8 Aktiviteter i Mayrhofen udover skiløb

Mayrhofen ligger i Tyrol i Østrig og betragtes som en delregion af Zillertal-dalen. Den ligger ca. en time fra Tyrols hovedstad, Innsbruck. Byen Mayrhofen indbegreber essensen og de træk, der er karakteristiske for denne smukke bjergdal, og giver de besøgende en blanding af skiferie- og afslapningsmuligheder.

Mayrhofen er en meget attraktiv skidestination for turister med en bred vifte af fornøjelige aktiviteter i sommer- og vintersæsonen. Infrastrukturen i begge sæsoner er fremragende, og byens indbyggere er kendt for at være venlige og aktive.

Mayrhofen byder selv i skiperioden på fornøjelige muligheder for alle. Hvis du er interesseret i andre aktiviteter end skiløb og snowboarding, kan følgende liste måske være med til at forbedre din oplevelse i området.

Du kan læse mere om Mayrhofen som skiområde.

Mayrhofen byder på forskellige fornøjelige aktiviteter

Vandreruter

Vintervandring på Mayrhofens bjerg Ahorn byder på en fantastisk udsigt over Zillertal- og Stilluptal dalene.

Turen begynder ved bjergstationen Ahornbahn og går forbi udsigtsplatformen i Zillertal. På WhiteLounge SnowBar kan gæsterne nyde forfriskninger og loungemusik.

Når du bevæger dig mod FalknerOase, støder du på 8SB-dalstationen på din højre side. Det er her, at Ørnereden Ahorn har sit opholdssted.

Herefter kan du gå tilbage til Ahorn-dalstationen. Med billetten til fodgængerliften får du også adgang til stoleliften. Den afslappede vintervandring tager normalt ca. en time at gennemføre – men du kan nemt få flere timer til at gå.

Kælkebakker i Mayrhofen

En kælketur i Zillertal-snelandskabet er en anbefalet vinterferieaktivitet for alle aldre og familier.

Zillertal byder på en række forskellige kælkebaner, der er næsten 48 kilometer kælkebakker i hele Zillertal. Du kan vælge at klatre op til fods eller med gondolen, for at flyve ned i dalene for at få en sjov kælkeoplevelse.

Det skal bemærkes, at 30 kilometer af banerne er oplyst om natten, hvilket giver en anden og mere unik oplevelse.

Wiesenhof i Mayrhofen, Brindlingalm eller Rastkogel Hut i Schwendberg er let tilgængelige til fods gennem det snedækkede landskab og besøges af folk i alle aldre.

Ved ankomsten kan man nyde en varm kop “Jagertee”, også kendt som jægerte, sammen med en lille snack, inden man hurtigt tager ned ad kælkebakken ned i dalen.

Paragliding

Paraglding-ture kan være en oplevelse for nogle og enkeltpersoner, der søger eventyr og personlig udvikling.

Piloten tilpasser oplevelsen til dit individuelle angstniveau for at sikre en behagelig flyvning. Mange betragter det at prøve paragliderflyvning en gang i deres liv som en aktivitet, som de skal gøre på deres bucketliste.

Besøgende har mulighed for at observere bjerglandskabet i ro og mag, mens de svæver i luften, eller opleve spændende manøvrer som loops, spiraler og wingovers, der skaber G-kræfter.

Afterski og restauranter

Mayrhofen er blevet kendt som et sted der har rigtig god afterski og flere gode restauranter. Det er også blevet en destination som mange danske skirejsebureauer har taget til sig.

Vi har lavet en liste over gode afterskisteder i Mayrhofen samt vi har lavet en artikel med gode restauranter i Mayrhofen.

Skøjteløb og curling

Skøjteløb er et populært barndomsminde for mange. Zillertal tilbyder både naturlige og kunstige skøjtebaner, der er vedligeholdt, så gæsterne kan genopleve disse oplevelser.

Skøjtecentret i Mayrhofen er åbent fra december til marts, og det kan benyttes af folk i alle aldre, også af par. Besøgende kan vise deres skøjtefærdigheder og blive dygtige til at bruge skarpe klinger til at bevæge sig over isen.

Det er muligt at leje skøjter og ishockeystave til en rimelig pris. Curling er også en mulighed.

Kanefart med hesteslæde

Kanefart med hesteslæde er en populær aktivitet i Mayrhofen, der giver en spændende oplevelse. Hestenes snøft producerer små luftskyer i den kolde vind, og passagere kan pakke sig ind i tykke tæpper, når de begiver sig ud på den fornøjelige slædetur.

Sneen er et fast element i Filzmoos, hvor de robuste Noriker-heste normalt kan transportere slæden over det snedækkede terræn til Oberhofalm indtil slutningen af marts. Beliggende ved foden af den imponerende Bischofsmütze byder den på en magisk udsigt.

Massage og sauna

Massage og sauna kan være en god idé til at lindre ømme muskler efter skiløb eller som en alternativ mulighed på dage, hvor ski aktiviteter er vanskelige på grund af vejret.

Det er en fordel at holde varmen efter skisport, og det er en fornøjelse at opleve i vinterhalvåret.

Det har vist sig, at svedbadning i saunaen er godt for huden og bremser ældningsprocessen. Når man går ind i en sauna, reagerer huden ved at udvide blodkarrene og øge blodgennemstrømningen. Efter ca. 15 minutter stiger hudens overfladetemperatur til 40-42 °C, hvorefter den køles ned igen, fordi blodkarrene trækker sig sammen.

Når kroppens temperatur stiger til 39 °C i svedfasen, svarende til naturlig feber, fjernes bakterier på grund af den højere temperatur. Derfor menes sauna at have mange sundhedsmæssige fordele.

Det 4-stjernede Elizabeth Hotel tilbyder spa- og saunatjenester af høj kvalitet.

Biograf

Mayrhofen tilbyder daglige visninger af engelsksprogede film, hvilket gør det til en populær destination blandt rejsende. De engelske versioner bliver typisk sendt omkring kl. 19.00, hvilket giver god tid til at udforske det omkringliggende område. Inden man går i biografen, kan man vælge at spise på forskellige restauranter, f.eks. thailandsk eller indisk køkken.

Hvis du besøger Østrig om vinteren og gerne vil se nye film eller engelsksprogede film, kan disse biografer være en god idé. Desuden er priserne gennemsnitlige, og studerende fra Innsbruck kan få rabat.