Skiferie med børn

Her kan du blive meget klogere på en masse ting ang. hvordan du får planlagt en god skiferie for din familie med børn. Vi kommer ind på børnevenlige skiområder, skidestinationer med dansk skiskole, bolig muligheder på skituren, hvad i skal overveje ang. transport, skitøj og skiudstyr til børn, skal du købe eller leje ski til dit barn, hvordan i finder en billig skiferie med børn og meget mere.

Ting man skal være opmærksom på:

  • Er der børneaktiviteter, hvis vejret ikke er til ski?
  • Børnevenligt hotel, skihytte eller lejlighed?
  • Dansk skiskole med dansk skilærer?
  • Børneguider, børnepasning?
  • Børnevenlige pister?
  • Mad som henvender sig til børn?
  • Ski in / ski out, sørg for at skihytten, lejligheden eller hotellet ligger tæt på børnebakkerne

Skihytte, skilejlighed eller skihotel?

Når man tager afsted på skiferie med børn, så er det vigtigt man vælger det rigtige indenfor skihytte, lejlighed eller hotel. Alt efter hvor mange man skal afsted, kan det godt svarer sig at tage en større bjælkehytte til familieferien i Norge eller Sverige som er gode skidestinationer med børn, hvor er der rigtig mange lækre skihytter som ligger tæt på pisten ski in – ski out eller et par minutter fra pisten. Her kan vi anbefale man tager et kig på Hyttespecialisten.dk.

En skilejlighed kan er typisk det man finder i alperne altså i Frankrig, Østrig eller Italien. Sørg for at lejligheden har en størrelse så i føler i kan være der. Der er flere danske familier som ejer skilejligheder i alperne som har en fin størrelse, du kan søge på google efter skilejlighed og destination for at se om der er nogle som matcher jeres behov.

Skihoteller er det vi kalder en luksus skiferie ligger rundt på alle destinationerne, og den største grund til at skulle vælge at bo på hotel under skiferien er at man ikke selv nødvendigvis skal stå for maden. De ligger som regel ret godt i områderne relativt tæt på pisten. Skirejsebureauerne driver nogle af deres egne danske skihoteller hvor der er børnevenligt mad, dansk skiskole, underholdning når pisterne lukker og mange andre ting som de andre to muligheder ikke kan tilbyde.

Prisen for hotel og service er også noget højere, end hvis i lejer en skihytte eller skilejlighed af private på fx Airbnb.

Børnevenlig skiferie med bil, bus eller fly?

Det er svært at komme med det præcise svar til jer, det kommer helt an på om på en del forskellige ting.

Hvor gamle jeres barn/børn? – Er barnet 3-7 år, så anbefaler vi man tager Nord på hvor transporttiden ikke er så lang. Enten tager man færgen fra Hirtshals eller Frederikshavn og dermed bruger noget tid på færgen, og dermed kun skal køre måske 4-5 timer i alt. Man kan køre eller tage færgen fra Sjælland hvis man er fra Fyn eller Sjælland eller køre op i gennem Sverige.

Er jeres børn lidt ældre og har stået på ski et par gange og søger nye udfordringer fra de mindre destinationer i Sverige og Norge, så tager man den lange tur syd på som så enten kan foregå i bil eller bus, hvor vi snakker omkring 11-16 timer i bil alt efter om det er Østrig, Italien, Schweiz eller Frankrig. Bussen tager lidt længere i og med man rejser mange og derfor vil holde nogle længere stop og man kører langsommere.

Vælger man at flyve afsted på skiferien, så kommer der som regel 1-2 timers ventetid i lufthavnen inden man skal afsted. Flyveturen til landene sydpå ligger på omkring 3-4 timer – man flyver typisk fra Aalborg lufthavn, Billund lufthavn eller Kastrup lufthavn. Derefter skal i have transport fra lufthavnen som ligger mellem 1-2 timer, alt efter hvilken destination man vælger og hvilken lufthavn man lander i.

Hvor mange børn skal man have med? – Alt efter hvor mange man skal afsted, skal man selvfølgelig tænke over hvor meget grej man skal have med hjemmefra. Er man fx 2 voksne og 3 børn, så er det en dyr skirejse hvis man vælger at flyve, flybilletter, hotel og mad – er det en budgettur man er ude efter så er det ikke vejen til den billige skitur. Er man derimod enlig forældre og skal have 1 barn med på skiferie, så kan fly give rigtig god mening, da benzinen for 2 personer hurtigt koster det samme som flybilletter til alperne.

