Østrig som skiferie destination

Østrig er vel nok Danskernes favorit hvis man drager syd på for at stå på ski. Grunden til hvorfor mange vælger østrig er – God afterski, hyggen i byerne og de store skiområder. Så har man ikke været i Østrig for at stå på ski endnu, så er det måske der du skal tage hen næste gang du skal på skiferie.

?c=8023&m=1614183&a=382498&r=&t=html
Skilink Skirejser

Gode steder i Østrig

Wagrain – Også kaldt costa del sne er en favorit hos mange danske familier, og tager du dertil i uge 7 eller 8, så er det også stensikkert at i kommer til at møde andre danskere. Når du skal i ski butikkerne kan du også finde danskere at snakke med.

Bad Gastein – Er også en af danskernes favoritter, især de unge, de valfarter dertil. Området er stort og offpisten er der også hvis man tager til sports gastein som også hører med i liftkortet. Der er gode barer til de unge og billige hotel muligheder.

 

Sölden – Et af de steder der får først sne på året, flere drager dertil for at få stillet deres behov allerede i starten af november. Det er et meget familie venligt område med plads til ham har også har stået i mange år. Området er stort og der er lange pister. Skal du på after ski i Sölden så skal i besøge Grizzly bar. Pisterne er oppe i højderne over 3.000 meter.

Saalbach – Byder på after ski i verdensklasse, de har gode stejle pister og parken er også super hvis man vil prøve sig kræfter med hop osv. Saalbach har over 270 km pister, over 70 lifter. Stemningen i byen er noget mange andre skibyer godt kan lære noget af.

Hvorfor skal man tage til Østrig?

Østrig er det sted syd på, hvor du og dem du er afsted med får meget for pengene det er billigere end Frankrig og det er tættere på Danmark end Italien. After ski er bare hyggeligst i østrig, weiner schnitzelen mit pommes finder du ikke bedre i andre lande.

Pisterne og områderne, er gode og bliver gjort klar så de er gode at køre hver morgen. Lange pister og store områder, det er noget alle vi skier’s elsker.

HVOR KØBER MAN SKIFERIEN TIL ØSTRIG

Skilink
Slopestar
Hoejmark Rejser
Skiferie.dk
Sunweb normal
dansk bilferie logo
trip tour sort logo
onlineski.dk
Thinggaard normal
snowtrex normall
FAQ – Spørgmål til skiferie i Østrig

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvor lang er skisæsonen i Østrig?

Skisæsonen i Østrig løber typisk fra slut november til midt april, og de bedste forhold er normalt mellem januar og marts. Der er enkle områder som åbner tidligere og lukker senere, men generelt. Den nøjagtige længde af sæsonen kan dog variere afhængigt af året.

Hvis der f.eks. falder meget sne tidligt på sæsonen, vil skiforholdene være gode nok til at forlænge sæsonen til maj. Omvendt kan skisæsonen være kortere og slutte allerede i først i april, hvis der kun falder lidt sne.

I sidste ende afhænger længden af skisæsonen i Østrig både af mængden af snefald og temperaturerne.

Hvilken er den bedste måned at stå på ski i Østrig?

Når det kommer til skiløb i Østrig, er der ikke noget dårligt tidspunkt at tage af sted på. Det bedste tidspunkt at tage på pisterne afhænger dog af dine præferencer. Hvis du kan lide at stå på ski i varmt vejr, bør du planlægge din rejse i februar eller marts. April er også en god måned til skiløb, men temperaturerne kan være mere uforudsigelige.

Hvis du foretrækker at stå på ski i koldt vejr, er december eller januar dit bedste bud. Hvis du vil undgå folkemængderne på pisterne, bør du tjekke mulighederne for at besøge destinationen i lavsæsonen (før julen, januar eller henne i midt marts). 

Hvilke skiområder er de 6 bedste i Østrig?

Østrig er et mekka for skiløbere og snowboardere fra hele verden. Men med over 300 skisportssteder at vælge imellem kan det være svært at beslutte, hvor man skal tage hen på pisterne. For at hjælpe dig med at indsnævre tingene, får du her fem af de bedste skisportssteder i Østrig:

 

 1. St Anton am Arlberg: St Anton er et af de mest populære skisportssteder i Østrig, og det er der en god grund til. Skiområdet kan prale af over 300 kilometer pister samt flere afterskibarer at vælge mellem.

