Skiferie til Vemdalen, Sverige

Skiferie til Vemdalen

Vemdalen, er et vintersportsparadis med 3 forskellige områder, Björnrike, Vemdalsskalet og Klövsjö/Storhogna som byder på en bred vifte af skiløbsmuligheder. Med en samlet længde på 52 km alpint skiløb fordelt på 58 pister, 40 lifte og snekanoner, der dækker 81% af pisterne, er det et af Sverige bedste skiområder.

Björnrike: Familie området

Björnrike, med sine 16 pister og 14 lifte, er en sand fornøjelse for familier. Området har noget for alle, fra begyndere til erfarne skiløbere, og er beliggende i en usædvanlig smuk natur med tre toppunkter.

Vemdalsskalet: Fuld fart

Vemdalsskalet, med 21 pister og 12 lifte, er et pulserende og livligt område. Det har et attraktivt torv fuld af aktivitet, fantastisk skiområde med to bjergtoppe og fine spisesteder, der tilbyder lækker mad til når du skal holde pause fra pisterne.

Klövsjö/Storhogna: Udfordring og eventyr

Klövsjö/Storhogna, der har 21 pister og 14 lifte, byder på utallige muligheder for børn samt udfordrende sorte pister til de mere erfarne skiløbere.

Langrend i Vemdalen

Vemdalen har 50 km præparerede langrendsløjper, herunder 7,5 km med belysning. De forskellige spor er forbundet og spredt over de tre områder, med spor, der varierer mellem 2 til 10 km i længde.
Aktiviteter i Vemdalen

Udover skiløbet har Vemdalen et væld af andre aktiviteter. Området har omkring 15 restauranter og cafeer, 6 barer og natklubber, og flere butikker. Du kan også prøve aktiviteter som snescooter, kælkning og hundeslæde.

Valles skiskole i Vemdalen

Valles Skiskole i Vemdalen er det ideelle sted for børn mellem 3-9 år at lære at stå på ski på en sjov og sikker måde. På Valles skiskole bliver børn opdelt i forskellige mindre grupper, og sammen med deres erfarne instruktører, drager de ud på eventyr i skiområdet.

Trygge og lærerige oplevelser på ski

På Valles skiskole er det vigtigste, at børnene føler sig trygge på skiene. Her lærer de forskellige teknikker og udfordrer sig selv i et sikkert miljø. Snemanden Valle kommer ofte forbi for at opmuntre børnene og tilføje lidt ekstra sjov til turene.

For de lidt ældre børn i alderen 10-15 år er der også mulighed for at deltage i en gruppeskiskole. Her lærer de unge skiløbere at manøvrere i forskelligt terræn og få en sikker følelse af ski under fødderne, samt bedre teknik.

Madoplevelser i Vemdalen

Vemdalen byder på en række af gode madoplevelser, der sætter Vemdalens unikke smagspalet på verdenskortet. Det er her, du finder den ”skjulte” perle, Restaurang Botten, beliggende i det smukke Vemdalsskalet og Skalspasset. Botten serverer en udsøgt menu af lokale og internationale retter, der vil efterlade dig med tanke på at besøge stedet dagen efter.

Hovde Kök och Bar

Hovde Kök och Bar, placeret strategisk i hjertet af Skalets Torg. Her serverer de veltilberedte retter fra morgen til aften, lavet af friske, lokale ingredienser. Denne restaurant er en hyldest til det svenske køkken, og de servere et omhyggeligt udvalgt udvalg af både mad og drikke.

Restaurang Trattoria

Restaurang Trattoria, beliggende i det storslåede Högfjällshotell, er italiensk madlavning ikke blot en kogekunst – det er en passion. Her vil du finde en blanding af traditionelle italienske retter og nyskabende fortolkninger, alt sammen lavet med kærlighed og dedikation.