Hvor meget bagage skal i have med? – Det er vigtigt at man tænker over bagagen, har i alle eget skiudstyr og dermed ikke skal leje skiudstyr. Så giver det klart mest mening at pakke bilen eller tage med bussen afsted på skiferien. Ski eller snowboard koster mellem 300-600 kr. at få med flyet pr stk. Skal i have jeres egne støvler med, så er der ikke plads til meget i bagagen.

Vil i rejse i fællesskab med andre familier, skiklubber eller foreninger?  Rejser man på skiferie som større gruppe, så er det mest normale at man tager flyet eller kører i flere biler. Vælger man at køre i bussen ligger der selvfølgelig en stor besparelse for alle, hvis man kan flyde bussen nogenlunde op. Begrænsningerne kommer så i hvis man gerne lige vil noget, hvor man skulle bruge en bil på destinationen. Husk dog mange af skidestinationerne som ikke hænger så godt sammen har skibusser som kører rundt hele tiden.

Hvad må skiferien koste? – Er det budget tur eller er det lige meget hvad turen koster og man gerne vil hurtigst frem, vi har været inden på at fly vil give god mening i nogen tilfælde og i andre ikke. Men rejser man 3-5 personer så giver det mening at køre, er man 1-2 personer kan man ligeså godt flyve hvis det er syd på, er man mere end +20 personer så kan det give mening at kigge mod bus.

Er i flere om at køre? – Her snakker vi igen om, om man skal nord eller sydpå. Er man en mand til at køre på skiferie til alperne kan turen hurtig blive lang, derfor skal i overveje at tage en overnatning i Tyskland og få nogle timer på øjet. Ellers skal man tage valget om at tage nordpå.

Hvilken bil har i, har man en bil? – Har man en lille bil hvor der ikke kan være alverden i, så kan det være en god ide at kigge mod skirejser med bus eller fly. Leje af bil til skiferien vil hurtigt blive en dyr omgang hvis man kun skal være afsted en uge.

Kort weekend skiferie, uge skiferie eller 2 uger? – Er det en kort weekend skitur man skal på, så kan det ikke svare sig at køre til alperne, man bruger hurtigt nærmest 2 dage på det. Efter 11-15 timer i bil om man så køre når skidagen slutter kl. 15:00 for at skulle hjem på arbejde dagen efter, så er man helt smadret. Derfor anbefaler vi at man selvfølgelig flyver hvis man skal til alperne. En uge, ja så er alle mulighederne åbne for det du har læst ovenfor.

2 uger som vi selv har gjort flere gange før, giver bare gode muligheder hvis man selv har bil med, man kan besøge 2 områder eller flere på samme tur, man kan bo lidt væk fra skisportsstedet og tage skibussen eller bilen til skistedet. Se seværdigheder i området, hvis man ønsker det.

Hvilket land er bedst til en skiferie med børn?

Det kommer meget an på hvilken alder og hvilket børn dit / dine børn har. Er det første gang på ski, så er der ingen grund til at vælge top destinationer som Hemsedal, Trysil, Sälen, Wagrain, Val Thorens, Canazei eller Tignes. Man vil ikke få ret meget ud af området, prisen vil være meget højere end mindre områder.

Derfor er vores anbefaling man kigger på Norge eller Sverige, destinationer med et mindre antal af pister. Her vil det oftest være billigere at bo og liftkortet vil være som minimum 30-40% billigere pr. person. I Norge vil det være destinationer som Beitostølen, Gaustablikk eller Rauland. I Sverige kunne det være Isaberg, Idre Fjäll eller Vallåsen.

Har man børn som er over 7-8 år gamle som har været på ski før, kan man tage til skisportssteder i Østrig – Maria Alm, Alpendorf, Dorfgastein. Frankrig – Valmorel & Alpe d’huez. Italien – Livigno eller Passo Tonale. Transporten er noget længere og derfor anbefaler vi også at børnene er lidt ældre.

Familievenligt skiområde til små børn

Er det småbørn man har som højest sandsynligt ikke har stået meget på ski, så anbefaler vi klart man tager nord på til vores nabolande Norge eller Sverige på årets skiferie. I og med de måske er mellem 3-7 år, så burde det ikke være noget problem at tage dem en uge ud af skolen eller børnehaven.

