Ski til børn

Hvis man vælger at købe et ski i stedet for at leje, så skal man overveje hvilke ski man går ud og køber. Derfor vil jeg komme ind på forskelligheden på diverse modeller.

Ting man skal tænke over inden man kigger på modeller er, ambitionerne, niveau og hvad alderen er.

Vigtige ting, er selvfølgelig længden på skien, det er at det ikke bliver for lange, da det kan være svært for barnet at kontrollere dem, hvis det bliver for lange. Vægten er også vigtig fordi skien skal ikke flyve afsted med ens barn men det skal heller ikke være sådan at man får valgt en ski der ikke kan holde til den vægt ens barn har.

Ski til børn kan købes hos: BNA Boardshop

active 17089 1280
Head all mountain børn removebg preview 1
Faction twintip ski removebg preview 2
Völk race ski removebg preview 1

Forskellige ski typer til børn?

All mountain ski – All mountain er de ski alle skisportssteder udlejer som børne ski, det er et par sikre ski til børn. De er sikre at kører på og de egner sig til alt slags skiløb. Hvis man ønsker mere udfordring, så lad dem prøve et par twintip selvom der i all mountain også er lidt twintip i mange af børne modellerne

Twintip – Børn elsker udfordringer og gøre ting som de store gør, og derfor vil mange børn spørge deres forældre om de ikke må prøve et par twintips. Der er ikke noget farlig i at give ens barn et par twintip, de vil lære meget og b159live bedre på et par ski. De er lidt svære at stå på end fx all mountain ski, men det gør bare at barnet udvikler sig og kan prøve sig af ved at vende rundt på ski og køre baglæns fx

Race ski – Race ski er til de børn der har stået på ski før og ved hvordan man håndtere et par ski, i ordet race bliver man gjort opmærksom på at det er ski med fart i. De bruges også til det du kalder slalom, flere skisportssteder har pæle hvor man kan kører hurtigt og man kommer godt op på kanterne og det er her en race ski viser sig fra sin bedste side.

De er har en høj svingradius, de svinger hurtigt. Hvilket gør man også får meget fart på ned af pisten.

Ting man skal huske

Når man selv køber et par ski, så står man selvfølgelig også selv for at bindingerne er indstille korrekt og man få dem spændt så skien ryger af hvis man vælgter. En god ide er at tage i ens lokale skibutik og få dem til at indstille dem inden man tager afsted, eller tage i en skibutik når man kommer til skisportsstedet. Vigtigst er dog er du forstår at det er noget man skal huske, for ikke mindst at passe på sit barn, men også for at gøre sådan de får en god skiferie.

Størrelses guiden er fra Evo.com og den er taget ud fra et gennemsnit, alle børn er ikke ens og derfor er det ikke sikkert du kan bruge den her guide til noget. Søg derfor mod din nærmest lokale skibutik.

Størrelses guide til børn

Hvem laver gode ski til børn?

Head sort
Atomic normal
Salomon sortt
Rossignol normal