Skiferie til Val d’Isére

Skiferie til Val d’Isére

Val d’Isére er et af de bedste skiområder i verden. Området er en del af L’Espace Killy sammen med Tignes. Der er over 300 piste kilometer, for delt ud på 5 byer, Tignes, La Daille, Le Fornet og Val Claret. Der er over 150 pister og over 80 lifter i skiområdet. Du vil sjældent opleve liftkøer i området. Om man er ny, erfaren eller ekspert så vil skiområdet kunne udfordre sig.

Val d’Isere er kendt som et skiområde der er rig på gode pister, restauranter, hoteller og afterski – samt byen har mange hyggelige butikker, så man har lidt at lave om aftenen, hvis ikke man lige er til afterski.

Skiferie til Val d'Isere, kan købes hos: Skilink, Sunweb, UCPA, Hotels, Booking, Snowtrex, Langley, ClubMed, Agoda

Skileje i Val d'Isere: Alpinresorts, Intersport Rent

Skiskole i Val d'Isere: CheckYeti

Et af de bedste skiområder i Europa

Val d’Isere og Tignes, de to nabo-skiområder, tilsammen tilbyder de omkring 300 km af markerede pister. Med så mange muligheder er det muligt at opleve noget nyt hver dag på din skiferie. Det er som sagt et af de største skiområder, men det er faktisk et af de største sammenhængende skiområder – så du kan komme fra den ene til den anden ende udelukkende med lifter og ski eller snowboard under fødderne.

Med en resort-højde på 1.850 meter og mulighed for at stå på ski eller snowboard op til en højde af 3.456 meter, er Val d’Isere et sandt højdepunkt for alle skiløbere og snowboardere. Val d’Isere ligger som by nede i dalen, men selve pisterne starter i 1.850 meters højde, hvor man tager liften op, men du kan selvfølgelig stå hele vejen ned til byen.

Bredt udvalg af pister

Selvom Val d’Isere er kendt for de udfordrende pister og den vilde off-piste, skal dette ikke skræmme dig som er begynder væk. Der er et bredt udvalg af ”grønne” og blå pister fordelt over resortet designet til læring og roligt skiløb. For dem, der ønsker udfordringer, er der mange røde og sorte pister at kaste sig ud i.

Skiløbet i Val d’Isère

Val d’Isère skisportssted, beliggende i Tarentaise-området i Savoie-departementet i de nordlige Alper, byder på en enestående skiløbsoplevelse med mere end 300 km pister og nogle af Europas mest spektakulære skioplevelser.

Enestående snefald

Val d’Isere er kendt for at have en af de bedste snedækninger i Europa, hvilket sikrer gode forhold indtil begyndelsen af maj. Så uanset hvornår du besøger området, kan du være sikker på at opleve de ideelle ski- eller snowboardforhold.

Fantastiske pister og liftfaciliteter

Val d’Isère kan prale af et bredt udvalg af pister, der gør det til et favorit valg for skiløbere på alle niveauer. Der er 90 ski-lifte og gondoler. Der er 20 grønne pister, 67 blå, 41 røde og 26 sorte pister samt to snowparks. En oplevelse du ikke må gå glip af, er både toget fra Val Claret op til Grand Motte gletsjeren – men bestemt også liften som tager dig fra Val d’Isere over til Le Fornet, det er en stole lift som tager dig over et bjerg og ned af et bjerg i samme tur. Ved man det ikke, så får man sig et chok hvis ikke man er vild med højder.

Gratis skibusser i Val d’Isère/Tignes

Skibusserne er gratis og de kører mellem La Daille, Val d’Isere centrum og Le Fornet. Busserne kører regelmæssigt fra kl. 7.35 til kl. 20.00, og derefter hver halve time fra kl. 20.15 til kl. 3.00.

Ruten går fra Le Fornet til La Daille med flere stop, inklusive La Laisinant, Les Richardes, UCPA, Turistkontoret, Solaise, Gare Routiere, Portillo, Le Cret, og Funival.

