Skiferie i Påske

Når du skal kigge til at bestille skiferie til påsken, så skal du kigge efter steder som ligger højt hvis du tager syd på, gerne gletsjer skiløb hvor der er en solid snedybde.

En skitur i påske er for mange blevet deres ekstra skirejse eller dem som gerne vil have en skiferie lidt billigere end uge 6-7 og 8. Udover det er en billigere skiferie i påsken, så vil man også opleve færre mennesker på pisten og dermed kortere liftkøer.

Når man vælger at tage på en påsketur på ski i slutning af marts eller til midt april alt efter hvornår påsken falder, så nærmer vi os også varmere tider, det betyder længere dage med sol på pisten, høj solskin dermed også lidt varmere temperaturer og du behøver mindre tøj – ja i nogle tilfælde kan du faktisk solbade på skiferie. Derfor er det også vigtigt man husker solcremen, mangler du en pakkeliste så kan hente vores her.

Er du single og gerne vil på en single skiferie med dine børn eller uden, så er der mulighed for at komme sted omkring uge 12.

Der findes intet bedre end at nyde en super god frokost i sneklædte bjerge med høj sol omkring sig.

Skiferie i Påske

Hvad koster en skiferie i påsken?

Det svinger meget, alt efter om man er lidt kræsen ang. hotel eller hytte. Kan man leve med det mest standard og ikke har fine fornemmelser, så kan det gøres for omkring 3500-4000.- kr. og opefter. Prisen afhænger meget af destinationen man vælger og hotellet, samt hvor du vælger at bestille din skiferie.

Bestiller du sin påskeferie på Sunweb eller Snowtrex, så kan du komme ned i det her prisleje vi snakker om. Prisen vi nævner er selvfølgelig uden forplejning, guider, ski skole også videre. Her er inkluderet liftkort og hotel, nogen få hoteller køre med morgenmad, slet ikke dem alle. Det var lidt om hvordan du finder den billige skiferie i påsken.

Rejser i med børn og gerne vil have guider som kan vise rundt i området, nogle man kan kontakte hvis man lige har nogle spørgsmål eller kunne tænke sig dansk ski skole, så skal man kigge mod danskejede skirejsebureauer. Det kunne være Nortlander, Onlineski.dk, Danski, Højmark, Vinterly eller Slopetrotter. Det var lidt om den lidt dyre skiferie i påsken, men mere sikre for jer som søger guider og kontakter i hurtigt kan stille spørgsmål.

Skiferie i påsken – Norge

I Norge vil det være Hemsedal, Trysil og Beitostølen, som vil være din oplagte destination i påsken. Det er større skidestinationer som under normale forhold har åben for skiløb hen til slut april.

Skiferie i påsken – Sverige

Påsketuren til Sverige kan vi anbefale at man tager til Åre eller Sälen, som er det største skisportssted i Sverige. Her slutter sæsonen slut april – start maj.

Skiferie i påsken – Østrig

Skituren til Østrig i påsken, kan gå til destinationer som Bad Gastein, Kitzsteinhorn, Sölden, Obergurgl, Lech eller Stubai. Alle disse destinationer ligger højt og har super forhold til lidt påskeski.

Skiferie i påsken – Italien

Går turen til Italien, så skal man tage til Cervinia som har pister i over 3000 meters højde, du kan tage et smukt kig til Schweiz og det mægtige Matterhorn, udover det selvfølgelig også gletsjer skiløb. En anden mulighed i Italien, vil være skiområdet Livigno.

Skiferie i påsken – Frankrig

Påskeskitur til Frankrig, ingen over alle under selvfølgelig Val Thorens – Alle pisterne i 99% af pisterne i Val Thorens ligger i over 2000 meters højde.

Gode muligheder for anden aktivitet uden for pisterne, samt Europas højeste liggende ski by. Vi kommer selvfølgelig heller ikke uden om Tignes / Val d’Isere som ligger utrolig højt og har gletsjer skiløb, og dermed super gode forhold for skiløb i påsken.

Det gode ved Tignes og Val Thorens, er at der er ski in/ski-out. I Frankrig er der flere gode destinationer Avoriaz, Alpe d’Huez, La Plagne, som alle er nogenlunde snesikre.

Skiferie i påsken – Schweiz

Schweiz bliver af mange overset som et skiland, mange forbinder det med at være et dyrt sted at opholde sig, til dels kan vi give dem ret. Men sammenligner man med destinationer som Hemsedal, Trysil, Val Thorens, Tignes.

Så lander vi altså meget tit omkring de samme priser, derfor skal Zermatt selvfølgelig med på listen over skiområder man kan besøge i påsken, de har den højeste liggende pist i Europa, gletsjer ski, udover det har de faktisk også sommerski, så er dopaminen ikke faldt til jorden i sommermåneder og du har abstinenser for skiløbet.

Så kan du tage en tur til Zermatt og prøve kræfter med sommerskiløb. Saas Fee tager vi også med på listen, her foregår det mest at skiløbet i over 2000 meters højde, der er gletsjer skiløb og gode forhold, samt åbent for sommerski.

Udsalg og skarpe priser hos skibutikker

I og med vi er henne omkring slutningen på sæsonen, så vil de fleste af skibutikker i Danmark både online og fysiske, være i gang med at udfase sidste års modeller. Det betyder for dig gode tilbud på skitøj og skigrej, i stedet for at købe det i midt december, så køb det op til din skiferie i påske. Her vil du typisk kunne spare alt fra 30-70% på nærmest alt i vintertøj – ski, snowboard, skijakker, skibukser alt udstyr til skiferien som er skisæson varer.

Det smarte ved at købe her, det kan også være du kan finde det tøj som du virkelig har kigget på vinteren over, men ikke har villet betale den fulde pris for en skijakke fra Peak Performance, et par skibukser fra Norrøna i fuld pris, så er du hurtigt af med 8-9000 kr.

her er det altså en hurtig besparelse på måske 4-5000 kr. Så i stedet for at købe noget billigt skitøj i december, kan det være smart at vente, hvis man altså kan vente med at købe. Vi kan anbefale at du kigger på Blacksnow, One Open Sky, din lokale skibutik – se den fulde liste over skibutikker her.

Det betyder jo også at når man sparer på skitøjet, ja så kan man bruge det mere på skiferien, om det er en hotel-opgradering eller det er lidt flere øl på afterskistedet. I de lokale skibutikker på skisportsstederne betyder det også priserne er i bund, og du kan spørge i den lokale skishop hvor du måske har lejet et par ski om du kan få lov til at købe dem til en super skarp pris. Vurder om prisen er nede i et leje hvor du føler det kan svare sig, vi har dog hørt om flere der er kommet hjem med et par ski og stave til 6-700 kr.