SKIBUTIKKER I DANMARK

Der er massere af gode større skibutikker rundt om i Danmark. Man kan hurtigt købe sig fattig i skiudstyr inden man overhovedet er kommet afsted på skiferien. Derfor anbefaler vi selvfølgelig at man handler her sit skiudstyr her hjemme i Danmark – for at støtte op om skifællesskabet og butikkerne rundt i Danmark.

Når man skal ud og købe skiudstyr, så er der nogle vigtige ting, som man bare skal bruge og der er nogle ting man godt kan undvære men som er gode at have med.

Det vigtigste ting er selvfølgelig

skihjelm – som kan fåes i en masse forskellige modeller fx. med indbygget headsæt, indbygget skibriller, priserne kan svinge fra 300 til 2000 kr.

Skibriller er noget af det vigtigste du ikke får købt for billigt, det er dem der gør at du kan se noget på pisten, det er en skandale og komme ud på pisten hvis man skal til at lære og stå på ski og ens skibriller begynder at dugge.

Skistøvler – Har man planer om man gerne vil på flere skiture men gerne vil være sikker på hvilken skitype man gerne vil have, så kan det være en god ide blot at købt skistøvlerne og ikke ski på samme tid.

Skihandskerne  er også et vigtigt element, hvis ikke man har nogle handsker der ikke er vandtætte eller har gore-tex i kan man få en rigtig træls dag på pisten hvis ens handsker bliver våde, tager man nordpå hvor der kan være rigtig koldt, så kan en billig skihandske fra bilka, bestemt ødelægge ens skiferie.

Skisokker – får du købt nogle tykkesokker hvor varmen ikke kan komme fra og sveden ikke kan transportere sig, så vil du kunne opleve at dine strømper bliver svedige og bliver de så kolde, så kan man komme til at døje med frosne tær – mine anbefalinger til alle er at man går efter marinould, de koster lidt mere end andre, men efter vores mening er de også bare langt bedre da de ikke bliver så svedige bomuld eller sidder ligeså tight som compression.

Ski – skal du ud og købe ski for første gang, så er det vigtigt du ikke køber dem på nettet og bare vælger ud fra farven på skien, det er den største fejl man kan gøre. Det er vigtigt du finder frem til hvilken skiløber du er og hvad du helt vil når du står på ski, er det parken og tricks eller er det pisten og fart, eller skal du i offpiste.

Snowboards – Ligesom med ski er der kommet flere forskellige type snowboards som reagere og passer til hvert sit terræn. Skal du have et til park og jib, offpiste eller fart på pisten eller et godt all around board. Så kan du hurtigt få købt noget forkert hvis du ikke får noget professionel vejledning. Mærker du kan overveje som har mange år i branchen er selvfølge lige Burton, som lige har lavet en større revolution inden for snowboards med deres Burton – step on system. Andre mærker som vi synes fortjener at blive nævnt her er Jones Snowboards, Bataleon & Lib.

Skijakken – her er det med at investere i en jakke som du føler du kan bevæge dig i, hvor den samtidig ikke bliver for stor eller for lille. Gør den det vil den ikke holde på varmen som en skijakke skal. Vi anbefaler at du som minimum går efter en skijakke som har 5000/5000 i vandsøjletryk. Mærker som vi kender specielt godt her i Danmark, er jo mærkerne Peak Performance, Salomon, Helly Hansen, Picture og The North Face – De nye mærker som vi er begyndt at se i bjergene er Dope fra Dopesnow og Montec.

Skibukser – når investeringen kommer til skibukser, så synes vi ligesom med skijakken at det er vigtigt du får noget du kan bevæge dig i og vigtigst at alt du kan lave en squat i, kan du ikke det. Så skal du droppe dem, selv om det var lige det par du ønskede dig. Gå som minimum efter nogle med 5000/5000 i vandsøjletryk, gerne højere. De gode mærker du kan vælge at kigge efter kan være Peak Performance, Planks, Haglöfs, Norrøna og selvfølgelig Salomon.

Rygskold – Vi anbefaler alle nye at de bruger rygskjold, der kan forekomme voldsomme skader ved at være ny og uerfaren skiløber. Som snowboard er det endnu vigtigt man bære rygskjold, da situationen hvor man ikke har balance og vælter over på siden med ryggen ned mod pisten, der kan man få nogle voldsomme smæk, og en af grundene til mange ikke får lært at stå på snowboard når de prøver, er simpelthen at de slår sig alt for meget i processen med at lære at stå på boardet.

Hoftebeskytter – det er ikke et must-have og mange bruger det ikke, som snowboard som sidder meget på måsen, hjælper det dig både mod ikke at få kold mås, det hjælper dig også i de situationer hvor du lige skal læse dig op af en snedrive. De tidspunkter hvor du falder med høj fart, så tager den også slaget for dig. Det vigtigste er når du køber et par røvbeskyttere er at de sidder tæt, sidder de ikke tæt, så vil det virke på samme måde som hvis et rygskjold ikke sidder stramt, det vil gøre at når du rammer jorden, så vil det første ramme skjoldet og derefter rammer ind i dig, derfor er det vigtigt det sidder tæt til.

Skiundertøj – personligt er jeg typen der aldrig kunne finde på at tage ud på pisten uden jeg havde mit skiundertøj på. Jeg tvivler på mange andre har det anderledes end jeg der. Skiundertøj findes i mange forskellige typer og stoftyper, jeg plejer at gå med merinould dog er det syntetiske også helt fint. De første mange år på ski havde jeg et sæt fra Helly Hansen, som mange kender i dag, som også bliver brugt af mange der arbejder udendørs. Et lille hack skal i have, kan du anskaffe dig et par 3/4 del skiunderbukser, så du kan sætte dem lige under knæet og lige over din skistøvle eller snowboard støvle, så undgår du at noget genere dig nede i støvlen.

Der er en masse andet skiudstyr man kan købe til skiferien, jeg tænkte jeg blot ville nævne nogle at tingende her. Tjekker du rundt på sitet kan du finde en masse anden information omkring skiudstyr, priser og meget mere.