Skiferie til Mayrhofen

Skiferie til Mayrhofen

Mayrhofen-Hippach, Tyrol i Østrig. Forvent at blive overvældet af de 142 kilometer perfekt præparerede skiløjper og 60 lifter, byen er blevet et unikum for særligt britere som tager hertil og mange danskere er begyndt at få øjnene op for byen, da der er rigtig mange afterskibarer, gode hoteller og masser af restauranter.

Mayrhofen er en del af det store liftkort ”Zillertal Super Ski”. I dette liftkort er Hintertux også inkluderet, derfor kan man komme på skiløb i op til 3250 meters højde.

Skiferie til Mayrhofen, kan købes hos: Sunweb, Skiferie.dk, Hotels, Booking, Snowtrex, Agoda

Skileje i Mayrhofen: Alpinresorts, Intersport Rent

Skiskole i Mayrhofen: CheckYeti

Skiløbet i Mayrhofen

Mayrhofen skiområdet tilbyder en blændende blanding af varierede terræner, spredt over seks unikke områder kendt som Penken, Horberg, Ahorn, Finkenberg, Rastkogel og Eggalm. Disse områder er interlinkede med lifte, undtagen Ahorn, der står alene på den anden side af dalen.

AHORN og PENKEN

De 2 skiområder AHORN og PENKEN, Mount Ahorn byder på en særdeles god oplevelse for nydelsesskiløbere, begyndere og familier med de gode brede, solbeskinnede pister og FunRide Ahorn. Mount Penken tiltrækker adrenalinjunkier med højdepunkter som den legendariske Harakiri-piste og PenkenPark.

Zillertal Superski skiområdet: 544km pister

Mayrhofen skiområdet har et interlinket liftkort med alle de andre Ziller (& Tuxer) dalens skisportssteder via Zillertaler SuperSkiPass. Alle liftkort, der varer længere end 1½ dag, de 7 områder Zillertal Superski byder på er Hintertux, HochzillertalHochfügenSpieljochZilltertal ArenaZillertal 3000. Samlet giver det 544km af skiløb & 180 skilifte.

Mayrhofen for familier

I Mayrhofen finder man mange børnevenlige hoteller, og børnepasning i området siges at være af høj standard. Selvom indlæringsområderne ligger op ad bakken, er de fremragende, hvilket giver mulighed for at stå på ski umiddelbart efter at have afleveret børnene i skiskolen. I tilfælde af dårligt vejr er Erlebnisbad svømmekomplekset et populært valg blandt familier.

Nye på ski i Mayrhofen

I det smukke Mayrhofen ligger et begynderområde på begge sider af dalen, der fungerer som perfekte introduktioner til skiløbets facetter. Øverst ved Penken-gondolen finder du et sted, der er garanteret sne og ofte solskin – det er her, du vil møde op hvis man er tilmeldt skiskole. Efter nogle træningssessioner her kan man prøve begynderpisterne på Ahorn-toppen, hvor man har de nemme blå pister i nærheden, hvor du kan teste dine nye færdigheder.

Let erfarne i Mayrhofen

Hovedparten af skiløbet i Mayrhofen foregår over trægrænsen, så du vil suse ned ad åbne pister og nyde udsigten fra toppen på vej ned til lifterne. Start dagen med at tage de lette pister øverst på Penken-bjerget. Når du har fået varmen, skal du tage til Eggalm-toppen for at tackle de lange pister. Gå ikke glip af den røde piste, der bugter sig gennem træerne og falder over 1000m fra top til bund.

For eksperterne i Mayrhofen

Der er udfordrende pister på ned fra Penken til Schwendau og gennem træerne fra Ahorn. Horberg-skiløbsområdet har også en række røde/sorte lange pister, bla. Schafskopf mogul. Et musk er ‘Harakiri’ – den stejleste sorte pist i Østrig. Penken-liften er en fremragende måde at komme hurtigt op ad bjerget med 33 gondoler, der hver kan bære 24 personer – her plejer ikke at være ret lang kø.

Gletsjerskiløb: Hintertux-gletsjeren

Fra Mayrhofen kan du få adgang til noget af Østrigs stejleste og mest udfordrende højde skiløb på Hintertux-gletsjeren. Hintertux er hjemsted for over 60 km pister, ideelle for selvsikre mellemniveau og eksperter, og hvis du er til freestyle, er der Betterpark Hintertux, beliggende i 3.200 m højde, en helt fantastisk snowpark.

