Sneløbehjul eller Snowscoot

Hvad er et sneløbehjul?

Et sneløbehjul eller en snowscoot, det er det samme. Men brands bruger forskellige navne. Kort sagt så er et sneløbehjul det som mange, kender som et løbehjul som bare kan bruges i sneen. Den største forskel på et normalt løbehjul og et sneløbehjul er selvfølgelig underdelen, som er en ski eller slæder og ikke hjul.

En snowscoot har heller ikke nogen bremse, ligesom fx et trick løbehjul. Du bremser ligesom på et par ski eller et snowboard, du bruger sneen og kanterne på dit sneløbehjul. Farten får du ved at du skubber med benet som på et normalt løbehjul.

Alle kan have det sjovt på et sneløbehjul, uanset alder så kan man bruge et sneløbehjul. Dog skal du kigge på hvad vægten siger, under produktbeskrivelse inden i køber et, højde har også en betydning, hvis man påtænker et barn på 7-10 år skal bruge det.

Sneløbehjul

Hvad koster et sneløbehjul?

Der findes flere forskellige sneløbehjul, og bestemt også forskellige priser. Du kan få et til 400 DKK, men du kan også finde nogle til 5-10.000 kr. Forskellen på de forskellige sneløbehjul er holdbarheden, styrken og hvad det skal bruges til. At købe et meget dyrt et, som du kun skal bruge her i Danmark giver ingen mening – efter vores mening. Men skal dine børn leje på et når sneen lige falder et par dage om året, så kan du finde nogle super nogle til en pris mellem 400 – 3.000 DKK.

De dyrere modeller er dem som du kan leje hos skiferiedestinationerne, det er dem som kan holde til +100 kg. Dem hvor du får en rigtig sjov tur ned af pisten, om den er blå eller rød.

Materialet et sne løbehjul er lavet i vil typisk være letvægtskonstruktion i stål og aluminium. Køber du de billige er det højest sandsynligt mere hårdt plast, og derfor går meget hurtigere i stykker – hvis man nu fx. laver et hop.

Alternativt til et sneløbehjul, kan man prøve snowskates, som faktisk bare er et skateboard uden hjul. Her kaster du det frem og glider afsted ned af bakken.

Vores anbefaling er at når man endelig skal på skiferie, så prøv at lej et rigtigt sneløbehjul et par timer eller 1 dag. Det kan mange steder lade sig gøre for omkring 30 euro. Her får du en super fed oplevelse.

DU må ikke forveksle en snowscoot eller et sneløbehjul med en snescooter, for det er slet ikke det samme. Et sne løbehjul er et lejetøj som man enten kan bruge hjemme på den lokale kælkebakke – eller du kan tage den med på skiferien og stå når pisterne lukker. Så gør det nemt for dig selv at finde en destination med ski in – ski out.

Hvordan bruger man et sneløbehjul?

Om man er venstre eller højre fodet, så står man typsik med den samme fod forrest som man gør på sit normale løbehjul.

Farten kommer ved du skubber med benet, som på dit løbehjul.

Ved høj fart bremser ved at dreje styret og skub bagenden med foden, så du vender på tværs på bakken eller bjerget – her bruger du kanterne ligesom på et snowboard eller et par ski.

Ved lav fart, kan du blot sætte støvlen i sneen. Men pas på, hvis du har lidt for høj fart kan det med foden godt skabe ubalance – også vælter man altså fordi man mister kontrollen.

Det sjoveste på en snowscoot er når man har en super lang bakke, hvor man faktisk kan få lov til at styrer sit sne løbehjul. Man kan få lov til at bruge kanterne, sætte farten op og evt lave et lille hop, hvor man kan hoppe og lave lidt tricks.

Ski heldragt mænd

Gør dine børn glade med et sneløbehjul

Det er ikke meget sne vi har fået i Danmark de sidste par år på kælkebakkerne, men når den endelig lander og man har et sneløbehjul, snowscoot eller et snowskates. Så er ipadden altså ikke sjov længere, det er dermed tidligt op og flyverdragten eller vintertøjet på.

Ned og finde snebakken, ringe til venneren eller tage ens søster eller bror med. Så er der altså lej i sneen, hvor de får lov til at kombinere løbehjulet med sne med et sneløbehjul. Har dit barn allerede erfaring far løbehjulet, så får de det endnu sjovere her.

Det er en god investering, fordi du kan tage det med på skiferien. Her er Norge og Sverige særdeles gode destinationer til at bruge et sne løbehjul, Nordiske skiområder er har typisk lidt bakker i området hvor man bor – flere destinationer har også ski in – ski out.

Husk skihjelmen eller cykelhjelmen

Det er ikke ufarligt at stå på en snowscoot, ligesom alt andet sport med fart, om det der løbehjul, skateboard, ski, snowboard, wakeboard, el-løbehjul – ja, så er det vigtigt i bruger hjelm.

Hos skiferie destinationerne når du lejer hos lokal skishops er det et krav, at du bruger skihjelm.