Guide til skihandsker

Jeg har selv prøvet en del forskellige skihandsker, og de kan fås i mange forskellige modeller, tykkelser og til mange forskellige vejr situationer. Så om du skal til Norge eller Sverige, så skal nok vælge et par handsker der holder dine hænder varme i hænderne. Skal du derimod til Østrig, Italien eller Frankrig, så kan du på nogle gode gode dage have et par helt tynde handsker på.

Vælg de rigtige skihandsker – Når du tager i din lokale sports forretning og ser de har 4 parforskellige handsker der ligner hinanden og du tager den fra salomon de kører kampagne på sat ned fra 600.- til 400.- så er du meget godt stillet vil jeg mene, men er du lidt mere til noget anderledes end det alle andre de har, så skal du læse lidt mere om 3-fingrede skihansker og skiluffer.

Skihandsker kan købes hos: BNA Boardshop

hestra handske removebg preview

Skihandsker

Den normale skihandske kender du fra vintre hvor du har været ude og lave snebolde. De er med 5 fingre og er som nævnt ovenfor et sikkert valg. Derfor vil jeg tage sådan et par hvis det er din første skiferie.

Står du på snowboard, vil jeg anbefale dig at tage sådan et par da din flexibilitet og mobilitet mellem fingrene, til når du fx skal åbne din jakke eller dine lommer.

Skal du åbne skistøvler eller bindingerne på dit snowboard, så står du også godt stillet.

Skiluffer

Et lille tip kan være hvis du er en frosen pind, er skiluffer, da du kan have et par tynde handsker inden under, så skilufferne trækkes uden over.

Du holder varmen i luffer, da fingerne varmer hinanden. Der er da heller ikke noget bedre end når man skal sidde i en af de franske lifte i 5-8 minutter, så er det lækkert med varmefingre.

Det betyder så også at skinner solen og det er ca 1-4 grader, så kan det godt blive en svedig omgang for dine fingre. Derfor anbefaler jeg også, hvis man investere i et par skiluffer, så har man også et par 5 fingre skihandsker.

Til børn hvis man skal nordpå er det noget jeg vil anbefale, da det kan være utroligt koldt at tage på skiferie i Norge og Sverige.

3-fingre

Ikke mange kender til denne slags handsker, tommelfingeren og pegefingeren er hver for sig og lillefingeren, ringefingeren og langefingere er samlet.

Ved at de 3 fingre er samlet, gør det også at det er nemmere at holde på varmen i hånden.

Mange der har stået på ski, i flere år synes at det er gode handsker, da de har godt komfort og er behagelige have på over lange dage med mange kørte pister, og selvfølgelig at de holder bedre på farmen end fx den normale handske.

Hvem laver gode skihandsker?

Head sort
Hestra1
Salomon sortt
the north face normal