Skiferie til Vemdalen, kan købes hos: Skiferie.dk, Alltime Travel, Hotels, Booking, Agoda

BKK Kitchen

BKK Kitchen byder på en autentisk smag af Thailand midt i Vemdalen. Fra pad thai til sushi, er alle retter lavet med de bedste ingredienser, og præsenteret med et moderne twist. BKK Kitchen serverer både frokost og aftensmad, så uanset hvad tid på dagen det er, er en thailandsk kulinarisk oplevelse aldrig langt væk.

Storhogna M

Er du på udkig efter det ultimative sted, hvor du kan spise, drikke, og have det sjovt på samme tid, så er Storhogna M lige stedet for dig. Her kan du få alt fra kaffe, frokost, og aftensmad, her er også bowling, dart, og billard. Uanset om du leder efter et sted at slappe af, eller et sted til en aften fyldt med underholdning, er Storhogna M det ideelle sted.

Storhogna Högfjällshotell & Spa

Storhogna Högfjällshotell & Spa, kan du forvente intet mindre end luksus. Nyd en god morgenmad, frokost eller aftensmad i smukke omgivelser, eller forkæl dig selv med en behandling i deres spa med pool om aftenen. Derudover har de også kaffe og frokostservering på Café 755, direkte på pisterne, som er perfekt til en kort pause.

Husky

Husky er det perfekte sted for dem, der elsker god mad for hele familen. Denne restaurant har frokost og aftenservering, samt bowling og bar midt i Vemdalen by. Så uanset om du leder efter en hyggelig aften med familie eller vennerne, eller blot vil nyde en velsmagende middag, er Husky det sted, du bør tage hen.

Härjedalspizza

Til pizza elsker, Härjedalspizza er jeres nye favoritsted. Her kan du få frisklavet pizza, der er klar til at tage med hjem eller spise på stedet. De har både frokost og aftenservering, så du kan tilfredsstille cravings når som helst på dagen.

Snow Parks i Vemdalen

Overblik over SkiStar Snow Parks i Vemdalen. Her vil vi se på de muligheder der er i Vemdalen for hop, rails og bokse, der passer til alle aldre og niveauer.

BJÖRNRIKE: SkiStar Snow Park

Björnrike, som ligger i Gråhognabacken (piste nr. 2 og lift B), er uden tvivl en af de mest populære parker i Vemdalen. Snow Park har en grøn rute for begyndere samt en rød/sort rute for de mere erfarne freestylere. Foruden skiløb, kan man se med en fra tribunen med grillpladsen som det ideelle samlingspunkt.

Hvert år er parken vært for to store begivenheder: The DayLight omkring juletiden, med inviterede freestylere, samt Big Jump Session på påskelørdag, som er åben for alle.

Nem adgang med skibussen Snöpendeln

Hvis du bor i et andet af de 3 områder, gør skibussen Snöpendeln det nemt at komme til SkiStar Snow Park i Björnrike. Man skal blot stå af ved Björnidet, tage Hotellliften, skifte til Gråhognaliften, og så er man i parken.

Björnvallen: En mindre, men sjov park

Nede i Björnvallen (piste nr. 14 og lift G) finder man en mindre SkiStar Snow Park med en nemmere grøn bane, der inkluderer både hop og rails. I højsæsonen holdes der Freeride Session i miniparken.

VEMDALSSKALET: Snow park

I Vemdalsskalet finder du en mindre, men meget lækker SkiStar Snow Park ved Tunnelbacken (piste nr. 3 og lift C). Her er både rails og bokse samt et par minihop. I højsæsonen afholder de også Freeride Sessions her.

SKISTAR FUN RIDES

Ud over SkiStar Snow Parks er der også SkiStar Fun Rides i Vemdalsskalet og Klövsjö. I Björnrike her er også en lang SkiCross-bane, der byder på en sjov skiløbsoplevelse.

Turen til Vemdalen fra København vil tage omkring 10-12 timer i bil.

Vemdalen er et større skisportssted i Sverige, men der er også andre steder du kan vælge at besøge, blandt andet. Ski Sunne, Storstenshöjden, Stöten, Tännäskröket, Tolvmannabacken og mange andre muligheder.

Antal pister i Vemdalen

pister 3 grøn

Grønne pister