Sverige som skiferie destination

Sverige har meget at byde på for især Danske familier med børn eller hvis du skal afsted som nybegynder er det et godt sted at starte din ski karriere. Der er utroligt mange steder man kan stå på ski i Sverige, mange af stederne synes jeg også er for små til at tage hen for at tage på skiferie, derfor vil jeg også kun snakke om de lidt større skisportssteder i Sverige.

Man skal en del op i nordsverige for at finde de helt gode skisportssteder, Sälen , Åre og skandidaviens støreste skiområde Funäsfjällen. Skal du ud på en oplevelse du ikke finder mange andre steder så skal i tage helt op i nordsverige til Riksgränsen.

Langrend er noget man finder overalt i Sverige, så vil man gerne stå på langrend og opleve flot natur så behøver du ikke tage længere end Isaberg eller Vallåsen. Du finder i Sverige over 3000 langrendssport, så hvis du gerne vil blive helt prof til langrend, så er du ikke langt fra træningsbanen.

ski 4625952 1280
300x250 sverige skiferie.dk2

Sverige’s Største Skiområde

Sälen er hvis nok det største skiområde i Sverige, grunden til det er det største er fordi der er sammen lagt med 5 andre steder, Lindvallen, Kläppen, Högfjället, Hundfjället. Så hele liftkortet kan gøre du har lige omkring 100 pister.

Området byder på noget for alle niveauer og området byder på Sveriges nok bedste snowpark, meget varieret langrend.

Skal man afsted med børnene så har Sälen alt at byde på, derfor er det super familie venligt.

Sälen’s størrelse

Sälen når det er sammenlagt med de andre 5 områder giver omkring 100 pister hvor de 35 af dem er grønne, der er 87 lifter hvor de 10 af dem er børne lifter og en god del varieret langrend.

Skulle jeg til Sverige, så ville jeg bestemt vælge Sälen. De har utroligt meget at byde på for hele familien.

Priserne i Sverige

Det er rimelige priser i Sverige, de minder ret meget om Danmark. Måske lidt dyre men ikke meget. Man skal dog også tænke på at det er skisportssteder og de tjener deres penge i 5 måneder om året.

Man spiser i omgivelser der er lidt udover det sædvanlige, og der er mange forskellige spisesteder på mange af destinationerne.

Så du skal ikke fylde bilen op med madvarer hjemme fra, ligesom hvis du skal til Norge.

snowmobiles 2035500 1280

2 andre gode muligheder er

Jeg vil betegne Isaberg som et sted for familie der blot skal på en hygge skiferie, der er ikke mange pister og derfor vil den erfarne skiløber trække til andre skisportssteder. Der er dog fyldt med snekanoner, der er gode forhold og langrend kan du også i Isaberg.

Isaberg er ikke langt fra Danmark og derfor vælger mange danskere også at drage dertil. Det er oplagt hvis man skal have en weekendtur væk fra hverdagen.

Isaberg’s størrelse

Der er omkring 10 pister og 6-7 lifter og 15+ km langredsspor. De pister der er velpræparerede og det er super nemt at finde rundt hvilket også gør det optimalt for familier.

Andre aktiviteter i Isaberg er blandt andet man kan bowle og tage i badeland og der er flere spisemuligheder. 

ski 2248417 1280

En weekendtur til Vallåsen er noget flere danskere gør, der er blot 2 timer fra København, du kan tage pisterne på 1 dag. Også derfor hvis man som erfaren skiløber skal afsted på ferie, så skal man ikke drage til Vallåsen en uge i hvert fald.

Aften ski i Vallåsen

3 dage om ugen er 7 af pisterne lyst op fra 17-21:00, så hvis man kan tage af sted de 3 dage, får man meget for pengene.

Vallåsen’s størrelse

Langrend er der ikke meget af, blot 1 spor faktisk. Der er omkring 11km pister og 7 lifter. Man kan dog være sikker på at pisterne er gode.

winter 1204222 1280

Skiferie i Sverige med børn

Mange danskere valfarter til Sverige for at prøve sig af med sin første skiferie, der er ikke super langt, så det gør også at børnene ikke når at blive sure i bilen grundet de keder sig. Det er nemt at forstå svensk for børn og derfor når de skal på skiskole, så kan de nemt klare det uden mor og far.

