Snowboard Støvler

Hvad skal man tænke over når man skal ud og købe snowboard støvler – Den vigtigste part når du skal stå på snowboard er dine støvler, så har du planer om at leje igen i år, så genovervej det lige en gang. At have sine egne støvler gør bare at du ved hvad du får, det gør du ikke når du lejer en støvle, har man en small eller en bred fod, så kan det gøre at du få en snowboard støvle der slet ikke passer dig, men du føler du bare er nød til at tage.

5 gode tips til valg af snowboard støvler

  • Din støvle skal sidde behageligt men stadig lidt stramt, da de giver sig når de bliver varme og brugt.
  • Husk at snøre dem ind når du er færdig med en dag på pisten så de holder formen
  • Har du købt støvlerne, så gå nogle timer i dem inden du skal afsted på skiferien for ikke at få vabler på første dagen.
  • Sørg for at de der ca 0,5 fra spidsen når du er squat stillingen.
  • Skaf en støvle varmer

Snowboardstøvler kan købes hos: BNA Boardshop

Snowboard støvler removebg preview
Burton size
k2 size
salomon size

Størrelsen

Det var det der ødelagde de 2-3 af mine første turer på snowboard, jeg købte et par snowboardstøvler på nettet, uden at have tjekket størrelsesguide og bare havde valgt hvad jeg nu tænkte der passede.

Husk – mål de fods længde og brede

Husk – prøv støvlen, sørg for at slå hælen ned i jorden og gå lidt ned i squat, max 0,5cm fra spidsen, så passer de.

Spænd derefter støvler for at mærke om du kan bevæge dine tær, det er vigtigt du kan bevæge dem, da det er dem der giver dig kontrollen på boardet. Husk, hav nogle af de stømper på du plejer at bruge og ikke bare et par normale tennissokker.

Prøv mere end 1 par støvler før du vælger, det er altid en god tommelfinger regel.

Flex

Støvlen flex kan godt være her hvor du tænker hvad dælen betyder flex i snowboardstøvler? Det er dog noget af det første man skal tænke over, man skal selv vurdere hvilken slags snowboarder man er, og hvad ens niveau er.

Der findes 2 forskellige typer, den bløde og de hårde/stive.

Bløde snowboardstøvler, er til nybegyndere eller dem der kører park, det giver en mere blød støvle der er nemmere at bevæge foden i, til hvis man fx laver tricks i parken. Eller hvis man som nybegynder sidder meget ned på pisten til at starte med.

Stive snowboardstølver, er så modsat til ham der kører hurtigt og hop uden for parken hvor han lander hårdt. I det miljø vil man have mere kontrol hvis man vælger en stiv støvle, den giver mere kontrol under høj fart.

Jamen hvilken snowboarder er jeg så, jeg kan godt lide begge dele? Så er det godt der er lavet det der hedder en mellem stiv hed, der kan bruges til det hele. Støvlerne er lavet sådan at de kan bruges til det hele, men vælger man den stive, så er den bedre i nogle tærrener end de andre.

Derfor vælger man en med medium flex, så har du en støvle hvor du kan bruge dem til at udvikle dig på hele bjerget under skiferien.

Flexxx snowboard
snowboard boot lacing

Snøresystem

Der er er flere forksellige systemer, jeg vælger at fortælle ud fra min egen erfaring og hvad jeg synes virker bedst for mig og hvorfor. Snowboard støvlerne skal være spændt stramt før man har mest styr på sit board, derfor brugte jeg lang tid på bare at binde mine snørebånd det første par gange jeg var afsted.

De normale snørebånd

De første snowboard støvler jeg havde var nemlig med normale snørrebånd, og mine støvler var lidt for store, så jeg var nød til at spænde mine snørebånd hver gang jeg nærmest havde kørt 2 pister. Det blev jeg virkelig træt af, da jeg ikke følte jeg kunne spænde dem ordenligt, så de holdte i længere tid. Derfor gik jeg over til det kendte system..

Boa Lacing

Der må jeg bare sige at efter min mening blev min snowboardferie lige 20-30% bedre, da jeg ikke skulle have mine handsker af flere gange om dagen for at spænde mine støvler. Boa systemet er en stålwire der går gennem hele støvlen og du skal blot dreje på en spænde.

Man kan spænde støvlen så hårdt man nærmest vil, du skal dog sørge for at du får blod til foden. Mange modeller bliver lavet nu med boa lacing, det er godt hvis man er nybegynder eller ikke har stået i mange uger, det gør bare det hele lidt nemmere for en selv.

Snowboard Strømper

Det jeg gjorde første gang jeg skulle afsted var at jeg tænkte det bedste var nogle tykke sokker for så kunne jeg holde varmen, de var billige og jeg tænkte det var fint. Det der skete var at de blev våde og mine fødder blev kolde, fordi de ikke kunne komme af med sveden. Så på 3. dagen var de meget stive.

Jeg undersøgte det, og købte mig et par marinould skisokker, jeg fik 2 par for 200.- eller 300.-, men jeg har heller ikke brugt andet siden jeg fik dem, 2 par kan nemt holde til en uge hvis du sørger for at hænge dem op efter hver dag på pisten.

Marinould snowboardsokker er ikke voldsom tykke, de holder godt på varmen, du kan bevæge din tær i dem. Åndbarheden er utroligt god, det er lækre at have på. Du kommer tættere på støvlen, og dermed får du også et bedre tag om boardet.

Hjemmeside removebg preview

Hvem laver gode Snowboard støvler?

K2 ski sort
Burton sortt
Salomon sortt
Nitro sort