Begynder skiområder i Solaise

De nye skiområder i Solaise opfordre begynderskiløbere til at forlade bunden af bjerget og opleve det fulde bjergpanorama. Med Solaise-gondolen kan du nemt og sikkert komme op på bjerget og udnytte det fremragende skiområde til fulde.

Grønne pister og magiske tæpper

Begyndere kan starte på de grønne pister, der betjenes af tre magiske tæpper. Disse tæpper hjælper skiløbere med at flytte sig op ad bakken uden at skulle gå. Efterhånden som du bliver mere selvsikker på skiene, kan man prøve de omkringliggende blå pister og stolelifte.

Solaise day Lodge

Day Lodge ved Solaise er det perfekte sted at slappe af og tage en pause. Med faciliteter som café, automater, et picnicområde med mikrobølgeovn og en stor terrasse, har man alt, hvad man behøver for at gøre dagen lidt bedre.

Let erfarne i Val d’Isère

Val d’Isère byder på stort set ubegrænsede muligheder, der inkluderer sjove pister fra Bellevarde til La Daille, eller du kan cruise ned af Iseran dalen så langt som til Le Fornet.

Blå pister: Perfekte for let øvet skiløbere

De fleste af de blå pister ligger i høj højde, hvilket betyder, at du har en god chance for frisk puddersne i hele sæsonen. Hvis du er en mere erfaren skiløber og gerne vil have større udfordringer, er de røde pister og nedstigningen til dalen et godt valg.

Bedste tidspunkter at komme på pisterne

Vi anbefaler at ramme pisterne så tidligt på dagen som muligt, før lifterne bliver for travle. Det er også en god idé at planlægge din skidag på forhånd for at få mest muligt ud af dit besøg i Val d’Isère, kan gøres ved at kigge på liftkortet.

Erfarne skiløber og off-piste i Val d’Isère

Den kendte ‘Face’ piste, der er kendt som mændenes olympiske pist, er et absolut must, ligesom nogle af resortets enestående off-piste tracks, især på Le Fornet siden. Book en lokal guide, og udforsk de fantastiske bowls og udfordrende couloirs i dette enorme område. Eller book en guide til at tage med på ski touring for at opdage de uudforskede områder.

Grande Motte gletsjeren

Grande Motte gletsjeren, beliggende i en højde af 3656 meter, er en ikonisk del af Tignes – Val d’Isère skiområdet. Med sin karakteristiske hvide “bølge” imod en blå himmel, symboliserer den selve Tignes skisportsstedet og indfanger essensen af Espace Killy.

Off-piste på Bellevarde siden og den tabte dal

Bellevarde siden af bjerget er hvor de fleste af Val d’Iseres off-piste spor er og har åbent terræn. Den tabte dal har lidt smallere spor og involvere at du skal navigere din vej mellem klipper og træer – turen er kendt som en af de smukkeste ture i resortet. Men hvis du leder efter noget pudderpraksis, anbefaler vi at man tager over til La Daille, hvor der er omfattende off-piste spor samt mogul spor og de ubearbejdede ‘naturrides’ spor som har varieret terræn.

Snowboarding i Val d’Isere

Val d’Isere er et paradis for snowboardere: Meget få træklifter og masser af off-piste. Verdensklasse snowpark med +30 kickers og forhindringer til begyndere til de habile. Den ligger på Bellevarde ved siden af slalom området og er let at komme til fra toppen af Olympique gondolen eller Funival funikularen fra La Daille. Der er også to naturlige ski/boardercross baner på Bellevarde siden og en anden bane på Solaise for racere til at teste hastigheder mod hinanden.

Val Park

Beliggende i hjertet af Bellevarde-området, er Val Park kendt som et af de bedste snowparks for snowboardere og freestyle skiløbere i Europa. Dette sted er let tilgængeligt med Bellevarde eller Olympique gondolerne, eller fra La Daille. For dem, der kommer fra Tignes, kan Bolin Express fra Val Claret eller Aeroski tages.

Med omkring 25 features, herunder bokse, rails, walls, tønder mm, samt en sektion designet til at ride rails med lette bokse for begyndere, har Val Park en bred vifte af udfordirnger. Der er også en vild boardercross bane ved Borsat Express liften.