 

 1. Ischgl: Ischgl er et andet topvalg for skiløbere og snowboardere, der leder efter en god tid på og uden for pisterne. Feriestedet byder på over 200 kilometer pister samt et udvalg af barer og klubber til afterski.

 

 1. Sölden: Sölden er et godt valg for dem, der ønsker at udforske forskellige områder, mens de står på ski eller rider. Skiområet har tre forskellige bjerge i over 3.000 meters højde med pister til alle niveauer samt Giggajoch gondolen, der tager dig til toppen af bjergene for at få en fantastisk udsigt.

 

 1. Kitzbühel: Kitzbühel er et paradis for både nybegyndere og erfarne skiløbere med over 180 kilometer pister at udforske. Byen har også en række gode restauranter og barer, hvilket gør det til det perfekte sted at slappe af efter en dag på pisterne.

 

 1. Saalbach-Hinterglemm: Saalbach-Hinterglemm er et andet fremragende feriested for skiløbere på alle niveauer med over 200 kilometer pister at udforske. Er man på udkig efter afterski muligheder er det også et godt valg, hvis du vil feste efter en dag på pisterne.

 

 1. Obertauern: Obertauern er et godt valg, hvis du er på udkig efter garanterede sneforhold, da feriestedet ligger i en højde på over 1.800 meter. Det har også et godt udvalg af lette, mellemlange og svære pister, hvilket gør det perfekt til alle slags skiløbere.
Hvorfor vælger folk en skiferie i Østrig?

Østrigerne er kendt for deres kærlighed til skisport, og det er ikke underligt, at landet er en af de mest populære destinationer for vintersportselskere fra hele verden.

Skiløbet har i mange år haft en kæmpe betydning for hele Østrigs økonomi, med mange jobs til lokale, derfor er turismen en kæmpe del af Østrigs økonomi.

Skiløb i Østrig byder på en unik oplevelse med bjerge nærmest i hele landet, velpræparerede pister og et bredt udvalg af overnatningsmuligheder og afterski-muligheder.

Derudover tilbyder de østrigske skisportssteder en høj servicestandard, hvilket gør dem ideelle for familier og begyndere såvel som for erfarne skiløbere.

Med så meget at byde på er det ikke overraskende, at en skiferie i Østrig er det perfekte valg for alle, der ønsker at nyde det bedste, som vinteren har at byde på.

Hvilke skiområder er de bedste til nybegyndere i Østrig?

Storset alle skiområderne i Østrig er gode til nybegyndere på ski eller snowboard. Så har i nogle med som har stået på ski flere gange vælger vi større områder som har det hele.

 • Saalbach
 • Kitzbühel
 • Obertauern
 • St. Anton
 • Mayrhofen
 • Bad Gastein
Hvornår er priserne på skiferie i Østrig billigst?

Skiløb er en populær vinteraktivitet i Østrig, og landet er hjemsted for nogle af de bedste skisportsmuligheder i verden. Priserne på skiferie i Østrig kan variere betydeligt afhængigt af, hvornår du rejser.

Generelt er det billigste tidspunkt at tage på skiferie i Østrig i lavsæsonen i marts – april og november – december og de 3 første uger af januar. Priserne er også typisk lavere midt på ugen, da mange skiløbere foretrækker at rejse i weekenden. Hvis du er fleksibel med dine rejsedatoer, kan du ofte finde gode tilbud på skiferie i Østrig.

Derimod er det dyreste tidspunkt at tage på skiferie i jule- og nytårsperioden, uge 7, uge 8 eller i påsken. Så hvis du ønsker at spare penge på din skiferie, er det bedst at undgå at rejse i denne højsæson.

Hvilke skiområder er bedst til eksperter i Østrig?
 • St. Anton
 • Ischgl
 • Sölden
 • Kitzsteinhorn
 • Kaunertal Gletsjeren
 • Mayrhofen
 • Stubai Gletsjeren

Der er så mange forskellige skiområder at besøge i Østrig, og derfor er det svært at vælge hvilke områder som er bedst for erfarne skiløbere.

Hvor er der bedst afterski i Østrig?

Østrig er kendt for deres afterski, med dans på bordene, venlige mennesker på alle barer, deres slager musik.

