Skiferie med børn i Italien

Jesper S.
on marts 5, 2023

Italien er en fremragende destination for en skiferie med børn. Med masser af familievenlige skiområder, børneområder og dedikerede børneskiskoler er der noget for alle aldre og niveauer af skiløbere. Der er også masser af aktiviteter udenfor pisterne som fx slædekørsel og snesko vandring, så der er altid noget at lave i løbet af dagen.

En anden stor fordel ved at tage på skiferie i Italien med børn er den lokale kultur og gastronomi. Børnene vil elske den autentiske italienske mad, og der er masser af restauranter langs pisterne, hvor hele familien kan nyde lækre pizzaer, pastaretter samt lokale specialiteter.

Skiferie til Italien, kan købes hos: Skilink, Slopestar, Højmark, Skiferie.dk, SunwebThinggaard, SnowTrex

Udover det kulinariske aspekt, tilbyder Italien også et smukt naturlandskab med sneklædte bjerge og dramatiske klippeformationer som giver en fantastisk kulisse til jeres ferieoplevelse. Så hvis du planlægger en skiferie med børnene, skal du overveje Italien som dit næste rejsemål – herunder får du et par gode bud på din måske næste skidestination.

7 Gode familievenlige skiområder i Italien

 • Cervinia: Beliggende i Aosta dalen på grænsen mellem Italien og Schweiz. Kendt for sine høje bjerge og lange pister, herunder Matterhorn Glacier Paradise.

Læs mere om – Cervinia

 • Kronplatz: Et skisportssted beliggende i Sydtyrol-regionen i Italien. Kendt for sine brede pister og moderne faciliteter samt den spektakulære udsigt over Dolomitterne.

Læs mere om – Kronplatz

 • Gitschberg Jochtal: Et familievenligt skiområde beliggende i Sydtyrol-regionen i Italien. Kendt for sine nemme pister og hyggelige alpine landsbyer.

Læs mere om – Gitschberg Jochtal

 • Madonna di Campiglio: Et eksklusivt skisportssted beliggende i Brenta Dolomitterne i Italien. Kendt for sine luksuriøse hoteller, gourmetrestauranter og udfordrende pister.

Læs mere om – Madonna di Campiglio

 • Livigno: Et skisportssted beliggende tæt på grænsen til Schweiz i Lombardiet-regionen i Italien. Kendt for sin høje snesikkerhed og duty-free shoppingmuligheder.

Læs mere om – Livigno

 • Alleghe: Et lille skiområde beliggende ved foden af Civetta-bjerget i Dolomitterne i Italien. Kendt for sin smukke natur og nemme adgang til off-piste områder.

Læs mere om – Alleghe

 • Canazei: En charmerende alpeby beliggende midt i Dolomitterne i Italien. Kendt for sin autentiske atmosfære og adgang til Sella Ronda, et berømt skiområde med mere end 500 km pister.

Læs mere om – Canazei

Hvorfor elsker børn skiferie i Italien?

Der er flere gode grunde til at tage på skiferie i Italien:

 1. Varieret terræn: Italien har et varieret terræn, der passer til skiløbere på alle niveauer. Fra nemme børnevenlige pister til udfordrende off-piste områder og stejle sorte pister.
 2. God mad og drikke: Italien er kendt for sin lækre mad og drikke, og dette gælder også på skiferien. Der er masser af gode restauranter og caféer langs pisterne, hvor man kan nyde lokale specialiteter.
 3. Smuk natur: Italiens bjerglandskaber er spektakulære med sneklædte tinder og dramatiske klippeformationer. Det giver en fantastisk kulisse for skiløb og andre vinteraktiviteter.
 4. Børnevenligt: Mange italienske skiområder er meget børnevenlige, med dedikerede børneområder, børneskiskoler og aktiviteter udenfor pisterne som fx slædekørsel.
 5. Rimelige priser: Sammenlignet med nogle af de mere eksklusive skidestinationer i Europa, kan man få rigtig god valuta for pengene i Italien både når det kommer til liftkort, indkvartering og mad og drikke.

Alt i alt er Italien en fantastisk destination for en skiferie med noget for alle aldre og niveauer af skiløbere samt mulighed for at opleve lokal kultur og smagfuld gastronomi.

Hvad skal man huske hvis man køre til Italien på skiferie med børn?

Vinterdæk: Det er vigtigt at have vinterdæk på bilen, når du kører i sne- og isglatte forhold. I Italien er det også lovpligtigt at have snekæder med i bilen.

Trafikregler: Trafikken kan være hektisk i Italien, så det er vigtigt at kende de lokale trafikregler og -skilte, med zoner hvor du ikke må parkere eller køre.

Pas: Hvis du kører igennem andre lande på vej til Italien, skal du sørge for at have dit pas eller anden gyldig identifikation med dig.

Miljøzoner, skal man sørge for at have styr på i Italien. Derudover hvis i kører gennem Østrig eller Schweiz, så skal man have en “Vignette” som er et vej certifikat.

Jesper S.

Om Jesper

Ejer & founder af Skier.dk - Skier.dk startede grundet min store passion for skisporten. Min bedste oplevelse på snowboard må være i Tignes i 2019-2020 sæsonen, hvor der landede 70 cm sne på 2 dage. - Det vil glæde mig hvis du vil dele dine oplevelser på ski, under vores forum. Ses på pisten 🙂
Skiferie pakkeliste

træt af og glemme vigtige ting til skiferien?

Få den “ULTIMATIVE” og mest gennemførste pakkeliste.

Du kan altid afmelde dig igen.

sep 27 2023

Guide: Færger til Norge – Perfekt til skiferien

Norge er fantastisk på mange måder, men særligt familier og større grupper elsker...
sep 27 2023

Guide: Færger til Sverige

Når du planlægger en skiferie til Sverige, er færgen ofte det skridt på turen, når bilen...
sep 25 2023

Guide – Færge til Tyskland: Mere tid til hygge

At tage en færge til Tyskland er den ideelle måde at starte din rejse på, hvad enten det...
sep 25 2023

Hvad koster broen til Sverige?

Øresundsbroen forbinder Danmark og Sverige og er en vital forbindelse for mange...
De 15 bedste skimærker Her finder du alle typer af ski
jun 08 2023

De 15 bedste skimærker: Her finder du alle typer af ski

De bedste skimærker er afgørende for enhver skiløber, der ønsker at have en fantastisk...
Guide Sådan vælger du all-mountain ski
jun 08 2023

Guide: Sådan vælger du all-mountain ski

At vælge de rigtige all-mountain ski kan være en udfordring, men denne guide vil hjælpe...
De 10 bedste destinationer til en skiferie i juleferien
jun 08 2023

De 10 bedste destinationer til en skiferie i juleferien

Når vinteren og juleferien nærmer sig, begynder mange at drømme om en fantastisk...
Oversigt over forskellige skisæson arbejde jobs
jun 08 2023

Oversigt over forskellige skisæson arbejde / jobs

Sæsonarbejde i skiområderne er både en spændende og belønnende oplevelse for dem, der...
Skiferie for begyndere En komplet guide
jun 08 2023

Skiferie for begyndere: En komplet guide

Velkommen til vores ski for begyndere-guide. Her vil vi give dig alle de nødvendige...