Skiferie til Chamonix

Skiferie til Chamonix

Chamonix, beliggende i hjertet af de franske Alper, er kendt som en af Europas mest historiske alpine destinationer. Det er en paradis for skiløbere, snowboardere og bjergbestigere. Chamonix er for mange kendt som et off-piste område og et sted hvor kun de gode skiløbere tager til – det er os lidt rigtigt, men der er steder i området hvor nye også kan lære sporten at kende. Det unikke ved Chamonix, det er jo at det faktisk er en by, og ikke bare en lille landsby som mange andre skibyer – her bor nemlig 9000 indbyggere.

Selve skiområdet går fra 1035-3842 meters højde, hvilket vil sige der er utroligt meget nedfart.

Skiferie til Chamonix, kan købes hos: Sunweb, UCPA, Hotels, Booking, Snowtrex, Langley, Agoda

Skileje i Chamonix: Alpinresorts, Intersport Rent

Skiskole i Chamonix: CheckYeti

Chamonix som skiområde

Chamonix skiller sig ud fra mange andre skisportssteder med sine fem forskellige skiområder. To er forbundet, mens de resterende er adskilt langs dalens længde. Da Chamonix dalen ligger lavt, og skilifterne stiger til over 3.000m, findes der mange muligheder for at stå på ski med en lodret nedstigning på 2.000m eller mere, som jo i sig selv sikre høj fart og lange pister.

Ikonisk destination: Chamonix Mont Blanc

Chamonix Mont Blanc har været en adventure destination for skiløbere, snowboardere og bjergbestigere siden det 19. århundrede. Det er det ældste skiområde i de franske Alper og har haft æren af at være vært for vinter-OL i 1924.

Chamonix’s 150 km skiområde kan synes relativt lille i forhold til andre steder i landet, men det er uovertruffen kvalitet, når det gælder om udfordrende terræn og røde og sorte pister, der er skabt til erfarne skiløbere. En ultimativ oplevelse er den 20 km lange Vallée Blanche, en af de mest berømte off-piste tracks i verden.

Hvis du er mere en halv øvet skiløber, er der rig mulighed for at udforske de blå pister omkring Le Tour, Les Houches og Brévent-Flégère.

Nærmeste lufthavne til Chamonix

Den nærmeste internationale lufthavn til Chamonix er i Schweiz. Geneve Lufthavn ligger under 100 kilometer væk, hvilket svarer til lidt over en times kørsel. Et andet alternativ er den mindre lufthavn i Chambéry, der har et mere begrænset udvalg af planlagte og charterflyvninger om vinteren.

Lufthavnsafstand til Chamonix

Geneve Lufthavn – 99 kilometerChambéry Lufthavn – 139 kmTorino Lufthavn – 174 kilometerLyon Lufthavn – 219 kilometer

Skiløbet i Chamonix

Chamonix er måske mindre end andre franske skiløbsområder, men med de 150 km pister er det et område som har lidt af det hele. De røde og sorte pister vil holde dig i gang hele ugen – gå ikke glip af den fremragende sne og de stejle skråninger på gletsjeren. Hvis man søger endnu større udfordringer, er der fremragende off-piste muligheder. Selvfølgelig er der også lange blå pister for let erfarne skiløbere og børneområder for begyndere.

Chamonix er et mangfoldigt, usammenhængende skisportssted, der samlet har seks grønne pister, 30 blå pister, 31 røde pister, 10 sorte pister og to snowparks, fordelt på de fem mellemliggende til høje skiområder, som du kan læse mere om nedenfor.

De vigtige områder i Chamonix

  • Chamonix By: To begynderområder med magiske tæpper, slæbelifter, grønne og blå pister gør dem til det perfekte sted at starte.
  • Brévent og Flégère: Solrige sydvendte sider af dalen og det tætteste på byens centrum.
  • Les Grand Montets: Dalens freeride område og hjemsted for det største præparerede område.
  • Le Tour: Rolige blå pister og stort off-piste område. Her er også gode begynderpister.
  • Les Houches: 6 km kørsel ned ad dalen, fuld af træbeklædte pister med fantastisk udsigt over Mont Blanc. Ideelt for begyndere og hele familien.

Begyndere i Chamonix

Chamonix har flere områder for begyndere, og der er blå og grønne pister i Brévent – Flégère området, der er venlige for første gang skiløbere, og med udsigt over det ikoniske Mont Blanc bjerg.

Let erfarne skiløbere i Chamonix

Grands Montets gletscheren – Byder på brede åbne blå og røde pister med en vild udsigt over Mont Blanc, det er lidt som en drøm at stå på ski på Brévent og Flégère pisterne. Den anden ende af dalen i Les Houches er der smukke, træbeklædte pister perfekte til cruising.

Chamonix: Skiløbsmekkaet for eksperter

Erfarne skiløbere vil elske Chamonix’s udfordrende pister og brede udvalg af røde og sorte pister. Denne snedækkede perle i Alperne er kendt for sit enestående off-piste landskab og utrolige oplevelser, der venter på Mont Blanc mas