Lufthavne tæt på Val d’Isère

Transporttider til Val d’Isère er:

  • Chambery Lufthavn: ca. 2t 15 min
  • Geneve Lufthavn: ca. 3t 00 min
  • Grenoble Lufthavn: ca. 2t 45 min
  • Lyon Lufthavn: ca. 4t 00 min

Val d’Isère: Afterski

Afterski i Val d’Isere er ret unik, det er franske barer og klubber, som danner rammerne for afterski, du finder alt fra 18 år gamle studenter til bedste på 60 år, her er simpelthen plads til alle. Vi har blot fundet et par bud på steder som har høj kvalitet, men der er mange andre.

Dicks Tea Bar

Siden 1979 har Dicks Tea Bar været en del af Val d’Isère apres ski. Fra de tidlige dage med 80’er-kendisser til nutidens live optrædener, har dette sted altid været centrum for nattelivet. Musikere og DJs, er klar til at underholde syv dage om ugen i skisæsonen.

Start aftenen med cocktails, vin og luksusdrinks serveret ved bordet. Efter aftensmaden omdannes stedet til en natklub, en af de barer i byen, hvor du kan danse til de tidlige morgentimer.

Moris Pub

Mange vil kalde Moris Pub for ‘den irske bar’, et sted, der altid er godt at starte aftenen. Her er der mulighed for at vinde drinks gratis en gang om ugen ved at spille ‘Toss the Boss’ – det er et terningespil.

Baraque

Hvis du leder efter noget lidt mere sofistikeret, så er Baraque stedet. Kendt for at være trendy, har denne vinbar fremragende live musik, en fantastisk atmosfære, lækker mad og selvfølgelig fremragende franske vine. Det er en afveksling fra de andre barer i byen og bestemt et besøg værd.

La Folie Douce

Måske skulle de have været nævnt først, men stedet lukker 16:30-17:00 når solen går ned, da stedet ligger oppe i skiområdet. Både i starten og slutningen af sæsonen – og faktisk hele sæsonen igennem – er festerne på La Folie Douce noget helt specielt. Kendt for sin klubstemning udendørs og gode restaurant indenfor, tiltrækker La Folie unge skielskere fra hele verden.

Restauranter i Val d’Isere

Val d’Isere er mere end bare en skisportsdestination. Det er et epicenter for gastronomi, der fusionerer traditionelle Savoie smagsoplevelser med moderne kokkekunst. Der er rigtig mange forskellige restauranter i byen og der er mange hoteller som også har virkelig gode restauranter.

La Table de L’Ours

La Table de L’Ours er Hotel Barmes de l’Ours’ flagskibsrestaurant, kendt for variationen af traditionelle og innovative retter. Her præsenteres man for en kulinarisk rejse, der starter med Serge Dalla Palma’s Savoie-snegle serveret med hønseæg, og ender med duebryst, der er tilberedt med sandgulerødder i rosa bær. Det er et sted som går efter Michelin stjernen.

Le Signal

Le Signal er en bjergrestaurant, der kombinerer udsøgte ingredienser med en fantastisk udsigt. Ud over deres gourmad-menu, er Le Signal berømt for sine Savoyard-snacks og deres lækre selv-service. Den store, solrige udendørs terrasse frister mange besøgende til at tage et stop her for middagsmaden.

The Fondue Factory

The Fondue Factory blev etableret af to nevøer til den franske skiløbsmester Jean-Claude Killy, som et sted for ost og fondue samt et hjem for familiens ski- og støvlesamling. J-C’s racerski, der sikrede ham tre OL-guldmedaljer og sejren ved VM i 1966, har en fremtrædende plads i denne rustikke restaurant. Det er altså her man tager hen for at få Fondue.

La Savoyarde

La Savoyarde er en hotelrestaurant, der har cementeret sit ry blandt besøgende gennem flere år. Den faste køkkenchef sikrer konstant kvalitet, så gæsterne kan forvente fantastisk mad år efter år. Selvom der ikke er mange detaljer om menuen, ved vi, at de lokale elsker dette sted, hvilket gør det værd at besøge.