Er det muligt for jer, så er der penge at spare i ugerne udenfor ski højsæsonen, der er mere plads på pisterne – mere plads på pisterne gør at jeres børn får meget mere ud af skiferien.

Skal i varme op til en skiferie, så kan man anbefale at man tager en skiweekend til Isaberg eller Vallåsen som ligger tæt på København. Det perfekte destinationer til at lære hvordan man står på ski og dermed ikke får for mange dage, men man kan få en føling på det. Også kan man tage en uge senere på sæsonen til de lidt større skiområder.

Skal børn have skihjelm på?

Det siger lidt sig selv, børn skal selvfølgelig bærer hjelm – i hvert fald, hvis man gerne vil passe på sit barn. Du som forældre skal selvfølgelig være forbillede for dine eller dit barn, og bærer skihjelm ligesom dit barn. Spørgsmålet kan og vil måske komme om hvorfor nogle andre må stå uden skihjelm. Man har hørt om grusomme skader som fx kraniebrud, hvor i værste tilfælde er det mén resten af livet.

Flere skidestinationer i Norge og Sverige har gratis liftkort til børn under en hvis alder, så længe de bærer skihjelm. I Østrig og Italien skal man være 16 år eller over for ikke at bruge hjelm, men selvom man er 16 år eller over så anbefales det ikke at stå på ski eller snowboard uden skihjelmen.

På de fleste skiskoler er det også et krav at børnene, som er på skiskolen bruger hjelm.

Hvad udstyr skal man have med på skiferien med børn? – pakkeliste

Vi har lavet en ultimativ skiferie pakkeliste, hvor vi har skrevet alt det tænkelige ned som man kunne mangle under en skiferie. Download den, print den ud, start pakningen gerne 1-2 uger inden i skal afsted – for ikke at stå 1-2 dage inden og i ikke kan nå at få fat i vigtige ting i mangler. Den er helt gratis og der står med sikkerhed et par ting eller 5, som du ville have glemt i farten med pakning til skiferien.

Hvem sælger billige skiferier med børn?

Flere danske skirejsebureauer sælger skirejser til børnefamilier med gode rabatter. Vil du gerne have fat i de ekstra billige pladser i de gode uger 6-7-8-9-10 og påsken, så skal du gøre brug af book tidligt rabat. Book tidligt årets familieskiferie, inden sæsonen starter altså i juli, august eller september. I disse måneder gælder det om for rejsebureauerne at få afsat så mange skirejser som muligt, for at de kan fylde ordre bogen op, booke fly mm. Det gør planlægningen for sæsonen nemmere for dem, og du sparer penge ved at booke i god tid, samt du får et større udvalg af indkvarteringer som værelser, hoteller og destinationer.

Har man mulighed for at rejse udenfor de store uger i skisæsonen, så er der rigtig mange penge af spare. Du skal dog her sørge for at tage dit barn ud af ud af skolen, det plejer ikke at være noget problem. Skiferie med børn i uge 7 og uge 8 er = med vinterferie, derfor er priserne også en del højere i disse uger, pisterne er mere fyldte.

Flere skisportsdestinationer i Norge, Sverige og Italien tilbyder gratis liftkort til børn under en hvis alder. Så længe de bærer skihjelm. Hvis man kigger mod privat ejet skihytte eller skilejlighed, kan det være en god ide lige at tjekke op på dette.

Skiferie med børn, med en skiklub?

Flere skiklubber rundt i Danmark har planlægger de her familieskiture, hvor man altså har rig mulighed for at komme afsted med nogle andre familier. I og med man er afsted med en klub og ikke bare et rejsebureau, så har man mulighed for at komme endnu tættere på hinanden da man hurtigt vil føle man er en del af noget – i modsætning til en uge med et skirejsebureau. Du kan se alle skiklubber rundt i Danmark her og læse mere om de enkle.

Skiklubben Hareskov er klart den største skiklub i Danmark, med sine over 3000 medlemmer tilbyder de skirejser til fine priser og specifikke kategorier så de tilpasser sig hvem man er. I og med vi snakker om vi her snakker skiferie med familie, så vil det anbefales du taget et kig på deres familie skiklubture. De har blandt andet rejser for småbørnsfamilier, 3-5 år. Skolebørn 6-12 år. Teenagefamilier, 13-17 år.