Hvordan kommer du på en billig skiferie?

Skiferie forbinder mange med at være en dyr ferie form, det kan man heller ikke komme uden om at det i mange tilfælde kan være. Hvis man skal ud og købe skiudstyr til en familie på 4, eller for den sags skyld bare til sig selv, så løber det hurtigt op. Derfor kigger mange også mod en billigere måde at komme afsted på skiferie, der er penge at sparer på den årlige skitur. Det kræver dog lidt research, det har vi gjort for dig.

Når du skal finde den billige skirejse, så skal du sørge for at bestille udenfor ski højsæsonen, du skal måske kigge mod mindre skidestinationer og være villig til at bestille last minute eller i super god tid. Vi kommer her i artiklen ind på hvordan du kommer billigst afsted på skiferie.

Sådan finder du den billigste skiferie

 • Rejs i lavsæsonen
 • Book skiferien i god tid
 • Find en afbudsskirejse
 • Vælg et billigt skirejsebureau
 • Tilmeld dig skirejsebureauernes nyhedsbrev
 • Vælg et billigt skiområde
 • Lav mad selv, eller book med halvpension
 • Vælg et land der er billigt at opholde sig i
 • Sørg for at vælge den billigste transport

Hvornår er der lavsæson for skiferie?

Du skal sørge for at du kigger efter snehistorikker og ser efter hvilke destinationer som har sne, eller sørge for at det rejsebureau du bestiller skituren hos, har snegaranti. Du skal finde skiferien efter hvornår er der mindst efterspørgsel. Det betyder også at efter et i 2020/2021 hvor ingen kom på ski, så må man forvente at der bliver rav omkring at få en skiferie til sæsonen 2021/2022.

De billigste uger at tage på skiferie i:

 • Inden jul og efter nytår.
 • Uge 2, 3, 4, 5 og 6
 • Igen efter uge 10, foruden påsken

Bestiller du inden skiferien så i skal af sted inden jul, så sørg for at tjekke op på snehistorikken for skidestinationen i gerne vil besøge.

Hvilke uger skal man undgå at booke skirejsen i, for at få den billigt?

Det siger lidt sig selv at ferie ugerne hvor skolerne holder vinterferie, og familier med børn holder fri. Er ugerne hvor priserne er i den høje ende, her snakker vi skiferieugerne 6, 7, 8, 9 og 10 hvor priserne når toppen. Der er flere og flere der er begyndt at tage på ski i juleferien og holder nytår på skiferien. Påsken har vi også en del fridage, som gør at priserne her også bliver skruet lidt i vejret men her kan du stadig få dem til fornuftige penge. Derfor skal du så vidt muligt sørge for ikke at bestille din skiferie i disse uger.

Bestil skiferien i god tid

Det er i mange tilfælde rigtig fornuftigt at bestille årets skiferie i god tid, du har flere muligheder for at vælge hvilken destination og hvilket hotel du gerne vil på. Når vi siger du skal bestille i god tid, så skal du gerne bestille senest først i september, gerne juli eller august for at finde de skarpe priser.

Skirejsebureauerne giver de her rabatter på op til 1.000 kr pr. person først på sæsonen, for at få solgt en masse skirejser inden sæsonen begynder. Det giver dem mulighed for at reserverer pladser på fly og busser, samt de kan sælge endnu flere skiferier.

Booker du årets skiferie i god tid, så vil mange af rejsebureauerne også tilbage at du skal afbestille rejsen igen inden en bestemt dato, hvis man bliver forhindret i at tage af sted. Derfor er det en god ide at bestille tidligt, og an har ikke den samme risiko som ved en afbudsrejse.

Find en skiafbudsrejse

I forhold til overnævnt med at bestille i god tid, så kan det godt i nogen tilfælde svarer sig at vente til absolut sidste sekund med at bestille skirejsen. Det gør selvfølgelig at du ikke kan stille de store krav til hvor skiferien skal gå hen, hvilket hotel du skal bo på, hvilken transport metode det bliver. I og med at rejsebureauerne vil ligge inde med rejserne hvis ingen bestiller dem, så vil de hellere tjene nogle penge end ingen.

Derfor kan det være en god ide at ringe til skirejsebureauerne for at høre hvad de har af muligheder for at få den absolut billigste afbudsskirejse. Har de ikke noget at tilbyde dig, så vil vi anbefale man tjekker Snowtrex, Sunweb eller Airbnb. Som alle er firmaer som sælger skirejser til folk i hele verden.

Få de bedste tilbud på en billig skiferie i din indbakke

Den bedste måde for skirejsebureauerne at få afsat deres billige afbudsrejser og restpladser, er til deres eksisterende kunder som de ved er tilbøjelige til at tage aktion på et godt tilbud på en skiferie. Det er oftest ikke mange pladser de har tilbage, derfor er det også med at være hurtig til at få bestilt.

Black Friday hos skirejsebureauerne, vi er henne i sidste weekend i november hvor mange skirejseselskaber også har fået næse for black friday eller black week konceptet. Det betyder at du kan få super skarpe priser i åbningsweekenden til flere af skidestinationerne i alperne.

Ski nyhedsbreve du kan tilmelde dig

Danski, Højmark skirejser, Onlineski.dk, Vinterly skirejser, SNE & SNÖ, Slopetrotter og alle de andre som du kan finde på vores liste over alle skirejsebureauer.

Book en billig skilejlighed eller skihytte

Når man søger en billig skitur og gerne vil holde udgifterne nede, så er den bedste mulighed for jer at lave maden selv og derfor leje en skihytte eller en skilejlighed. Så kommer i nemlig til at have jeres eget køkken og ikke bare et hotelværelse, hvor i skal betale for nærmest hvert måltid.

Er i heldige, så kan det være at lejlighedens køkken har en fryser hvor i kan opbevare madvarer, så kunne man nemlig lave pizzasnegle, pølsehorn, tarteletfyld, lasagne mm. Hjemmefra og derfor ikke skulle købe frokost ude på pisten.

Vi har selv gjort brug af den her metode flere gang, hvor vi har lejet en privat skilejlighed / skihytte. Hvor vi så har gjort meget klar hjemmefra inden vi tog afsted, og dermed sparede mange penge. Flere steder har de dog ikke mikroovn, ovn og rister hvis du vælger en lille skilejlighed i alperne, sørg derfor at du ved hvad indhold lejligheden har.

Billig skiferie med halvpension

Halvpension, som er med morgenmad og aftensmad er også et alternativ. Hvor man sørger for at spise godt om morgen og aftenen, tager en sandwich med på turen ud på pisterne og handler små kiks, chokolade, slik i det lokale supermarked på skisportsstedet.

Det er naturligvis og den nemme måde at gøre det på, fremfor at man skal stå og lave man når man kommer hjem fra pisten, eller finde morgenmad hver morgen. Men du låser dig og til at du skal spise det, som skihotellet laver.

Billig skiferie for børnefamilier

Når man skal på skitur som familie med mindre børn, er det ikke så vigtigt at området er kæmpe stort. Det vil ikke give mening at tage til steder som Wagrain, Val Thorens, Tignes, Canazei, Hemsedal, Trysil eller Sälen. Det er nogle af topdestinationerne og derfor koster disse destinationer bare en del mere end mange andre gode skidestinationer for børn.

Derfor skal du kigge mod steder som er lidt mindre, i skal bo tæt på pisten – gerne ski in / ski out eller meget tæt på pisten for børnenes skyld, der behøver ikke ligge store diskoteker i skibyen.