Spørger vi danskerne som har været på skiferie i Østrig, vil størstedelen sige:

 • Saalbach
 • Ischgl
 • Kitzbühel
 • Sölden
 • Mayrhofen
 • Obertaurern
 • Zell am See
Arlberger
Arlberger

Arlberger

305 pistekilometer, den længste pist er 9 km lang

Læs Mere
Lech Zurs

Lech Zurs

Lech Zurs er 2 områder som er lagt sammen under samme navn

Læs Mere
St. Anton

St. Anton

St. Anton har altså alt, der skal til for at få en helt igennem fantasktisk skiferie

Læs Mere
Warth

Warth

Området i Warth-Shröcken byder på 62,5 km pister, 15 lifter

Læs Mere
Silvretta Arena
Ischgl

Ischgl

Ischgl er kendt for deres afterski og dans på bordene

Læs Mere
Galtür

Galtür

Aftenski hver onsdag fra 19:30 – 22:30

Læs Mere
Kappl

Kappl

Kappl er det billige alternativ til Ischgl som også ligger i Paznaundalen

Læs Mere
See

See

See by ligger i 1056 højdemeter og det højeste punkt ligger i 2456 meters højde

Læs Mere
Innsbruck
Axamer Lizum

Axamer Lizum

Området råder omkring 40 km

Læs Mere
Stubaier Gletsjeren

Stubaier Gletsjeren

Stubaier Gletsjeren er det største skiområde på en gletsjer i Østrig

Læs Mere
Ötztal
Gries

Gries

Det er et meget lille område hvor der er 2 snekanoner

Læs Mere
Kühtai

Kühtai

Området byder på 87 km Pister med 25 lifter

Læs Mere
Niederthai

Niederthai

Niederthai - Et meget lille område i Ötztal

Læs Mere
Hochgurgl - Obergurgl

Hochgurgl - Obergurgl

Områder byder på 112 km pister med 25 lifter

Læs Mere
Ötztal

Ötztal

"Ötztal Super Skipass” er et større skiområde i Østrig

Læs Mere
Sölden

Sölden

Sölden byder på 144 km pister og 31 lifter

Læs Mere
Vent

Vent

Vent er et lille skiområde som byder på 15 km pister med 4 lifter der til

Læs Mere
Ski alpin Card
Fieberbrunn

Fieberbrunn

Byen ligger i 790 meters højde

Læs Mere
Hinterglemm

Hinterglemm

Den længstepist er 8 km lang

Læs Mere
Kaprun

Kaprun

Kaprun er byen som ligger tættest på Kitzsteinhorn

Læs Mere
Kitzsteinhorn

Kitzsteinhorn

Kitzsteinhorn gletscheren byder på 61 km pister, 5 offpist ruter

Læs Mere
Leogang

Leogang

Området går fra 840 – 2096 meters højde

Læs Mere
Saalbach

Saalbach

Saalbach er en meget kendt skiferiedestination blandt danskerne

Læs Mere
Ski Alpin Card

Ski Alpin Card

Der er +10 snowparker og 200 km langrendsspor

Læs Mere
Zell am See

Zell am See

Schmittenhöhe Zell am See byder på hele 77 km pister

Læs Mere
Ski Dimension
Serfaus

Serfaus-Fiss-Ladis

Hele området byder på 214 km pister, 68 lifter

Læs Mere
Skijuwel
Alpbachtal

Alpbachtal

Offpist skiløb sker fra toppen af Wiedersbergerhorn

Læs Mere
Skijuwel

Skijuwel

109 km pister, der er 45 lifter i området

Læs Mere
Wildschonau

Wildschonau

Området byder på noget for alle

Læs Mere
Ski6
Fendals

Fendals

Der er kun 11 km pister, dog med varieret terræn

Læs Mere
Kaunertal

Kaunertal Gletsjeren

Kaunertal Gletsjeren er danner rammerne for super godt skiløb

Læs Mere
Nauders

Nauders

Nauders skiområdet går fra 1400 til 2750 meters

Læs Mere
Venet-zams-Landeck

Venet-zams-Landeck

Skiområdet byder på 22 km pister med 8 lifter

Læs Mere
SkiWelt
Brixen im Thale

Brixen im Thale

Brixen im Thale, byder på super gode forhold

Læs Mere
Ellmau

Ellmau