Off-piste: Husk udstyr

Noget af det sikreste off-piste skiløb i Mayrhofen er i det 300 km smukke bagland. 80% af disse ”spor” kan nås ved hjælp af lifter, mens du kan tage en kort ”touring” for at nå resten. Hvis du ikke føler for det på egen hånd, kan du hyre en guide, og de vil vise dig de bedste ruter.

Nyere Liftinstallationer i Mayrhofen

Mayrhofen har investeret kraftigt i en række nye lifte over de seneste år. Det resulterer i en ekstremt effektiv bevægelse af lifterne. Fra den enorme Ahorn kabelbane og Penken gondol, der afgår direkte fra byen, eller Horbergbahn fra Hippach, samt de nye Möslbahn gondoler, er der en række moderne stolelifte (inklusive en kombineret stol/gondol sjovt nok kaldet Kombibahn), der hurtigt fører dig op af bjerget. Når du først er på bjerget, er hurtige stole-lifte normen. Tux kabelbanen forbinder området med Tux dalen til Rastkogel & Eggalm.

PenkenPark på Mount Penken i Mayrhofen

Snowboardere og freeskiers fra hele verden roser PenkenPark på Mount Penken i Mayrhofen til skyerne. Med sine fem permanent forberedte hop og forhindringer, og den fantastiske stemning, har parken skabt et navn, der lever op til forventningerne. Uanset om man er nybegynder eller professionel, vil man finde den perfekte udfordring her, med områder som Pro Area, Advanced Area, Medium Area, MediumJib Area og KidsPark.

De fem områder i PenkenPark

Pro Area

Pro Area er for de mest erfarne snowboardere og freeskiers. Her kan du prøve kræfter med de mest udfordrende hop og forhindringer, og sætte dine evner på prøve. Pas nu på.

Advanced Area

For dem med en solid grundlæggende teknik og niveau, er Advanced Area det næste skridt. Her kan du forbedre dine tricks og få mere selvtillid i parken.

Medium Area og MediumJib Area

Medium Area og MediumJib Area er ideelle for dem, der er klar til at tage deres færdigheder til næste niveau. Her kan du begynde at afprøve mere komplekse tricks, og få mere erfaring med hop og forhindringer.

KidsPark

For de yngste riders er der KidsPark, et område designet specielt til børn og unge. Her kan man afprøve egne evner på en sikker og sjov måde, med egen lift, Mittertrett T-Bar Lift, er det nemt at få nogle gode ture her.

Prøv BAGJUMP® ved PenkenPark

For rideres på alle niveauer er der BAGJUMP® en perfekt måde at øve tricks på, med fordel af en blød landing. BAGJUMP® airbags er langt de blødeste og sikreste luftpose systemer i branchen. For at prøve nye banebrydende manøvrer skal du kunne stole på din landing, især når du går stort. Der kan godt være lidt kø her.

Sneforhold i Mayrhofen

Ca. 80% af Mayrhofens pister er udstyret med snekanoner, hvilket supplerer det naturlige snefald og sikrer stabile skiforhold gennem det meste af sæsonen.

Transporttid fra lufthavne i nærheden til Mayrhofen

Mayrhofen er nemt tilgængelig via de tre nærmeste lufthavne: München, Innsbruck og Salzburg. Rejsetiden er henholdsvis 2 timer 30 minutter, 1 time 45 minutter og 2 timer med bil eller bus.

Restauranter i Mayrhofen

Mayrhofen, en perle i hjertet af Østrig, er en by af kulinariske oplevelser, der venter på at blive udforsket. Byen byder på en utrolig blanding af traditionelle og moderne restauranter, der tilbyder mad fra forskellige verdenskøkkener til overkommelige priser. Her er vores guide til nogle af de mest besøgte spisesteder i Mayrhofen.

Wirtshaus Zum Griena

Wirtshaus Zum Griena, en 400 år gammel gård, er lift et must, der tilbyder en intim atmosfære med borde spredt over separate rum. Menuen byder på traditionelle retter, hvor kød og knödel dominerer, og personalet klæder sig endda i traditionel dragt for at fuldende oplevelsen.