Et ekstra plus i Sverige, der er det gratis for børn at tage lifterne gratis, de skal blot have skihjelm på. Der er ski in – ski out, på mange af distinationer i Sverige. Det gør det nemt for familien at tage ind når et barn bliver træt lige en halv time, også ud igen.

Bränas og Idre Fjäll er og bliver gode skisportssteder at tage familien med hen. Det er nemt at finde hinanden og områderne er ikke så store at man bliver væk fra hinanden.

Hvem sælger skiferier til Sverige

onlineski.dk logo
Thinggard logo
dansk bilferie logo
Skiferie.dk normal
FAQ – Spørgmål til Skiferie i Sverige

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvor lang er skisæsonen i Sverige?

Skisæsonen i Sverige løber typisk fra december til april. De nøjagtige datoer kan dog variere afhængigt af stedet og vejrforholdene. Generelt starter skisæsonen i Sverige, når der falder nok sne til at dække pisterne, og den slutter, når sneen begynder at smelte.

For de fleste skisportssteder betyder det, at skisæsonen varer omkring fire måneder. I nogle tilfælde kan det dog være muligt at forlænge skisæsonen ved hjælp af kunstig sneproduktion. Ved at bruge denne teknologi kan skisportsstederne holde deres pister åbne for skiløb, selv når der er sparsomt med naturlig sne. 

Hvilken er den bedste måned at stå på ski i Sverige?

Som alle andre skilande i Europa, er det februar som har de bedste forhold og alt er åbent i skiområderne – det er højsæsonen. Hvis du dog tænker på budgettet, folk på pisterne samt udvalget af boliger, så vil mange kigge efter januar eller starten af marts.

Hvilke skiområder er de 5 bedste i Sverige?
Hvorfor vælger folk en skiferie i Sverige?

Man vælger typisk Sverige fordi det ligger tæt på Danmark, de har store skihytter som kan have familier på 10-20 ja nogle op til 40 personer. Så man kan både have bedsteforældre, onkler og tanter – ja hele flokken med på skiferie.

Derudover har Sverige super fine priser og gode fordele for små børn i forhold til skiskoler mm.

Hvilke skiområder er de bedste til nybegyndere i Sverige?

Storset alle skiområder i Sverige er anset som steder, hvor alle kan lære at stå på ski eller snowboard. I Danmark plejer man at sige at Sverige og Norge er perfekte områder hvis man har mindre børn.

Er man helt ny, behøver det ikke være Sälen og Åre som er de største og dyreste områder. Men kig mod destinationer som Branäs, Kungsberget, Kvitfjell og Idre Fjäll.

Hvornår er priserne på skiferie i Sverige billigst?

For at opnå de bedste priser på skiferien, gælder det om at booke udenfor højsæsonen. Det betyder altså du skal kigge på midt december, januar eller marts. Julen, nytår, uge 6, uge 7 og uge 8 er typisk de dyreste uger.

Hvilke skiområder er bedst til eksperter i Sverige?

For erfarne skiløbere er det bedste bud at tage til et af Sveriges større skisportssteder, som byder på en række udfordrende pister.

Åre er et populært valg, da det har pister for alle niveauer af skiløbere samt en række butikker og restauranter.

Et andet godt alternativ er Sälen, som har mere end 80 kilometer pister og er kendt for sine fremragende offpiste-skiløb.

Hvor er der bedst afterski i Sverige?

Der er flere gode steder til at opleve afterski i Sverige, men et af de bedste er Åre. Åre ligger i Jämtland-regionen og er et populært rejsemål for både skiløbere og ikke-skiløbere.

Byen er hjemsted for en række skisportssteder samt et udvalg af butikker, restauranter og barer. Efter en dag på pisterne kan besøgende nyde et måltid mad på en af byens mange gode restauranter eller drikke dig ned på et par af deres barer.

Vi kan også anbefale blandt andet Sälen og Idre Fjäll.

Åre

Åre

Åre er delt op i 3 områder, Åre by, Åre Björnen og Duved.

Læs Mere
Bjursås

Bjursås

Der er 20 pister og 8 lifter til at tage en rundt i området.

Læs Mere
Branäs

Branäs

Branäs er et større skiområde i Sverige.

