Single skiferie med eller uden børn

Alle skal på skiferie om man er single, køre solo – så søger vi alle sammenværd under skiferien. For en del år siden var konceptet med single skirejse ikke noget der rigtigt fandtes, derfor søgte mange mod skiklubberne for at komme afsted med nogle med samme passion som en selv. Single skiferier er ikke en dating skitur, det er en tur for singler som elsker skiløb og det sociale samvær som man får når man er på en skiferie. Halvdelen af alle danskere er ikke i et fast forhold, derfor er det også noget som de danske skirejsebureauerne kigger mod som et segment i deres forretning.

Tager man på skiferie alene uden nogle at få oplevelser sammen med, nogen at spise på alperestauranter med, få en god kold fadbamse på afterskistederne, efter en god dag på pisterne. Så kan det hurtigt blive en kedelig fornøjelse og en lang uge på ski. Skisporten og alt hyggen deromkring ligger op til at man er flere afsted af gangen, derfor er det oplagt hvis man er single at tage med på nogle af de her single skiferier som rejsebureauerne planlægger. Det er også en super måde at komme til at få noget netværk for singler, så man muligvis kan finde en partner eller en rejsekammerat til andre oplevelser, eller bare gode venner.

Hvad koster en single skiferie uden børn?

Danski – rejs med Danski til La Rosiere i Frankrig i uge 12, for 10.169 kr. pr. person. For et enkelt værelse. Vil i bo 2 sammen på et dobbeltværelse kan det gøres for 8.857 pr. personer. Der er inkl. Fly fra Kastrup, transfer til og fra La Rosiere, liftkort i 6 dage samt halvpension på Chalethotel Oliver.

Single skiferie med børn

Er man enlig forældre og gerne vil på skiferie, kan det være noget af en mundfuld kun at være afsted en voksen med børn, om det er 1-2-3. Der er typisk et par år i mellem dine børn og derfor er der også forskellige niveauer i deres skiløb, dermed stiller de mange krav fra dig og du vil ikke kunne styrer dem alle 3. Når den mindste skal køre på børnebakken og den lidt større vil stå på den grønne pist og den største på de røde pister. Hvor vil du så være? Du vil i hvert fald sjældent kunne være tilstede på skiferien med dine børn.

Derfor skal du rejse med nogen som dig selv, som er singler med børn der elsker skiløb. Du får nye skibekendtskaber, dine børn for nye skivenner, i kan hjælpe hinanden på så mange måder at det er alle pengene værd. Det giver dig en frihed i at vide dine børn er på et hold sammen med andre danske børn, sender du dit barn på 3-7 år, på en skiskole hvor de ikke er danske og de ikke kender nogle, så vil de ikke føle sig trygge ved at tage med ski legekammeraterne på skiskole.

Det betyder også at du når pisterne lukker, har mulighed for at læne dig tilbage og nyde godt af dine børn har andre at lege med. De har fået nye venner efter nærmest første dag, hvor de har været ude på pisten og hygget sig. Så kan du altså falde i snak med de andre forældre omkring skiløbet og deres børn, som dine børn har snakket med i løbet af dage. En perfekt måde at komme i snak med andre skielskere.

Det er ikke en scoretur – det er en singleskiferie med børn, hvor der er rig på muligheder for at hygge sig og danne nye relationer til andre i samme bås som en selv, men det er meget nemmere at falde i snak med folk. Hvis man har samme interesse og derfor er en singletur med børn en oplagt mulighed for jer som gerne vil rejse med andre og skabe nye skivenner som kan gøre i måske kan tage næste års fælles skitur sammen.

Aktiviteter på solo skiferie med børn

  • Pistevisning
  • Kælkearrangement
  • Aftereski med børn
  • Picnic / hygge i sneen efter en dag på pisten med evt. kakao
  • Svømmetur i den lokale svømmehal / vandland
  • Vinsmagning for de voksne
  • Børnediskotek (konkurrencer, leg, stop dans mm)
  • Skiskole med skiundervisning til børn

Frem for at finde den billigste skiferie med børn. Det kunne være at leje en bolig på Airbnb og køre selv, men her går man altså glip af alle goderne ved at rejse med andre. Her finder du i hvert fald ikke dine skirejsefæller og dine børn får heller ikke nye skirejsevenner.

Hvad koster en single skiferie med børn?

Vinterly – med Vinterly Skirejser kan du komme Zell am See, Østrig på singleski med børn i 2021 for 9.300 kr for 1 voksen og 1 barn. 2 børn, 12.700 kr. med 3 børn 16.000 kr.

Højmark – med Højmark Skirejser, går skituren til Wagrain, Østrig på den årlige solo skiferie med børn i 2022. De har 2 uger, som er uge 3 og uge 12, hvor de har 2 pakker der lyder på fredag til onsdag og mandag til søndag. Uge 3 med 1 voksen og 1 barn fredag til onsdag ligger til 9.100 kr. og mandag til søndag ligger til 10.100 kr. Uge 12 er 500 kr. billigere. Barn skal være mellem 6 og 15 år.

Skal du/i kører selv eller tage med bus eller fly på skiferien?

Påskeskitur til Frankrig, ingen over alle under selvfølgelig Val Thorens – Alle pisterne i 99% af pisterne i Val Thorens ligger i over 2000 meters højde.

Gode muligheder for anden aktivitet uden for pisterne, samt Europas højeste liggende ski by. Vi kommer selvfølgelig heller ikke uden om Tignes / Val d’Isere som ligger utrolig højt og har gletsjer skiløb, og dermed super gode forhold for skiløb i påsken. Det gode ved Tignes og Val Thorens, er at der er ski in/ski-out. I Frankrig er der flere gode destinationer Avoriaz, Alpe d’Huez, La Plagne, som alle er nogenlunde snesikre.

Skal man gøre brug af et skirejsebureau?

Påskeskitur til Frankrig, ingen over alle under selvfølgelig Val Thorens – Alle pisterne i 99% af pisterne i Val Thorens ligger i over 2000 meters højde.

Gode muligheder for anden aktivitet uden for pisterne, samt Europas højeste liggende ski by. Vi kommer selvfølgelig heller ikke uden om Tignes / Val d’Isere som ligger utrolig højt og har gletsjer skiløb, og dermed super gode forhold for skiløb i påsken. Det gode ved Tignes og Val Thorens, er at der er ski in/ski-out. I Frankrig er der flere gode destinationer Avoriaz, Alpe d’Huez, La Plagne, som alle er nogenlunde snesikre.