Mamma Mia’s, Hotel Elisabeth

Mamma Mia’s på Hotel Elisabeth serverer italiensk mad, herunder pasta, risotto og skaldyr. Mamma Mia’s er kendt for at fremhæve det bedste inden for italiensk madlavning, mens det også bevarer den traditionelle østrigske gæstfrihed.

El Toro

El Toro, med deres speciale i spansk mad, er det perfekte sted at begynde din kulinariske rejse i Mayrhofen. Her kan man starte med forskellige tapasretter og derefter nyde en saftig bøf, der har fået rosende anmeldelser vinter efter vinter.

Gasser: Kødelskerens paradis

Gasser, en slagterforretning, der er kendt i hele Zillertal for sit utrolige kød, er et sted, du simpelthen må besøge mindst én gang. Prøv deres lune, kødfyldte semmel, eller forkæl dig selv med en gigantisk schnitzel.

Berg & Tal

Berg & Tal handler om traditionelle opskrifter og lokale ingredienser, som kødet, der kommer fra en gård i dalen. Alt fra gryderetter til strudler får en gourmet twist, så det ser lige så godt ud, som det smager.

Mayrhofen: Afterski

Mayrhofen er mere end bare et skisportssted. Afterski er for rigtig mange en del af skiferien og for nogle er det endda grunden til de tager med på en skiferie. Mayrhofen er spækket med barer, så derfor nævner vi også kun lige et par stykker af dem her.

Brückenstadl

Hvis du er ude efter den traditionelle østrigske afterski oplevelse, er Brückenstadl stedet for dig. Her er der dans på bordene, live musik og top internationale DJs, der kommer forbi. Brückenstadl repræsenterer det bedste af Mayrhofens après-ski og er det perfekte sted at slutte en fantastisk dag på pisterne.

Pilzbar

Beliggende ved Penken topstation finder man Pilzbar, der er berømt for sin paraplybar og terrasse. Her begynder festlighederne allerede midt på eftermiddagen med Europop og dans på bordene. Pilzbar er et must for alle dem, der ønsker at starte deres après-ski tidligt og med stil, her kommer man i skitøjet og stiller skiene udenfor.

Scotland Yard

Med et logo, der minder om Londons undergrund, er Scotland Yard et unikt sted. Denne tidligere politistation, hvis kælder engang blev brugt til at ædru folk, er nu et af de mest populære steder i Mayrhofen. Det er det perfekte sted at slappe af og nyde en kold øl efter en lang dag på pisterne. Her finder man selvfølgelig rigtig mange britere.

Ice Bar

Bare et par skridt fra Ahorn-gondolen finder du Mayrhofens måske bedste afterski spot, Ice Bar. Stedet fyldes op fra omkring kl. 15 hver dag, hvor alle synger med på cheesy Europop hits. Et besøg på Ice Bar fra kl 15:00 er en oplevelse, du ikke må gå glip af.

White Lounge

I nærheden af Ahorn topstation finder man White Lounge, en sofistikeret og afslappet bar. Her serveres cocktails, mens Alpenglow rører bjergtoppene, hvilket skaber en magisk atmosfære. White Lounge er stedet, hvor du kan nyde en afslappende aften med venner efter en dag fuld af aktiviteter på bjerget.

Hoteller i Mayrhofen

Mayrhofen er en fantastisk by beliggende i Zillertal-dalen. Uanset om du er her for at nyde naturen, skiløbet eller for at opleve kulturen, er her tre af de mest besøgte hoteller, du kan overveje: Hotel St. Georg, Hotel Edenlehen og Brugger ChaletDorf.

Hotel St. Georg

Hotel St. Georg er beliggende i Mayrhofen og kun en 5-10 minutters gang fra Ahornbahn og Penkenbahn lifterne. Med et fjernsyn på hvert værelse og en sauna, er dette hotel en ideel indkvartering for både afslapning og hygge.

Værelserne er ikke blot udstyret med fladskærm TV, men tilbyder også en fantastisk udsigt over bjergene. Med deres fremragende faciliteter og service, lever Hotel St. Georg op til alle behov for en perfekt ferie.

