desuden er Frankrig hjemsted for en række verdenskendte skisportssteder, såsom Val d’Isere, Val Thorens, Avoriaz og Alpe d’Huez. Uanset om du er på udkig efter de udfordrende sorte pister eller let blå, kan du helt sikkert finde det, du leder efter i Frankrig.

Derudover er Frankrig kendt for sin afterski-kultur, hvor mange skiområder tilbyder et bredt udvalg af barer og restauranter, som du kan nyde efter en lang dag på pisterne. Der er en også masse aktiviteter rundt på diverse destinationer.

Hvilken farve er de nemmeste pister i Frankrig?

Når du skal vælge en pist at stå på, er der mange faktorer, der spiller ind, herunder sværhedsgrad, terræn og naturligvis sneforhold. Men en faktor, der ofte overses, er pistens farve. Tro det eller ej, men farven på en pist kan have stor betydning for skioplevelsen. Generelt er grønne pister de letteste at stå på ski på, efterfulgt af blå pister. Sorte pister er de sværeste og bør kun besøges af erfarne skiløbere. Røde pister ligger et sted midt imellem og betragtes typisk som mellemliggende pister. Så når du beslutter dig for, hvilken piste du skal tage fat på næste gang, skal du sørge for at tage farven i betragtning. Det kan gøre hele forskellen i verden, for især nye på på ski.

Kan nye på ski eller snowboard stå på ski i Frankrig?

Frankrig er et af de mest populære rejsemål for skiløbere og snowboardere fra hele verden, især Europa. Der er mange grunde til, at folk elsker at stå på ski i Frankrig, herunder den gode mad, afterskibarer, de fremragende faciliteter og de udfordrende pister, herunder offpist skiløb. Nogle nye skiløbere eller snowboardere undrer sig dog over, om de kan stå på ski i Frankrig.

Svaret er ja! Der er masser af begyndervenlige pister i Frankrig samt et hav af skiskoler, der kan hjælpe dig med at komme i gang. Så uanset om du er en ny skiløber eller snowboarder, kan du nyde alt det, som Frankrig har at byde på.

Hvornår er priserne på skiferie i Frankrig billigst?

Priserne kan variere afhængigt af, hvornår du rejser. Generelt er priserne på skiferie i Frankrig billigst i lavsæsonen, som typisk er fra midten af december til slutningen af januar. Det skyldes, at efterspørgslen er lavere i denne periode, da det er uden for skolernes og dermed børnenes vinterferie, så hoteller og feriesteder tilbyder rabatter for at tiltrække kunder.

Et andet godt tidspunkt at finde tilbud er i marts, da det typisk er en mere rolig periode for skirejser.

Hvis du er fleksibel med dine datoer, kan du ofte finde gode tilbud på skiferie i Frankrig. Ved at booke uden for højsæsonen som er i februar, særligt uge 6, uge 7, uge 8 og uge 9 kan du spare penge og nyde mere rolige forhold på pisterne.

Espace Killy
Tignes

Tignes

Selve byen Tignes ligger i 2100 meters højde

Læs Mere
Val D'Isere

Val D'Isere

Val d’Isére er vel et af de bedste skiområder i verden

Læs Mere
Le Grand Massif
Flaine

Flaine

Byen ligger i 1600 meters højde

Læs Mere
Les Carroz

Les Carroz

Området er ikke super dyrt at bo i

Læs Mere
Samöens

Samöens

1 lille times kørsel fra Geneve

Læs Mere
Les 3 Valleys
Brides Les Bains

Brides Les Bains

Brides Les Bains ligger i 600 meters højde

Læs Mere
Courchevel

Courchevel

Courchevel er en del billigere en Val T

Læs Mere
La Tania

La Tania

La Tania vil være et godt alternativ til familier

Læs Mere
Les Menuires

Les Menuires

Les Menuires er en mindre alpe by hvor der er nogle gode restauranter

Læs Mere
Meribel

Meribel

Stort set alt er bygget i træ i byen

Læs Mere
St. Martin De Belleville

St. Martin De Belleville

Flere af restauranterne der tilbyder gourmet mad

Læs Mere
Val Thorens

Val Thorens

Val Thorens må siges at være min favorit skiferie destination

Læs Mere
Les Sybelles
La Toussuire

La Toussuire

La Toussuire er en ski by hvor alle kan være med

Læs Mere
Le Corbier

Le Corbier

Byen ligger i 1560 meters højde

Læs Mere
Le sybelles

Les Sybelles

Området dækker over 300 km pister

Læs Mere
Saint Jean d'arves

Saint Jean d'arves

Der er i hele området ca 110 pister

Læs Mere
St. Sorlin D'arves

St. Sorlin D'arves

Byen har flere gode spisesteder, gode barer og flere butikker

Læs Mere
Paradiski
Champagny En Vanoies

Champagny En Vanoies

Skiområdet har utroligt meget at byde på

Læs Mere
La Plagne

La Plagne

Paradiseski har over 240+ pister

Læs Mere
Les Arcs

Les Arcs

Les Arcs byen starter fra 1600 meter og går op til 2000 meter

Læs Mere
Les Coches

Les Coches

Les Coches og Montchavin er 2 byer som er en del af det store piste kort Paradiseski

