Skiferie til Chamonix

Chamonix er et paradis for alle der elsker offpist. Selve skiområdet går fra 1035-3842 meters højde, hvilket vil sige der er utroligt meget nedfart.
Området er super hyggeligt, typisk lidt gammel stil og jævnt dyrt. Der er både bagere og slagtere i byen, så kan man lide at spise god mad og selv gerne vil lave lidt, så er der gode muligheder for selv at lave noget god mad. Der er flere gode butikker i byen, samt der selvfølgelig er skibutikker hvor du kan leje skiudstyr eller købe nyt skigrej.

Selve byen ligger i 1035 meters højde. Der er 80 pister i området, hvor der er 65 lifter til at tage dig rundt i skiområdet. Der er flest grønne og røde pister. Der er også blå og sorte i området. Den offpist rute de fleste kender fra Chamonix er Vallee Blanche.

Chamonix er for dem der elsker offpist, det er her området skiller sig ud og har vanvittigt meget at byde på. Pisterne er okay, men det er ikke derfor man tager hertil.

Er man kørt selv eller har lejet en bil, kan man evt tage til Verbier en dag og evt til Courmayeur en dag. Der er ikke super langt til nogen af stederne. Dog skal du så sørge for at du ikke har liftkortet til Chamonix de dage du tager de andre steder hen. Det vil være lidt dumt.

Frankrig har mange lækre skisportssteder blandt andet – Alpe d’Huez, Auron, Chamrousse, Isola 2000, La Clusaz og mange andre.

Antal pister i Chamonix

pister 3 grøn

Grønne pister

pister 3 blå

Blå pister

pister 3 rød

Røde pister

pister 3

Sorte pister

Priserne i Chamonix

ski

Pris på Liftkort

6 dages liftkort koster 1580 DKK for en voksen.

Det er til hele området. Man kan stå på ski i 3 lande med dette liftkort.

Man kan bestille og se priserne på liftkort hos chamonix.net.

sport

Pris på Leje skiudstyr

Leje af skiudstyr for voksen i 6 dage fra 800 DKK.

Leje af snowboard for voksen i 6 dage fra 800 DKK.

Der kan være mange penge at spare, ja faktisk op til 65% ved at bestille i god tid og online. Du kan leje skiudstyr i Chamonix, via Alpinresorts.

food

En god Restaurant

I Chamonix er der massere af finde spise muligheder, der er blandt andet. Le 3842, Le Matafan, Bizes, Munchi, La Fine Bouche og Panier des 4 Saisons.

KØB AF SKIFERIEN

Går skituren til Chamonix, så vil vi anbefale dig at tjekke priserne og mulighederne ved disse skirejseselskaber. Der kan være penge at spare.
Sunweb normal
snowtrex normal
Langley
UCPA Png
dtf logo
hotels.com logo
Booking.com logo
Video fra Chamonix
Skiområder i Frankrig
frankrig

SKIFERIE I FRANKRIG

Find alle skisportsstederne i Frankrig her og læs mere om skiferie i Frankrig.

FAQ – Spørgsmål til Chamonix

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvad er Chamonix kendt for?

Chamonix ligger lige i knudepunktet i Frankrig tæt på Italien og Schweiz lige for enden af Mont Blanc – som jo er kendt for at være Europas højeste bjerg. De har skiløb for ALLE – om du er helt ny, erfaren eller professionel. Om du er til pister, offpist eller langrend, så er det også området for dig.

Har Chamonix verdens længste piste?

Det er korrekt – Valle Blanche er 22 km og går fra toppen af Chamonix i 3800 meters højde og helt til bunden af Chamonix.

Prognoser, skivejr, webcams og snestatistik Fra Chamonix
Snedybde & Lift status
Snemelding & snefald
Vejrudsigt
Webcam