Bulgarien som skiferie destination

Det første folk tænker på når vi snakker Bulgarien, så vil det nok være Sunny Beach eller Golden Sands som man unge drager til om sommeren for at drikke sig stive.

Skisport destinationerne i Bulgarien er meget billige, alt fra liftkort, indkvartering, mad og drikke. Der er mange penge at spare ved at tage på en skiferie til Bulgarien frem for fx Østrig eller Frankrig.

Områderne i Bulgarien er ikke særligt store, dog er der blevet investeret meget i områderne i Bulgarien det sidste årti. Jeg har de sidste 2-3 år set rejsespejder portalen finde formindable tilbud på skiferier til Bulgarien.

Du skal være opmærksom på at områderne ikke er de største, priserne er dog efter det og det er billigt at bo og spise i Bulgarien, hvilket er et plus for de fleste.

Der er 3 skiområder i Bulgarien der er værd at besøge, Bansko som de fleste har hørt om hvis man snakker skiferie til Bulgarien, de andre 2 områder er det de færeste danskere der tager til. De 2 områder hedder Borovets og Pamporovo.

ski 712004 1280
Bansko Ski Trail Map 2018

Bulgarien’s Største Skiområde

Bansko er klart det største og mest kendte område i Bulgarien at stå på ski. Området er der blevet investeret godt i de sidste mange år. Områder har 25+ pister fordel på 75 km. Pister.

Området er egnet til hele familien, der er grønne, blå, røde og sorte pister. Der er gode begynder bakker for de nye på ski eller snowboard, men der er også mulighed for den øvede at prøve sig af i snowpark og i offpisten. Der er massere af snekanoner der gør at området kan holdes snesikkert.

Der er 8 km. Langrendsspor for dem der har lyst til at stå på langrend, det er ikke super meget for dem der vælger at stå på langrend. Så vil jeg anbefale at man tager en tur til Norge eller Sverige en tur.

Hoteller og lejlighederne i Bansko er i god stand og faktisk rigtigt fine i forhold til hvis man kigger på det normale i Bulgarien. Priserne er langt under det du finder i fx Norge eller Sverige. Skiområdet Bansko ligger små 3 timer fra Sofia i bil. Man kan flyve til Sofia og blot leje en bil.

2 andre gode muligheder er

Borovets er det andet største skiområde i Bulgarien, det ligger omkring 2 timers kørsel fra Sofia. Det højeste punkt hedder Musala og ligger i 2925 højde meter. Der er 24 pister der strækker sig over næsten 60 km. Der er blevet investeret godt i området de sidste par år, og derfor vil er snesikkerheden også god, da der er massere af snekanoner.

Området har worldcup skiløb, der 5 sorte pister, 11 røde, 7 blå og 2 grønne. Skiområdet ligger i 1300-2550 højde meter. Der er 20 lift, 15+ km langrendsspor.

I Bulgarien bliver der drukket en masse sprut, tænker vi danskere i hvert fald, det gør der selvfølgelig også i Borovets. Der er flere restauranter der byder på god mad og gode vine.

Skal man opleve lidt uden for pisten så er der også gode muligheder for lidt andet end at stå på ski og drikke øl, du kan opleve blandt andet bowling, kælketur, skøjtebane og paraglidning. Byen er livlig.

Pamporovo er det trejde største område i Bulgarien. Området har smuk natur, du får omkring 25 km langrendssport. Skiområdet er egnet til familien med små børn, det er meget begynder venligt. Der er 35+ km pister at stå på. Der er en funpark hvor man kan teste sig selv af på en halfpipe. Området er billigt at bo i og det er billigt at spise i byen.

Det er muligt for børnene at komme på en skiskole uden det skal koste alverden. Der er ikke super meget kø i området. Der er massere af snekanoner så området er snesikkert.

Skal i lave noget uden for pisten så er der en bowlinghal og en svømmehal. Så har man børn med der godt vil lave lidt andet end at stå på ski.

Der er god afterski i byen hvor der er flere barer og natklubber der holder længe åbent. Maden er til at betale også selvom du vælger de ”fine” steder. Du kan finde gode vine, sikkert også vinsmagning hvis det skulle være noget.

Pamporovo Ski Trail Map 2019 jpg

Priserne i Bulgarien

Er du ude efter en billig skiferie, så kan Bulgarien nemt være det sted du skal overveje at kigge hen. Ikke mange danskere tager til Bulgarien på skiferie, du skal nærmest flyve dertil da det ellers vil tage jer omkring 24 timer at køre dertil.

Liftkortet er bestemt steget i pris de sidste par år og derfor kommer du til at betale 195€ for 6 dage som voksen i Bansko.

Indkvateringer kan gøres for omkring 300-400 i døgnet, hvis man tager et hurtigt kig på Airbnb.

FAQ – Spørgsmål om skiferie i Bulgarien

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvilke er de 3 bedste skiområder i Bulgarien?
Hvornår ligger skisæsonen i Bulgarien?

Den ligger fra midt december til marts, altså samme måneder som andre lande i øst Europa.

Er det billigt at tage på skiferie i Bulgarien?

Det er det bestemt, jeg vil tro du kan få en uge på ski med restaurant besøg nærmest hver dag for 5000 kr. alt inkl. Hvis i er 4 personer eller mere.

HVEM SÆLGER SKIFERIER TIL Bulgarien?

skibulgarien logo
snowtrex normal
SKIOMRÅDER I BULGARIEN
Bansko

Bansko

Bansko er klar det største og mest kendte område i Bulgarien at stå på ski. Området er der blevet investeret godt i de sidste mange år.

Læs Mere
Borovets

Borovets

Borovets er det andet største skiområde i Bulgarien. Det højeste punkt hedder Musala og ligger i 2925 højde meter.

Læs Mere
Pamporovo

Pamporovo

Pamporovo er det trejde største område i Bulgarien. Området har smuk natur, du får omkring 25 km langrendssport.

Læs Mere