Skiferie til Serre Chevalier

Skiferie til Serre Chevalier

Serre Chevalier er en konge skidestination beliggende i de sydvestlige Alper, tæt på Italien og kun tre timers kørsel fra Middelhavet. Bestående af fire skibyer, udgør dette skiområde en unik blanding af kultur, solskin og storslået skioplevelser. Det er Frankrigs 8. største skiområde, og er et virkelig prisvenligt skiområde.

Skiferie til Serre Chevalier, kan købes hos: Sunweb, UCPA, Hotels, Booking, Snowtrex, Langley, ClubMed, Agoda

Skileje i Serre Chevalier: Alpinresorts, Intersport Rent

Skiskole i Serre Chevalier: CheckYeti

Kort om Serre Chevalier

Det unikke ved Serre Chevalier er det ligger tæt på Italien og Provence, hvilket har stor indflydelse på klimaet. Det betyder at skiområdet har over 300 solskinsdage om året, hvilket gør det til et af de mest solrige skisportssteder i Alperne. Trods det solrige vejr, er der altid rigeligt med sne, takket være den høje beliggenhed og det faktum, at størstedelen af Grande Serre Chevalier vender mod nord.

Serre Chevalier skiinfo

Serre Chevalier skiområdet byder på:

  • 250 km pister
  • 59 skilifter inklusiv den ikoniske “Serre Chevalier” gondol
  • 82 pister (13 sorte, 30 røde, 26 blå og 13 grønne)
  • Webcams fra Serre Chevalier

Hvorfor vælge Serre Chevalier?

Serre Chevalier er et stort skiområde, med 80% af skiområdet beliggende over 2000m, nyder Serre Chevalier dalen godt af nogle af de bedste forhold tilgængelige, hvilket gør det til det perfekte rejsemål for en skiferie i december eller påskeferie.

Moderne lifter i Serre Chevalier

Mange af skilifterne i Serre Chevalier dalen er for nyligt blevet opgraderet, hvilket betyder mindre tid i lifterne og mere tid på sneen. Med yderligere opgraderinger planlagt for fremtiden, er dette et virkelig verdensklasse skiresort.

Skiløbet i Serre Chevalier

Serre Chevalier byder på en bred vifte af terræn – lige fra de skovklædte pister længere nede af bjerget, til de vildere off-piste områder tættere på toppene. Hver af de fire landsbyer har direkte lifte op til pisterne. Tre af landsbyerne har børneområder, og resten af det 250 km store område er hovedsageligt blå og røde pister. Plus, der er en olympisk sort piste.

Begyndere i Serre Chevalier

Tre af resortets fire landsbyer har børneområder i bunden, så det er normalt et praktisk sted at starte skiferien her. Der er også et begynderområde øverst ved Ratier-gondolen, hvor du kan opleve de vilde bjergudsigter, mens du øver teknik – og det er her de fleste skiskolegrupper drager hen efter første dag. Herfra er der en nem begynder piste, som byder på træklædte grønne pister tilbage til dalen.

Let erfarne i Serre Chevalier

For skiløbere der kan lidt af hvert har Serre Chevalier det bedste af det hele. På dage, hvor sneen falder, kan du tage til de skovklædte pister for at opleve det billedskønne landskab mens du står ned gennem træerne. Eller hvis der er klart vejr, er de åbne pister og brede områder over trægrænsen er lige sagen. Terrænmæssigt er der mere end nok til en uges skiferie, for ikke at nævne et par sorte pister, der ikke er for stejle, hvis du føler dig klar til mere fart og større udfordringer.

Eksperter i Serre Chevalier

Serre Chevalier byder på et væld af udfordringer for de avancerede skiløbere, både på og udenfor pisterne. Med de 15 sorte pister er den sværeste måske måske L’Eychauda pisten fra toppen af området højt over Villeneuve. Som det er tilfældet med de fleste af områdets andre højeste punkter, giver disse bjerge noget af det stejleste terræn i hele området og byder på et udvalg af afmærkede sorte pister som Col du Vent fra områdets højeste punkt ved Pic de l’Yret over Monetier, eller Isolee ned fra L’Eychauda.

Længere nede ved trægrænsen er der lange sorte pister, som inkluderer Tabuc til Monetier eller Casse de Boeuf til Villeneuve. Den olympiske piste opkaldt efter den lokale helt Luc Alphand til Chantemerle er en anden i samme stil. Off-piste – Skiskolerne er glade for at tilbyde guidede ture. Hvis det stadig ikke er nok, er den legendariske off-piste destination La Grave en dagsudflugt værd.

Snowboard og freestyle

Snowboarding og især freestyle synes at være i konstant udvikling i Serre Chevalier, ved sidste kig var der tre terrænparker, en quarter pipe og to boardercross-baner. Den største park er beliggende i Villeneuve området og har normalt flere dusin faciliteter af bokse, rails og kickers.