Hotel Edenlehen

Hotel Edenlehen har en rolig beliggenhed på kanten af Mayrhofen, kun en 10 minutters gang fra byens centrum og en 5 minutters gang fra lifterne. Dette hotel er det ideelle valg for gæster, der søger ro og afslapning efter en travl dag på pisten.

Foruden sin ideelle beliggenhed, byder Hotel Edenlehen også på et lækkert spa-område, som er det perfekte sted til at slappe af og forny din energi efter en aktiv dag.

Brugger ChaletDorf

Beliggende i hjertet af Mayrhofen, omgivet af Zillertal Alperne, ligger Brugger ChaletDorf. Med sine chalets i alpin stil, er dette sted det perfekte tilflugtssted for dem, der ønsker at opleve bjergenes skønhed på nært hold.

Hver chalet er udstyret med satellit-tv, en balkon og en terrasse, hvilket gør det til et ideelt sted at slappe af og nyde udsigten. Med sin centrale beliggenhed, charmerende alpin stil og moderne faciliteter, er Brugger ChaletDorf stedet for en autentisk oplevelse i Mayrhofen.

Tag et kig på følgende artikler, hvis du skal til eller er i Mayrhofen:

Antal pister i Mayrhofen

pister 3 grøn

Grønne pister

pister 3 blå

Blå pister

pister 3 rød

Røde pister

pister 3

Sorte pister

Mayrhofen3 optimized
Mayrhofen1 optimized
Mayrhofen optimized
Mayrhofen2 optimized

Priserne i Mayrhofen

ski

Pris på liftkort "Zillertal Superski"

6 dages liftkort koster 2.600 DKK for en voksen.

6 dages liftkort koster 2.080 DKK for et barn født mellem 2005-2008.

6 dages liftkort koster 1.170 DKK for et barn født mellem 2009-2017.

Man kan bestille på Zillertal.at.

sport

Pris på Leje skiudstyr

Leje af skiudstyr for voksen i 6 dage fra 700 DKK.

Leje af snowboard for voksen i 6 dage fra 700 DKK.

Der kan være mange penge at spare, ja faktisk op til 65% ved at bestille i god tid og online. Du kan leje skiudstyr i Mayrhofen, via Alpinresorts.

food

Restauranter

I Mayrhofen ligger der massere af spisesteder, der er blandt andet. Pane e Vino da Michele, Berg&Tal Restaurant, Forellenstüberl, Mount Everst og mange flere.

KØB AF SKIFERIEN

Går turen til Mayrhofen, så vil vi anbefale dig at tjekke priserne og mulighederne ved disse skirejseselskaber. Der kan være penge at spare.

Benytter du vores links nedenfor, støtter du Skier.dk.

Skiferie.dk
snowtrex normall
Sunweb normal
Booking.com logo
agoda
hotels.com logo
Video fra Mayrhofen
Skiområder i Østrig
østrig

SKIFERIE I ØSTRIG

Find alle skisportsstederne i Østrig her og læs mere om skiferie i Østrig.

FAQ – Spørgsmål til Mayrhofen

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvor lang er skisæsonen i Mayrhofen?

Mayrhofen starter skisæsonen i start/midt december også går den frem til midt april.

Hvilke lufthavne er tættest på Mayrhofen?
  • Innsbruck, 74 km – 1 time
  • Salzburg, 171 km – 2 timer ca.
  • München, 195 km – 2 timer ca.
Prognoser, skivejr, webcams og snestatistik Fra Mayrhofen
Snedybde & Lift status
Snemelding & snefald
Vejrudsigt
Webcam
Skiferie i uge 10
okt 15 2022

Skiferie i uge 10

Er du i tvivl om du kan tage på skiferie i uge 10, så kan jeg ikke sige det...
Skiferie i uge 2
okt 15 2022

Skiferie i uge 2

Bedste skiområder til skitur i uge 2 Hvis du planlægger en skiferie, og du de...
mar 05 2023

De 11 bedste afterskisteder i Østrig

Når man vælger en skidestination, handler det ikke kun om pisterne for mange...
De 13 bedste skisportssteder i Østrig
jun 07 2023

De 13 bedste skisportssteder i Østrig

Østrig er et af de bedste lande i Europa for skiløb og snowboarding, og landet...
nov 07 2021

Ultimativ guide til god afterski i alperne

Danskerne er kendte for at give den gas, når de drikker - derfor søger mange...