Læs Mere
Portes du Soleil
Avoriaz

Avoriaz

Afterski i Avoriaz er verdensklasse

Læs Mere
Chátel

Chátel

Der er +50 pister i og omkring Chátel

Læs Mere
Morzine

Morzine

Der er flere afterski barer i byen og der er gode restauranter i byen

Læs Mere
Alle andre gode steder i Frankrig
Alpe D'Huez

Alpe d’Huez

Alpe d’Huez er meget mere en blot et alpebjerg

Læs Mere
Auron

Auron

Området ligger i 1600-2450 meters højde

Læs Mere
Chamonix

Chamonix

Chamonix er et paradis for alle der elsker offpist

Læs Mere
Chamrousse

Chamrousse

Samlet er der omkring 100 piste kilometer

Læs Mere
Isola 2000

Isola 2000

Skiområdet ligger i 1800-2610 meters højde

Læs Mere
La Clusaz

La Clusaz

Der er over 140 piste kilometer fordelt på 87 pister

Læs Mere
La Grave

La Grave

Skiområdet er koblet sammen med Les Deux Alpes

Læs Mere
La Joue De Loup

La Joue De Loup

Skiområdet ligger i 1450-2450 meters højde

Læs Mere
La Rosiére

La Rosiére

Byen La Rosiére ligger i 1850 meters højde

Læs Mere
Les Contamine

Les Contamines

Der er 2 snowparker i Les Contamines

Læs Mere
Les Deux Alpes

Les Deux Alpes

Les Deux Alpes er en del af Les 2 Alpes

Læs Mere
Les Sept Laux

Les Sept Laux

Skiområdet består af 40 pister og 22 lifter

Læs Mere
Megéve

Megéve

Skiområdet ligger i 850-2350 meters højde

Læs Mere
Montgenévre

Montgenèvre

Montgenèvre er koblet sammen med Sauze d’Oulx og Sestriere

Læs Mere
Risoul

Risoul

Risoul er sammenkoblet med byen Vars

Læs Mere
Serre Chevalier

Serre Chevalier

Skiområdet er jævnt stort med sine 120 pister

Læs Mere
St. Francois Longchamp

St. Francois Longchamp

Har omkring de 70 piste kilometer

Læs Mere
Val Cenis

Val Cenis

Skiområdet ligger i 1400-2800 meters højde

Læs Mere
Valfréjus

Valfréjus

Valfréjus ligger tæt på 3 andre store områder hvis de 25 pister ikke er nok

Læs Mere
Valloire

Valloire

Skiområdet ligger i 1400-2600 meters højde

Læs Mere
Valmeinier

Valmeinier

Valmeinier er et at de nyere skisportssteder i Frankrig

Læs Mere
Valmorel

Valmorel

Valmorel er en super hyggelig ski by som byder på 170 piste kilometer

Læs Mere
Vars

Vars

115 pister fordelt på 185 kilometer

Læs Mere
De 11 bedste destinationer for sommerski i Europa
jun 08 2023

De 11 bedste destinationer for sommerski i Europa

Når vinteren er ovre, og sneen smelter, kan det være svært at forestille sig,...
De 15 bedste familievenlige skisportssteder i Europa
jun 08 2023

De 15 bedste familievenlige skisportssteder i Europa

Der er ikke noget bedre end at tilbringe kvalitetstid med familien på en...
De 15 bedste højtbeliggende skisportssteder i Alperne
jun 07 2023

De 15 bedste højtbeliggende skisportssteder i Alperne

Der er mange skisportssteder i Alperne, men nogle skinner særligt igennem på...
Vignette - Vejafgifter på skiferien
mar 06 2023

Vignette, motorvejsafgifter og miljøzoner – Europa

Det er vigtigt af have styr på de forskellige vejafgiftsregler rundt i Europa,...
De 10 bedste skisportssteder til en uforglemmelig tøsetur
jun 08 2023

De 10 bedste skisportssteder til en uforglemmelig tøsetur

Intet er bedre end en vellykket tøsetur, hvor venskaber styrkes og minder...
nov 07 2021

Ultimativ guide til god afterski i alperne

Danskerne er kendte for at give den gas, når de drikker - derfor søger mange...
De 10 bedste destinationer til en skiferie i juleferien
jun 08 2023

De 10 bedste destinationer til en skiferie i juleferien

Når vinteren og juleferien nærmer sig, begynder mange at drømme om en...