Les Trois Vallées / De 3 Dale

Skiferie i de 3 dale

Les 3 Vallees også kendt som “de tre dale” – Vallee des Belleville, Vallee des Courchevel og Vallee de Meribel. Dette verdenskendte skisportssted har 600 km pister fordelt på otte skisportssteder, der alle er forbundet med hinanden ved hjælp af 160 skilifte. Udvalget af aktiviteter i Les 3 Vallees er uden sidestykke. Derfor er det også gennem flere omgange kåret som verdens bedste skiområde.

Les 3 Vallees består af fire gletsjere og 25 bjergtoppe, og 85% af pisterne ligger over 1800 meter. Dette giver mulighed for fantastisk skiløb, uanset niveau og hvornår på sæsonen du rammer skiområdet.

Les 3 Vallees, der ligger i Tarentaise, har et af de største skiområder i verden. Området består af Courchevel, Meribel, Vallee des Belleville og Les Menuires, Saint Martin de Belleville og Val Thorens. Gondolbaner fra Brides-Les-Bains og Orelle forbinder disse dale med hinanden.

Du finder noget af det bedste afterski her i alle niveauer, fra de unge til de ældre som ønsker en mere afslappet stemning, de rige tager til Courchevel og nyder vin og netværk. Der er de “billigere” små studio lejligheder og de 5 stjernede hoteller. Der er gode begynder pister i Courchevel og for de erfarne er vi i Val Thorens, hvor der er massere af røde og flere sorte pister. På powder dage er det med at komme hurtigt ud.

Val Thorens, er kendt som stedet hvor der er flest på pisterne – men det er også her du finder La Folie Douce og afterski der går langt ud på natten og festen slutter omkring 04:30 på Malaysia.

Info om Les 3 Vallees skiområdet

Højden varierer fra 600 til 3230 højde meter.

Km pistes: 600 km

Piste niveau: Blå: 312 km (52%), Rød: 216 km (36%), Sort: 72 km (12%)

Den længste piste på Cime de Caron – Les Menuires er 12 km med en højdeændring på 1300 meter.

Prisen for et 6-dages solopas for voksne er 360,00 € pr. person.

Les 3 Vallees byder på pister af forskellige sværhedsgrader, hvoraf de fleste er lange og spredt ud over hele skiområdet. De 3 dale er forskellige i landskabet; Val Thorens, ligger så højt du du ikke ser et træ – pisterne er relativt stejle, hvis man kigger over all, Courchevel Valley har få træer og en fladere øvre del, Meribel er smallere og stejlere, og La Vallee des Belleville med Les Menuires og St. Martin har nogle træer, men er åben og solrig.

Les 3 Vallees har mere end 300 pister, der byder på mange enestående oplevelser. La Masse i Les Menuires er et godt valg for skiløbere, der er på udkig efter en fornøjelig tid hvor der er noget for alle niveauer. En anden er Combe du Vallon, der går ned til Meribel. Denne piste krydser ikke nogen andre pister undervejs.

For dem, der er på udkig efter mere udfordrende skiløb, er Olympia-bakke Roc de Fer, Cristaux og Combe de Caron i Val Thorens skiløjper på sort niveau.

Andre vinteraktiviteter ud over skiløb

Les 3 Vallees tilbyder mere end skiløb. Andre aktiviteter omfatter vandreture i La Tania, isklatring i Courchevel, leje af snescootere, paragliding og selvfølgelig afterski som er en del af skiferien.

Meribel har vandrestier og andre muligheder for udforskning, herunder heste, snescootere og hundeslæder. Grand Spa des Alpes, et velrenommeret spa i Frankrig, tilbyder genoprettende massagebehandlinger og adgang til jacuzzi og dampbad.

Toboggan-entusiaster finder masser af baner i Vallees des Belleville, mens Les Menuires og Val Thorens byder på fremragende wellness pools til afslapning og hygge.

Le Board, som er Val Thorens Sport Centre – er her du finder alt i aktiviteter til børn samt de har en større pool og noget wellness, det er blevet lavet for at fejre det 50 års jubilærum af skiløb i Val Thorens.

Vores erfaring omkring Les 3 Vallees

Les 3 Vallees er et berømt skisportssted, der forbinder de tre dale Belleville, Courchevel og Meribel med andre landsbyer som Les Menuires, St. Martin de Belleville og Val Thorens for at skabe et af de største sammenhængende skiområder i verden.

Dalene byder på forskellige landskaber, fra alpine enge og klipper til skråninger omgivet af skove. Der er også adgang for freeriders til området mellem pisterne. Gondolerne forbinder Les 3 Vallees med Brides Les Bains og Orelle, som ikke er en del af skisportsstedet.