Ellmau er et af de mere kendte områder i SkiWelt

Læs Mere
Going

Going

Going SkiWelt er et område for alle

Læs Mere
Hopfgarten

Hopfgarten

Hopfgarten som ligger for ende af Hohe Salve

Læs Mere
Itter

Itter

Itter i SkiWelt er et lille afslappende skisted for familier

Læs Mere
Kelchsau

Kelchsau

Kelchsau ligger blot 10 minutter i bil fra Hopfgarten

Læs Mere
Scheffau

Scheffau

”Snow Pirates Kids Club” er en skiskole / et skiområde for 0-4 år

Læs Mere
SkiWelt

SkiWelt

SkiWelt råder over 384 km pister, fordelt på 10 byer

Læs Mere
Soll

Soll

12 km kælkebaner, det er familievenlige.

Læs Mere
Westendorf

Westendorf

Er man til funpark, så er det bedste funpark i hele SkiWelt

Læs Mere
Zillertal Superski
Hintertux

Hintertux

Hintertux byder på kælkning, hiking, vandrig i afslappende omgivelser

Læs Mere
Hochfügen

Hochfügen

Gemmer på 88 km pister

Læs Mere
Hochzillertal

Hochzillertal

Hochzillertal står for 90,7 pistekilometer

Læs Mere
Mayrhoffen

Mayrhoffen

Harakiri som er pist nr. 6, den er 2 km lang, der har et drop på hele 78%

Læs Mere
Spieljoch

Spieljoch

Man finder parken og funlsope ved ”Onkeljochliften”.

Læs Mere
Zell am Ziller

Zell am Ziller

Zell am Ziller er et mindre, men bemærkelsesværdigt område i Zillertal Arena

Læs Mere
Zillertal 3000

Zillertal 3000

Zillertal 3000 er et super godt og snesikkert skiområde

Læs Mere
Zillertal Arena

Zillertal Arena

Zillertal Arena er et super godt og snesikkert skiområde

Læs Mere
Zillertal Superski

Zillertal Superski

Der er 535 km pister for delt på 7 områder

Læs Mere
Zugspitze Arena
Zugspitze

Zugspitze Arena

Zugspitze som ligger lige op af grænsen til Tyskland

Læs Mere
Ski amade
Ski Amade

Ski Amade

760 km pister eller 356 pister

Læs Mere
Gastein
Bad Gastein

Bad Gastein

Bad Gastein er et kendt skiområde i Østrig blandt danskerne

Læs Mere
Bad Hofgastein

Bad Hofgastein

Ligger mellem Bad Gastein og Dorfgastein

Læs Mere
Gastein

Gastein

Gastein er opdelt i 6 skiområder

Læs Mere
Graukogel

Graukogel

Der er mange der tager her til for blot at hike

Læs Mere
Schlossalm-Stubnerkogle

Schlossalm-Stubnerkogle

860 meter til 2300 meters højde

Læs Mere
Sportgastein

Sportgastein

Sportgastein som er er paradise for alle der elsker fart

Læs Mere
Grossarltal
Dorfgastein

Dorfgastein

Der er brede pister, der er snekanoner i massevis

Læs Mere
Grossarl

Grossarl

Der er rig mulighed for afterski, kælketurer, restauranter og meget mere

Læs Mere
Grossarltal

Grossarltal

Der er kælkebaner, der er langrendsspor, man kan prøve is klatring

Læs Mere
Hochkönig
Dienten

Dienten

”Blue Tomato Kings Park” er en 1,8 km lang fun slope

Læs Mere
Hochkönig

Hochkönig

”Königs Tour” er en tur man kan tage, som er 35 km pister

Læs Mere
Maria Alm

Maria Alm

Maria Alm er en del af skisportsområdet Hochkönig

Læs Mere
Mühlbach

Mühlbach

Mühlbach har sammen med Dienten og Maria Alm 120 km pister

Læs Mere
Salzburger Sportwelt
Eben

Eben

Det er et billigt område at bo i

Læs Mere
Filzmoos

Filzmoos

Filzmoos er et smukt skiområde

Læs Mere
Flachau

Flachau

Flachau byder på 35 km pister

Læs Mere
Kleinarl

Kleinarl

I denne sæson fra december 2020 åbner de den helt nye ”Panorama Link”