Læs Mere
Falköping

Falköping

3 gange om ugen er der åbent for pisterne om aftenen med lys på løjperne.

Læs Mere
Funäsdalen

Funäsdalen

Funäsdalen er et område der er velbesøgt af norske og svenske skientutiaster.

Læs Mere
Gesunda

Gesunda

Gesunda er er smukt mindre skisportssted i det nordlige Sverige.

Læs Mere
Högfjallet

Högfjallet

Högfjallet er et mindre skiområde i Sälen.

Læs Mere
Hundfjallet

Hundfjallet

I skiområdet har du 22 pister og 22 lifter.

Læs Mere
Hovfjället

Hovfjället

Der er er mindre funpark til dem der kan lide at hoppe lidt.

Læs Mere
Isaberg

Isaberg

Det er det største område i syd Sverige.

Læs Mere
Idre Himmelfjäll

Idre Himmelfjäll

Det "nye" skiområde i Sverige, for familier.

Læs Mere
Idre Fjäll

Idre Fjäll

Idre Fjäll er meget velbesøgt af danskere, med over 40 pister og 27 lifter.

Læs Mere
Järvsö

Järvsö

Der er 20 pister og 8 lifter, derudover er der også en freestyle park med rails, boxes og hop.

Læs Mere
Kittelfjäll

Kittelfjäll

Kittelfjäll er et super området hvor der er 37 pister

Læs Mere
Kläppen

Kläppen

Kläppen har en super fed funpark, til alle niveauer.

Læs Mere
Lindvallen

Lindvallen

Lindvallen ligger 3 timers kørsels fra Oslo og er nemt at komme til.

Læs Mere
Lofsdalen

Lofsdalen

Hver onsdag holder de op på 3 pister med lys til kl 20:00.

Læs Mere
Mullsjö Alpincenter

Mullsjö Alpincenter

Mullsjö Alpincenter, en weekendtur på 300 km fra København for at så på ski.

Læs Mere
Orsa Grönklitt

Orsa Grönklitt

Orsa Grönklitt er et oplagt valg hvis man skal en weekendtur til Sverige.

Læs Mere
Rättvik

Rättvik

Rättvikbacken er et mindre skisportssted som er meget familie venligt.

Læs Mere
Riksgrånsen

Riksgrånsen

Riksgrånsen, et skisportssted som de færreste danskere har besøgt.

Læs Mere
Romme Alpin

Romme Alpin

Romme Alpin er et skiområde område der har det hele til hele familien.

Læs Mere
Säfsen

Säfsen

Der er 18 pister i området, og der er 115 km langrendsspor.

Læs Mere
Sälen

Sälen

Sälen er det vel nok mest besøgte skiområde i Sverige.

Læs Mere
Ski Sunne

Ski Sunne

Der er 9 pister og 6 lifter i Ski Sunne.

Læs Mere
Storstenshöjden

Storstenshöjden

Skal man til Storstenshöjden, vil jeg anbefale det som en weekendtur.

Læs Mere
Stöten

Stöten

Der er hyggelige skihytter der kan lejes for fornuftige penge.

Læs Mere
Tännäskröket

Tännäskröket

I Tännäkroket er der massere af ski in – ski out muligheder.

Læs Mere
Tolvemannabacken

Tolvemannabacken

7 pister og 5 træklifter til at komme rundt i det lille område.

Læs Mere
Ulricehamn

Ulricehamn

Ulricehamn er et mindre område som ligger i Sverige.

Læs Mere
Valfjället

Valfjället

Valfjället skiområde har små 10 pister og 5 lifter til at tage en rundt i skiområdet.

Læs Mere
Vallåsen

Vallåsen

Vallåsen, med kun 100 km fra København.

Læs Mere
Vånga

Vånga

Der er 3 pister i forskellige i sværhedsgrader.

Læs Mere
V. Bjornrike

V. Bjornrike

Vemdalen har omkring 60 lifter og +35 piser at stå på.

Læs Mere
V. Klovsjo

V. Klovsjo

Vemdalen har omkring 60 lifter og +35 piser at stå på.

Læs Mere
V. Vemdalsskalet

V. Vemdalsskalet

Vemdalen har omkring 60 lifter og +35 piser at stå på.

Læs Mere