Grunden til området er kåret til verdens bedste kan jeg godt forstå, efter at have besøgt over 20 af de største skiområder i alperne. Der er mange lifte, de investerer i nye lifter og gondoler, der er plads på pisterne, der er noget for alle. Herudover så er der alt i hoteller, studio lejligheder, wellness oplevelser, afterskibarer og restauranter.

Antal pister i Les 3 Vallées

pister 3 grøn

Grønne pister

pister 3 blå

Blå pister

pister 3 rød

Røde pister

pister 3

Sorte pister

Courchevel optimized
Courchevel3 optimized
Courchevel2 optimized
Courchevel1 optimized

Priserne i De 3 dale

sport

Pris på Leje skiudstyr

Leje af skiudstyr for voksen i 6 dage fra 750 DKK.

Leje af snowboard for voksen i 6 dage fra 750 DKK.

Der kan være mange penge at spare, ja faktisk op til 65% ved at bestille i god tid og online. Du kan leje skiudstyr i Courchevel, via Alpinresorts.

Les 3 Vallees har mere end 50 skiudlejningsbutikker med gode produkter fra de bedste brands. Mange af disse butikker tilbyder endda rabatter og tilbud – særligt i slutningen af sæsonen. Disse udlejningsbutikker leverer korrekt tilpasset, nyligt tunet skiudstyr for at sikre sikkerhed og komfort på pisterne.

Les 3 Vallees tilbyder en række tjenester, herunder skidepot, sportsbutik, skiudlejning, udlejning af ski, snowboard samt skihjelme, stave og støvler selvfølgelig.

Vi kan anbefale alle at leje online hjemmefra, for at få den bedste pris – og ikke vente i lang kø, når i ankommer lørdag eftermiddag, hvor alle skal have lejet ski eller snowboard.

food

Restauranter & afterski

Les 3 Vallees er kendt for sine restauranter, især i Courchevel. Der er 7 Michelin-stjernede restauranter, der serverer et udvalg af internationale retter. En anden restaurant, som de fleste besøger, er Le Kintessence, som også tilbyder et fint vinudvalg.

La Tanias restaurant Le Farcon tilbyder en række muligheder for alle besøgende, der er skræddersyet til specifikke aldersgrupper.

Restaurant Grandes Alpes er ideel for sushi-entusiaster. Meribel byder på fantastiske retter fra Le Grand Coeur, Chez Kiki og Le Yeti, som tilberedes over åben ild eller grill. Traditionelle alpine opskrifter kan også findes her. Andre gastronomiske oplevelser omfatter Le Jardin de Josephine, Joyeuse Fondue og La Bouitte.

Café Snesko – er dansker stedet for afterski. Så hvis du savner noget selskab på dansk, så er det her man tager hen.

Hotel Tango – som er ejet af Langley, er også et meget velbesøgt hotel af danskere og kvaliteten er super god, både i mad og værelser – derudover ligger det centralt.

Den billige studie burger som vi kalder den, muligvis den billigste i hele området – finder du nede i Val Thorens, på Le Premio. Det er ikke gourmet, men fritter og burger samt sodavand for omkring 85 kr.

KØB AF SKIFERIEN

Går skituren til Les 3 Valles, så vil vi anbefale dig at tjekke priserne og mulighederne ved disse skirejseselskaber. Der kan være penge at spare.

snowtrex normal
Sunweb normal
589a4bbe5aa6293a4aac48c6
Booking.com logo
Pistekort Les 3 Vallées
Courchevel Pistekort JPG
Frankrig 3 Valleys Piste Map 2020 1 scaled
Video fra Les 3 Vallées
Skiområder i Frankrig
frankrig

SKIFERIE I FRANKRIG

Find alle skisportsstederne i Frankrig her og læs mere om skiferie i Frankrig.

FAQ – Spørgsmål til De 3 dale

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvilke lufthavne er tæt på De 3 dale?

Les 3 Vallees ligger tættest på Chambery Lufthavn, ellers er der er fly til Lyon, Genève og Grenoble.

Hvornår åbner skisæsonen i De 3 dale?

Skisæsonen i Les 3 Vallees begynder i slutningen af november og slutter i begyndelsen/midten af maj. Det variere dog fra hvilket område man er i, Val Thorens starter tidligst og De andre følger så med ca. 2 uger efter.

Prognoser, skivejr, webcams og snestatistik Fra Les 3 Vallées
Snedybde & lift status
Snemelding & snefald
Vejrudsigt
Webcam