Læs Mere
Goldegg

Goldegg

Goldegg er et meget lille område som er i ægte østrigsk stil

Læs Mere
Radstadt

Radstadt

Toboggan bane som er hele 6 km lang

Læs Mere
Salzburger Sportwelt

Salzburger Sportwelt

Hele området har 760 pistekilometer og 270 lifter

Læs Mere
St. Jöhann pongau

St. Jöhann pongau

Det er et område som mange familier tager til hvert år

Læs Mere
Wagrain

Wagrain

Wagrain er en by i Østrig som danskere tager til år efter år

Læs Mere
Zauchensee-Flachauwinkl

Zauchensee-Flachauwinkl

Områder åbner start december og har åbent helt ind til april

Læs Mere
Schladming
Dachstein-Gletsjeren

Dachstein-Gletsjeren

Op i 2700 meters højde

Læs Mere
Fageralm

Fageralm

Fageralm ligger også kun 3 km fra Reiteralm

Læs Mere
Hauser Kaibling

Hauser Kaibling

XXL Funslope er piste nr. 8 som er en 1460 meter lang funslope

Læs Mere
Planai Hochwurzen

Planai Hochwurzen

Planai og Hochwurzen ligger i midten af Schladming

Læs Mere
Ramsau

Ramsau

6,5 km lang kælkebane

Læs Mere
Reiteralm

Reiteralm

Reiteralm Ski Crosspark

Læs Mere
Schladming-dachstein

Schladming-dachstein

Råder over 230 km pister, der er 84 lifter

Læs Mere
Ski Galsterberg

Ski Galsterberg

Galsterberg er et lille område

Læs Mere
Alle andre gode steder i Østrig
Achensee

Achensee

Achensee ligger i 950 – 1800 meters højde

Læs Mere
Bad kleinkirchheim

Bad kleinkirchheim

Bad kleinkirchheim eller St. Oswald er det område der giver 103 km pister.

Læs Mere
Damuls-Mellau

Damuls-Mellau

Damuls-Mellau og Faschina byder på 109 km pister og 28 lifter

Læs Mere
Kirchberg

Kirchberg

Der er mere end 60 bjerghytter og restauranter til rådighed i området

Læs Mere
Kitzbühel

Kitzbühel

Fra oktober til maj kan skiløbere nyde 233 km pister

Læs Mere
Kreischberg

Kreischberg

Kreischberg er et mindre skiområde

Læs Mere
Lofer

Lofer

46 km pister og 10 lifter i området

Læs Mere
Montafon

Montafon

Skiområdet Montafon består af 6 skiområder

Læs Mere
Oberstdor Kleinwalsertal

Oberstdor Kleinwalsertal

Oberstdor Kleinwalsertal er et skiområde over 2 lande

Læs Mere
Obertauern

Obertauern

Obertauern et helt fantastisk skisportssted

Læs Mere
Pitztal

Pitztal

Pitztal består af 3 områder

Læs Mere
Rauris

Rauris

Rauris dalen er et mindre som område i de østrigske alper

Læs Mere
Seefeld

Seefeld

Seefeld er et meget familievenligt område

Læs Mere
St. Johann i Tirol

St. Johann i Tirol

St. Johann i Tirol er kendt blandt danskerne

Læs Mere
St. Johann Alpendorf

St. Johann Alpendorf

St. Johann Alpendorf Ski Resort ligger ca. 60 km syd for Salzburg

Læs Mere
Steinplatte

Steinplatte

Steinplatte byder på skiløb i 1200 til 1860 meters højde

Læs Mere
Werfenweng

Werfenweng

Werfenweng skiområde ligger i Pongau, Salzburg Land, Østrig

Læs Mere
De 13 bedste skisportssteder i Østrig
jun 07 2023

De 13 bedste skisportssteder i Østrig

Østrig er et af de bedste lande i Europa for skiløb og snowboarding, og landet...
mar 05 2023

De 11 bedste afterskisteder i Østrig

Når man vælger en skidestination, handler det ikke kun om pisterne for mange...
Skiferie med børn i Østrig
mar 05 2023

Skiferie i Østrig med børn

En skiferie til Østrig med børn kan være en fantastisk oplevelse for hele...