Grækenland som skiferie destination

Glem alt om at vente til sommeren med at flyve til Grækenland for at holde ferie, vinteren på et græsk skisportssted kan noget, dog ikke sammenlignet med Frankrig eller Østrig. Mellem januar og april bliver det magiske globale ferieland til et vinterwonderland med snedækkede toppe, episke og eventyrfyldte skisportssteder.

Parnassos
Graekenland

Grækenlands Største Skiområde

For en spændende vinter- og skiferie er Grækenland et fint valg. Så meget som 80% af dette lands grund er bjergrige, og så snart vinteren kommer ned, falder et betagende hvidt slør af snedråber ned på 2.260 meter høje Mt Parnassus. Skiområder i klasse, massive skøjteløbsområder og formidable pister omkring Vasilitsa er blot nogle af de godbidder, der tilbydes.

En weekend med skiløb eller et par dage i landets største alpine skisportssted Mt Parnassus er muligvis ikke nok til at opleve hele den græske vinter storslået hed. Over 23 pister at stå på ski på, 13 stolelift for at tage dig rundt i området og beundre de smukke kæmpe toppe og en lille tur til det arkæologiske sted i Delphi, alt sammen under samme ferie.

Andre gode skiområder i Grækenland

Selvfølgelig er der ingen måde, du ikke vil besøge Grækenlands mest kosmopolitiske vinterdestination. Aráchova er en perfekt vinter afslapningsferie med smuk udsigt over det bjergrige landskab, et pulserende natteliv, ni skiløjper og tre off-piste skiløjper.

Eller Kaimaktsalan-skisportsstedet, “vinterens Mykonos”, hvis pisterne skråner fra 2.480m til en fantastisk 3-etagers hytte med spisesteder, barer og overnatningsfaciliteter. Dette skisportssted betjenes af seks skilifter, 13 pister og en snowpark.

Adrenalinhastigheden, skiløb og snowboarding på de berømte sorte og røde pister i Styga er umulig at beskrive. Det samme kan siges om Kalavrita som når en top på 2.340 m, hvis førsteklasses skifaciliteter og alpine terræn gør det til et af Grækenlands bedste skidestinationer. Det har 12 pister, to stolelifte, fem skilifte og mindre trafik.

En anden græsk flugt, der absolut er et besøg værd, er skisportsstedet 2.005m 3-5 Pigadia. 10 smukke pister i alle sværhedsgrader, sørg for at besøg Saranta Outades-hulen og Vergina arkæologiske steder.

De fleste af disse græske skisportssteder åbner i midt december og løber indtil begyndelsen af ​​april, når vintersæsonen slutter. Næsten alle er også familievenlige.

Skiferie Graekenland
FAQ – Spørgsmål om skiferie i Grækenland

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Har de skiløb der er værd at besøge i Grækenland?

De har et område som er værd at besøge og det er Parnassos, som er et skiområde med ca. 36 km pister.

Hvornår kan man stå på ski i Grækenland?

Det kan man fra januar til marts.

Hvilket skiområde ligger tættest på Athen?

Det er Parnassos som også er det største skiområde. De ligger ca. 3 timer fra Athen.

SKIOMRÅDER I Grækenland
Levi

Parnassos

Det mest moderniserede skisportssted i Grækenland

Læs Mere