Canada som skiferie destination

Man må bare sige det er nok de færreste danskere der har draget til Canada for at stå på ski, jeg tror ikke det er fordi folk undervurdere Canada som skisportsdisitnation. Men distancen for at stå på ski er simpelthen for stor og for dyr når muligheder for at få gode pister ikke er længere væk end Østrig og Frankrig.

Der er dog en 10-15 gode skisportssteder i Canada og der lander utroligt meget sne på nogen af destinationerne. Liftkørerne i Canada er heller ikke ret lange, det gør det muligt at komme til at stå meget på ski når man endelig er der.

Skiferie til Canada, kan købes hos: Snowminds, SnowTrex

Naturen i Canada er noget for sig selv og mange af stederne er man heller ikke langt fra andre natur områder som er utroligt flotte.

Men tager man til Canada, så tag 2 eller 3 uger for at få mest ud af den lange tur det tager som regel 1— 2 dage bare i rejse tid, og der er meget at opleve når man endelig er der.

canada 4355963 1280
maligne lake 2034288 1280

Et super godt Skiområde i Canada

Whistler / Blackcomb – Det er vel nok det område flest danskere tager til hvis de tager til Canada for at stå på ski eller snowboard, det er klar det bedste skisportssted i Canada. Liftsystemet er velfungerende om det hele er ret nyt. Snowminds har en del Danske skiinstruktører derovre.

Der er som i resten af Canada store muligheder for at kører offpist i lækker powder. Der er over 30 lifter og over 200 pistekilometer. Der kommer ca 10 meter sne i løbet af hele året.

Er man snowboarder, så er området helt units, både for erfarne snowboardere og nybegyndere. Der er offpist, parker, pipes, box hop mm. Der er alt hvad en snowboarder kan ønske sig, plus der er mange af dem der står på snowboard.

Har man tid når man ikke er på bjerget så har Whistler / blackcom også meget at byde på, der er utroligt mange butikker og restauranter, hvor det er muligt at få lækkert mad til gode priser. Det er muligt at komme på diverse klubber, barer og diskoteker.

Så skal man til Canada, så vil jeg klart anbefale alle at man tager til Whistler, der sker utroligt meget og området er stort nok til at man kan få 2-3 uger til at gå nemt. Derudover er det jo kåret til det bedste skisportssted i Nordamerika.

Et andet godt skiområde

Lake Louise er et af de større områder i Canada som nævnt ovenfor ligger det sammen med andre skiområder og er i blandt området af Canadian Rocky Mountains. Der lander utroligt meget sne i løbet af en sæson der ovre, jeg har læst det er helt op til 15 meter i løbet af året.

Der er ca 100km pister Lake Louise.

Er man øvet ski løber, vil man klar til tage til Lake Louise for at stå på offpist, står man ikke offpist endnu, så vil jeg ikke anbefaler man tager til Canada faktisk. Da man vil få klart mere ud af bare at tage til Frankrig.

 

  ski lift 274766 1280
  revelstoke 86031 1280

  Heliskiing er muligt i Canada

  Har du altid gået med en drøm om at prøve Heliskiing, så er det jo lovligt i Canada, så har ud været på ski i mange år og vil prøve noget helt unit, så kan du komme med en helikopter op på en bjergtop og få en oplevelse du aldre glemmer.

  FAQ – Spørgsmål om skiferie i Canada

  Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

  Hvilke er de 5 bedste skiområder i Canada?
  • Whistler, det mest kendte
  • Banff, store sne mængder
  • Panorama
  • Revelstoke
  • Sun Peaks
  Hvornår ligger skisæsonen i Canada?

  Skisæsonen i Canada er ligesom i Europa, fra december til marts/april. Hvor priserne er bedste i slutningen af sæsonen eller i starten, det samme gælder mængden af mennesker.

  Hvem tager til Canada for at stå på ski?

  Det vil typisk være dem som elsker freeride, da Canada får en del større snemængder end vi får rundt i hele Europa. Canada er også for dig som gerne vil prøve kræfter med heliskiløb.

  Er skiløb bedre i Canada end i USA?

  Liftkøerne er typisk længere i USA, Canada har typisk bedre sne, USA har større skiområder og er generelt lidt dyre end Canada.

  HVEM SÆLGER SKIFERIER TIL Tjekkiet?

  Snowminds
  SKIOMRÅDER I CANADA
  Apex Pistekort

  Apex

  Apex er ligesom Silver Star og Big White lokaliseret i Okanagan Valley.

  Læs Mere
  Big White

  Big White

  Big White er ligesom Apex og Silver Star lokaliseret i Okanagan Valley.

  Læs Mere
  Cypress Mountain Pistekort

  Cypress Mountain

  Cypress Mountain ligger ikke mere end 30 minutter fra Vancouver.

  Læs Mere
  Fernie

  Fernie

  Fernie området ligger i Rocky Mountians i området Elk Valley.

  Læs Mere
  Kicking Horse

  Kicking Horse

  Skiområdet ligger i 1190-2450 meters højde, hvor byen ligger i 1190 meters højde.

  Læs Mere
  Kimberley

  Kimberley

  Der er noget for hele familien i området.

  Læs Mere
  Lake Louise

  Lake Louise

  Canada, store mængde puddersne hvert år.

  Læs Mere
  Marmot

  Marmot Basin / Jasper

  Jasper ligger omkring 5-10 km fra Marmot Basin ski resortet.

  Læs Mere
  Month Washington

  Month Washington

  I løbet af en sæson falder der 11-12 meter sne i området.

  Læs Mere
  Panorama

  Panorama

  Panorama ligger i 1160-2380 meters højde, der er omkring 130 pister.

  Læs Mere
  Revelstoke

  Revelstoke

  Revelstoke er en del af Rocky Mountains.

  Læs Mere
  Silver Star

  Silver Star

  I Silver Star ligger der ”Double Diamonds” som er 2 meget stejle sorte pister.

  Læs Mere
  Sun Peaks

  Sun Peaks

  140 Pister i Sun Peaks at boltre sig på.

  Læs Mere
  Sunshine Village

  Sunshine Village

  Kør gratis med skibus fra og til de 4 områder.

  Læs Mere
  Whistler

  Whistler / Blackcomb

  Der lander omkring de 10 meter sne på en sæson.

  Læs Mere