Skiferie i julen

Julen er en høj tid som vi fejre, der fi ndes mange måder af fejre julen på. Men at være sikker på man får en hvid jul her i Danmark, er bestemt ikke noget at regne med.

Man forbinder julen herhjemme med familietid, super god mad, dans om juletræet, julemad, massere af gaver under juletræet, en tur i kirken, en gåtur eller andet hyggeligt.
En skiferie i juletiden er lig med, skiløb, snebolde, snemænd, varm kakao, god mad, aktiv ferie i de hyggeligste omgivelser. En skitur henover juledagene kan enten afvikles som en uge på ski, en mini skiferie eller en kort skiweekend.

Alle skidestinationer har nogle forskellige faciliteter som fx kanefart, skøjtebane, kælkebakker, snescootertur, langrendssport, snowparker, bowlingbaner, spa og wellness, afterski mm. Når man vælger skisportssted til juleferien, så rams ned hvad i gerne vil på skiferie og hvilke behov i har.

Skiferie i julen på pisten

Snesikker hvid jul

Søger man en snesikker hvid jul, så skal du tage på en ski juleferie. En skiferie henover julen byder på hyggetid med familien, god mad, fart under skiene på skiløjperne. Skisæsonen er åben på stort set alle destinationer når vi kommer hen i ugen op til jul.

Det er nærmest magisk at træde ud på juledag og 2. juledag når du bare vågner op, spænder skistølven, klikker dig i dine ski eller dit snowboard og rider på pisterne med bror, søster, mor eller far, bedstemor eller bedstefar, onkel eller tante, fætter eller kusine, kæresten, vennerne – som du kan fornemme, så tænker vi på det gode selskab.

At være afsted på skiferie i julen er toppen af poppen, det er max hygge i smuk vinterlandskab.

Skiferie i Alperne

Skiferie i julen til Sverige eller Norge

Norge og Sverige er kendte for deres store hyggelige skihytter hos skisportsstederne. Så skal man afsted en familie med små børn i julen, er destinationer som Hemsedalen, Trysil, Åre Geilo, Beitostølen, Idre Fjäll, Sälen samt fl ere andre gode skidestinationer.

Alle de overnævnte skibyer har skihoteller, skihytter og skilejligheder du kan booke. Priserne henover julen og nytår, vil være lidt højere end hvis du fx kigger i uge 2-3-4, men det er fordi udbuddet og efterspørgsslsen er højere i juletiden og nytår.

Jule skiferie tii Østrig, danskernes skiferiedestination nr. 1

Danskerne valfarter hvert år til Østrig for at komme på skiferie, mange vælger Østrig grundet den gode afterski med super fed stemning med dans på bordene og god tysk slager musik. Keiserwasser, Schnitzel med pommes og en stor øl er det som alperestauranterne lever af i Østrig.

Tager man til Østrig henover julen, så er de mest besøgte destinationer selvfølgelig – Wagrain, Saalbach, Zell am See, Ischgl, St. Anton, Sölden og Bad Gastein – de nyere kendte områder er Obertauern, Mayrhofen, Lofer som fl ere danskere ser som de nye stjerne destinationer i Østrig.

Jule skiferien i Østrig, byder på sindsyg god stemning og hygge i alpehytterne/hotellerne som har den her tysk, østrigske indretning – for dem som har prøvet det før, ved hvad vi taler om.

Jule skitur til Frankrig

Frankrig er kendt for deres højtbeliggende skiområder, Val Thorens, Val d’Isere, Tignes, Alpe d’Huez, Avoriaz osv. Pisterne er derfor altid dække godt til i sne, det betyder også at chancerne for pudderne og offpist skiløb, kan du godt skrive på juleønskelisten.

Skiferie i Frankrig byder på gode restauranter, afterski i verdensklasse på La Folie Douce. Der er hos alle de store skidestinationer i Frankrig fokus på aktiviteter udenfor pisterne. Du kan med sikkerhed få dig en rigtig juleferie på ski i Frankrig, hvor du også kan finde dig en god julemiddag og en julefest i form af afterski.

skirejse i julen til Italien

Er du draget af pizza, pasta og gode skiforhold. Så kan skiferien i julen til Italien nemt gå til Canazei, Livigno, Cervinia, Sauze d’Oulx eller andre gode skiområder i Italien.

Pisterne er klargjorte og du får frisk luft til hovedet, er du heldig kommer der pudder – er du endnu heldigere kommer der pudder de 2 første dage og herefter kommer der fuld smæk på solen så du kan se snekrystallerne smile til dig.

Skiløb i Italien minder meget om skiløbet i Frankrig og Østrig.

Det gode ved skiferie i julen

  • Alt efter hvem man er, hvad budgettet er, hvor mange man er og hvad behov man har.
  • Intet julegave ræs, skiferien er julegaven
  • Du er sikret en hvid jul
  • Smuk jul i bjergklædte områder
  • Afterski
  • Julenmaden spiser man ude på skihotellet, eller laver i skihytten
  • Selvfølgelig ski eller snowboard under fødderne
  • Du kommer hjem med den bedste gave, nemlig oplevelsen – man husker sine skiferier, det gør børn også. Du husker ikke det år hvor du fik en cykelhjelm, fi fa 21, snt hoodie og et par bukser.
  • På rejsebureauernes danske skihoteller er er typisk arrangementer som af holde en julemiddag eller julefest – så man hygger med dem som er afsted. Her vil typisk være opsat et juletræ, så de små børn får stemningen af den samme jul som man holder i Danmark.
Skiferie i juleferien

Vores anbefaling

At tage på skiferie i julen giver minder og oplevelser som man siger ikke kan købes for penge, godt nok betaler for ferien. Men oplevelsen er unik og fyldt med god stemning. Du tager enten din julesweater op eller sidder i dit lækre skiundertøj fra Helly Hansen under julemadbordet.

At man kan tage ud og stå på ski eller snowboard i løbet af dagene henover julen, hvor andre typisk sidder på deres telefoner, går turer eller andet. Intet i mod det, men der er intet der slår en skiferie og har du børn, så vil de elske dig for at give dem den oplevelse, når de bliver ældre.

Om du tager på et skihotel som er ejet af et dansk skirejsebureau i Alperne, her er det all inklusive/halv pension eller hel pension skiferie, hvor guider tager hånd om dig og dine medrejsende. Så får du helt sikkert en form for julestemning.

Eller man hele familien afsted til en skihytte i Norge eller Sverige, så bestil maden ude eller lav den store menu og vær sammen om det hele, så det ikke bare er mor der står i køkkenet. Få tændt op pejsen, rul havregrynskuglerne, tænd op i lys og har i børn med så tag julemands kostumet med hjemmefra, så de får oplevelsen og skioplevelsen at 2 fl uer med et.

Få det bedste bedste ud af julen, om det er i Danmark eller tage hygge og juletraditionerne med på skiferie i julen – så er det sikkert i får en god jul.

Vi hos Skier, ønsker jer i hvert fald en rigtig god jul og godt skiløb.