Langrend i Serre Chevalier

Langrendsløbere får mere end 32 km spor, de fleste af dem er nede i dalen, der forbinder størstedelen af de 13 landsbyer. Ruter for alle niveauer følger Guisane floddalens enge og skove. Den eneste meget lette rute er en 2 km grøn rute, Les Albeyres, ved siden af Villeneuve, men omkring den og videre over til Le Monetier ligger det mest udfordrende spor, La Virade, som er en 16 km rute. Der er lette blå og mellemrøde tracks i alle tre landsbyer også, sammen med caféer og restauranter ved sporene til at stoppe for en varm kop kakao eller andet.

Serre Chevalier – Off-Piste, Backcountry & Ski Touring

Serre Chevalier har meget at tilbyde til off-piste skiløber. Der er et godt udvalg af terræn, der enten fører tilbage til liftsystemet eller går til et andet område, der er inkluderet i liftkortet. Desuden er Serres sneforhold usædvanligt gode – takket være primært nordvendte skråninger, højtliggende pister og de nedre skråninger er beskyttet af træer.

Afterski i Serre Chevalier

Serre Chevalier er ikke blot en af de mest charmerende skidestinationer i Alperne, men det er også hjemsted for en unik og god afterskioplevelse. Man skal ikke sammenligne afterski fra forskellige områder. Det handler om menneskerne du er sammen med.

Bar de l’Alpen

Bar de l’Alpen er en bar i Le Monetier. Med live musik, store sportsbegivenheder på tv, venligt personale og gratis afterski snacks, er det måske eneste sted du skal overveje, når du vil slappe af efter en dag på pisterne eller drikke en skid på.

La Grotte

La Grotte er placeret lige ved foden af pisterne. I løbet af dagen fungerer det som en restaurant, men når solen går ned, bliver det forvandlet til en afterskibar. Her kan du glide direkte fra pisterne til døren af denne hyggelige bar for en drink eller to, tage et spil billard, eller svinge hofterne til musikken fra live musikken.

Bar 1420

Bar 1420, opkaldt efter højden i Villeneuve-delen af skisportsstedet, er et laid-back sted, der serverer et fremragende udvalg af øl og vine, samt en lækker menu af afterski-snacks. Bar 1420 holder åbent til sent, så du kan komme tilbage efter aftensmaden og danse til musikken fra DJs og live bands.

Le Royal

Le Royal er et populært afterskisted i Chantermerle, hvor du kan tage en drink, mens du tager udsigten fra skiløjperne ind fra den udendørs terrasse. Det er det perfekte sted at slappe af og nyde atmosfæren efter en dag på ski.

Le Cocoon

Le Cocoon er et lille og hyggeligt sted, der er ideelt, hvis du ønsker en rolig drink til slutningen af dagen. Her kan du varme dig med en varm chokolade eller bestille en af de lokale øl. Le Cocoon’s intime atmosfære gør det til det perfekte sted at slappe af og genoplade efter en udfordrende dag på pisterne.

Le Chazelay

Le Chazelay er bekvemt placeret mellem Frejus og Casse du Boeuf stollifterne, hvilket gør det til det ideelle sted for nogle tidlige afterskidrinks på den solrige, udendørs terrasse. Hvis du er natteravn, kan du komme tilbage om aftenen, hvor DJs holder festen i gang.

Restauranter i Serre Chevalier

Serre Chevalier er et skiområde med omkring 20 fremragende restauranter. Det betagende område i Frankrig har meget at byde på, fra charmerende familieejede spisesteder til restauranter med Michelin-stjerner.

Mange af de lokale restauranter i Serre Chevalier er drevet af venlige og imødekommende familier, der byder på et udvalg af traditionelle franske retter til yderst rimelige priser. Disse restauranter, med deres hyggelige atmosfære, giver et autentisk indblik i det lokale køkken, hvor hver bid er et vidnesbyrd om den franske kærlighed til madlavning.

Le Loup Blanc, Chantermerle

Le Loup Blanc er kendt for sit moderne indrettede miljø og byder på en bred vifte af sæsonbaserede retter. Fra cremet fondue og raclette til saftige bøffer og lækre desserter, vil du ikke gå sulten fra bordet på denne restaurant. Le Loup Blanc er en familie restaurant hvor alle kan finde noget de kan lide.

Au Plaisir Ambré, Briançon

Au Plaisir Ambré er det ideelle valg for en unik gastronomisk oplevelse. Den innovative menu byder på en række lækre retter, herunder krabbetartar, kalvekød og kastanje-gnocchi, samt en hindbær-estragon-tærte, der vil få dine smagsløg til at drømme.

Pêché Gourmand, Briançon

Le Pêché Gourmand, den eneste Michelin-stjernede restaurant i området, præsenterer en menu, der er designet omkring de fire årstider. Med en fusion af lokale og asiatiske smagsoplevelser, sætter denne restaurant virkelig det lokale franske køkken i rampelyset.

Hoteller i Serre Chevalier

Serre Chevalier, har super fine og gode hoteller, der virkelig sætter prikken over i’et. Fra topmoderne spa- og wellness-centre til gennemførte indretninger, hotellerne forstår at forkæle deres skigæster.