Hoteller og lejligheder i Val d’Isere

Val d’Isere, er et by som ligger nede i dalen – der er et væld af hoteller og lejligheder samt store chalets. Der er noget for alle priser klasser, ja de gamle ejendoms matadorer kan være her, men man kan også finde de fattige studerende.

Hôtel Les Barmes De l’Ours

Beliggende ved foden af den berømte Bellevard-skilift ligger det 5-stjernede Hôtel Les Barmes De l’Ours. Dette boutique-hotel tilbyder en eksklusiv og berigende oplevelse med sin unikke kombination af luksusfaciliteter, herunder en indendørs swimmingpool, et spa- og wellnesscenter, skiopbevaring med varme, mulighed for at købe liftkort på stedet, hammam, sauna, svømmehal og spa- og wellnesscenter.

Hotellets kulinariske tilbud er enestående med tre restauranter på stedet, der byder på forskellige lækkerier. Du kan nyde regional mad, besøge steakhouse eller opleve den en-Michelin-stjernede gastronomiske restaurant, der tager din smagsoplevelse til nye højder.

Avenue Lodge

Avenue Lodge, designet af den parisiske arkitekt Jean-Philippe Nuel, bringer en fornemmelse frem med det moderne interiører, der omfatter en neonbelyst bar, elegante monokrome suiter og et topmoderne spaområde. Restauranten specialiserer sig i mundvandsdryppende fransk cuisine, der garanterer at behage enhver gane.

HOTEL LE BLIZZARD

Det anerkendte fem-stjernede familiedrevne Hotel Le Blizzard i Val d’Isère er indbegrebet af alpin chic med sin varme, hyggelige interiør og åbne brændeovne. Det kombinerer ubesværet varmen fra et luksuriøst chalet med et traditionelt bjerghotel.

Værelserne og suiterne på Hotel Le Blizzard er designet til at imødekomme en eller to gæster, mens de større suiter kan rumme op til fem gæster i fuldstændig luksus. Hotellet er kendt for sin loungebar, hvor du kan få en lækker cocktail, mens du slapper i de bløde sofaer ved den åbne ild efter en lang dag på pisterne.

Airelles – Val d’Isère

Airelles Val d’Isère bringer en næsten middelalderlig følelse med sine mørke bjælker, tungt ornamenteret træpejse, overdimensionerede oliemalerier, træbeklædte badekar og elizabethanske møbler.

Her har man ski-in, ski-out adgang og kan købe liftkortet. Hotellet har desuden en Guerlain spa, en udendørs terrasse, et fitnesscenter, to restauranter (fransk og italiensk) og en bar. Dobbeltværelser til toværelses lejligheder med tekøkkener er tilgængelige.

Tag et kig på følgende artikler, hvis du skal til eller er i Val d’Isere:

Har man lejlighed og selv skal lave mad er der også delikatesser i form af bagere og slagtere. Er man til spa og kurbad er det også muligt, der er en svømmehal hvis vejret skulle blive dårligt.

Frankrig har mange lækre skisportssteder blandt andet – Valloire, Valmeinier, Valmorel, Vars, Tignes og mange andre.

Antal pister i Val d’isere

pister 3 grøn

Grønne pister

pister 3 blå

Blå pister

pister 3 rød

Røde pister

pister 3

Sorte pister

ValdIsere6 optimized
ValdIsere3 optimized
ValdIsere5 optimized
ValdIsere4 optimized

Priserne i Val d’Isére

ski

Pris på Liftkort

6 dages liftkort koster 2670 kr. for en voksen.

Liftkortet gælder til hele Espace Killy.

Man kan bestille og se priserne på liftkort hos valdisere.com.

sport

Pris på Leje skiudstyr

Leje af skiudstyr for voksen i 6 dage fra 800 DKK.

Leje af snowboard for voksen i 6 dage fra 800 DKK.

Der kan være mange penge at spare, ja faktisk op til 65% ved at bestille i god tid og online. Du kan leje skiudstyr i Val d’Isere, via Alpinresorts.