Skiferie til Stara Planina

Skiferie til Stara Planina

Resten af ​​verden kender sandsynligvis ikke denne magiske vinterferiedestination som Balkanbjergene, men blandt de lokale er Stara Planina en meget æret skønhed. I en højde af 2169m og et kæbefaldende 694m lodret fald er skiområdet Babin Zub et ikke-almindeligt skidestination.

Stara Planina Mountain ligger i det østlige Serbien nær Knjazevac, og er en enkel og beskedent kæmpe. Men så snart vinteren ankommer, og et betagende slør af snespor og konturer falder ned ad sit højdepunkt, kommer vinterferiestedet straks til liv.

Det er en vidunderlig udvej, bedst fejret, fordi den aldrig oversvømmer med skiløbere og snowboardere. Stara Planina skicenter har adskillige skiløjper og snowboarding pister, alt i alt 13 km. Hele vinteren er det dækket af sne med smukke skiløjper og pister, der dukker op med seks skilifter, der brøler op og ned ad bjerget. Nogle skiløjper er nybegyndervenlige, mens andre er bedst egnet til eksperter og avancerede adrenalinjunkier.

Babin Zub er det mest populære skiområde i denne serbiske skidestination. Det ligger i en højde af 1.758m, men dækker generelt et beskyttet naturreservat og har fire stolelifte. Den første gondolbane, der nogensinde har fungeret i Serbien, findes også i Jabucko Raviste, Babin Zub.

Væk fra eventyret og adrenalinpumpe skiløb og snowboarding ved bjergene er Stara Planina også et perfekt sted at slappe af. Det er aldrig for overfyldt, og hoteller og indkvarteringsfaciliteter er relativt billigere sammenlignet med schweiziske, franske og østrigske vinterskiferier.

Der er aldrig køer på skilifterne og det betagende bjerglandskab og de lokale delikatesser fuldender simpelthen en fantastisk vinterferie på Serbiens højeste bjerg. Stara Planina bjergresort er perfekt familievenligt, sikkert og dejligt at afslutte vinteren.

Fra denne udvej til Niš Constantine the Great Airport er der 70 km at dække. Men det er bekvemt placeret 55 km fra byen Pirot. Transport frem og tilbage er ikke et problem, selv ikke om vinteren.

Antal pister i Stara Planina

pister 3 grøn

Grønne pister

pister 3 blå

Blå pister

pister 3 rød

Røde pister

pister 3

Sorte pister

Stara Planina 3
Stara Planina
Stara Planina 2
Stara Planina 1

Priserne i Stara Planina

ski

Pris på Liftkort

6 dage for en voksen fra 540 kr.

Bliv klogere her.

sport

Pris på Leje skiudstyr

Man kan leje udstyr så det er med i liftkortet

food

En god Restaurant

Der er nogle forskellige små mindre restauranter, Konak Zdrma er en mulighed, Restoran Gondola og Ski Bife Plaza.

KØB AF SKIFERIEN

Går turen til Stara Planina, så vil vi anbefale dig at tjekke priserne og mulighederne ved disse skirejseselskaber. Der kan være penge at spare.

Benytter du vores links nedenfor, støtter du Skier.dk.

agoda
589a4bbe5aa6293a4aac48c6
Booking.com logo
Pistekort Stara Planina
Stara Planina Pistekort
Video fra Stara Planina
Skiområder i Serbien
serbien

SKIFERIE I SERBIEN

Find alle skisportsstederne i Serbien her og læs mere om skiferie i Serbien.

FAQ – Spørgsmål til Stara Planina

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvornår er skisæsonen i Stara Planina?

Skisæsonen ligger typisk fra midten af december til slutningen af marts i Stara Planina. Lifterne er åbne fra 09:00 til 16:30 hver dag.

Er Stara Planina et godt sted for helt nye på ski?

Det er et super skisportssted for nye på ski og børn som skal lære det. Det over 50% af pisterne er blå eller grønne. Det er meget billigt, ja nærmest 60% billigere end Kopaonik, som er det største skiområde i Serbien.