Læs mere om: Bedste hoteller i Serre Chevalier

Alliey & Spa Piscine Appart-hôtel

Alliey & Spa Piscine Appart-hôtel, beliggende i Le Monêtier-les-Bains, kun en kort gåtur fra Serre Chevalier Monêtier pisterne, er det, det perfekte sted for en afslappende og et forfriskende ophold. Med sin sæsonåbne udendørs pool og adgang til et førsteklasses spa-, jacuzzi- og tyrkisk bad, er dette hotel det ideelle sted at genoplade batterierne efter en lang dag på pisterne.

Hvert værelse har eget badeværelse, udstyret med hårtørrer og gratis toiletartikler, og der er gratis wi-fi overalt på hotellet.

Rock Noir & Spa

Rock Noir & Spa, ligger i Serre Chevalier dalen og kun få skridt fra Aravet skiliften, er et hotel, der er skabt til den modne skiløber. Med fri adgang til en indendørs pool og en sauna er det det ideelle sted at slappe af efter en god dag på pisterne.

Værelserne er udstyret med fladskærms-tv, kaffemaskine og eget badeværelse med hårtørrer, gratis toiletartikler, tøfler og badekåbe. De øverste værelser har desuden balkon. Rock Noir & Spa er et oplagt valg for dem, der ønsker at kombinere førsteklasses skiferie med moderne komfort og luksus.

Hôtel Mont Thabor

Hôtel Mont Thabor, beliggende i La Salle Les Alpes, får gæster her en autentisk alpin oplevelse. Kun en kort gåtur fra Aravet-skiliften, er hotellet ideelt for dem, der ønsker at tilbringe dagen på pisterne.

Værelserne er udstyret med skrivebord, fladskærms-tv og balkon eller terrasse. Nogle af værelserne har desuden bjergudsigt. Hotellet har også en bar, som byder på et kreativt vinkort/cocktail kort. Nogle af værelserne på Hôtel Mont Thabor har en værdiboks, og alle værelser har eget badeværelse med enten badekar eller bruser, hårtørrer og gratis toiletartikler.

Le Grand Aigle Hotel & Spa

Le Grand Aigle Hotel & Spa, beliggende i skisportsstedet Serre Chevalier, er den ultimative destination for skiløbere og wellness-entusiaster med kærlighed for bjergene. Med sauna, spabad og massagebehandlinger er det et oplagt hotel for en god skiferie.

Gæsterne har skioplevelser lige uden for døren, og hotellet har desuden udsigt over skiområdet. Der serveres dagligt morgenmad på Le Grand Aigle Hotel & Spa, og man kan desuden spise aftensmad i restauranten på stedet. Med gratis wi-fi overalt er det et oplagt valg for dem, der ønsker at kombinere luksus med godt skiløb.

Frankrig har mange lækre skisportssteder blandt andet – Montgenévre, Risoul, St. Francois Longchamp, Val Cenis, Valfréjus og mange andre.

Antal pister i Serre Chevalier

pister 3 grøn

Grønne pister

pister 3 blå

Blå pister

pister 3 rød

Røde pister

pister 3

Sorte pister

SerrreChevalier3 optimized
SerrreChevalier4 optimized
SerrreChevalier1 optimized
SerrreChevalier2 optimized

Priserne i Serre Chevalier

ski

Pris på Liftkort

6 dages liftkort koster 1970 DKK for en voksen.

Børn fra 0-6 år er gratis.

Man kan bestille liftkort og se priserne hos skipass-serrechevalier.com.

sport

Pris på Leje skiudstyr

Leje af skiudstyr for voksen i 6 dage fra 700 DKK.

Leje af snowboard for voksen i 6 dage fra 700 DKK.

Der kan være mange penge at spare, ja faktisk op til 65% ved at bestille i god tid og online. Du kan leje skiudstyr i Serre Chevalier, via Alpinresorts.

food

En god Restaurant

I Serre Chevalier er der massere af finde spise muligheder, der er blandt andet. Le loup blanc, La Marotte, Eau Petit Point, Relais de Ratier, Le Refuge og mange flere i dalen.

KØB AF SKIFERIEN

Går skituren til Serre Chevalier, så vil vi anbefale dig at tjekke priserne og mulighederne ved disse skirejseselskaber. Der kan være penge at spare.

Sunweb normal
Langley
UCPA Png
snowtrex normall
agoda
Booking.com logo
Booking.com logo
hotels.com logo
Pistekort Serre Chevalier
Serre Chevalier Ski JPG
Video fra Serre Chevalier
Skiområder i Frankrig
frankrig

SKIFERIE I FRANKRIG

Find alle skisportsstederne i Frankrig her og læs mere om skiferie i Frankrig.

FAQ – Spørgsmål til Serre Chevalier

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvor meget sne lander der i Serre Chevalier?

Det er et af de områder som får en god mængde, de ligger på de her ca. 3 meter i løbet af en sæson.

Hvad er Serre Chevalier kendt for?

De er kendt for deres mere end 300 solrige dage om året, lige som Alpe d’Huez. Turin lufthavn ligger ikke langt herfra. Det er det største skiområde i det sydlige Frankrig, og et område som tilbyder alt i tærren.

Prognoser, skivejr, webcams og snestatistik Fra Serre Chevalier
Snedybde & Lift status
Snemelding & snefald
Vejrudsigt
Webcam