7 aktiviteter i Tignes udover skiløb

Alpinresorts Skileje
Alpinresorts Skileje

Tignes byder på pister i verdensklasse til skiløb og snowboarding. Folk fra hele verden tager hertil hvert år for at dyrke skisporten. Dårligt vejr kan dog ødelægge eventyret, da skisportsstederne kan lukke, og skiløb bliver utilgængeligt. Det er typisk hvis der blæser meget og sigtbarheden er meget lav.

Mens erfarne skiløbere måske søger en mere spændende skioplevelse i denne sæson, kan skiløb i dårligt vejr udgøre en risiko for særligt nybegyndere. Der er dog mange alternative aktiviteter i Tignes i tilfælde af ugunstige vejrforhold.

Skiferie til Tignes, kan købes hos: Skilink, Sunweb, UCPA, Thinggard, Hotels, Booking, Snowtrex, Langley, ClubMed, Agoda

Skileje i Tignes: Alpinresorts, Intersport Rent

Skiskole i Tignes: CheckYeti

Afterski er velbesøgt når pisterne er lukket, vi ser det dog ikke som sådan for en aktivitet – men vi har skrevet en artikel omkring gode afterskisteder i Tignes, som du kan tage et kig på. 

Nedenfor er der alternative rekreative muligheder, som du kan nyde i Tignes – hvis vejeret ikke tillader skiløb

Le Lagon Tignes

Hvis pisterne ikke er tilgængelige, er det en mulighed at tage en tur i svømmehallen. Talrige hoteller i Tignes har swimmingpools. Men hvis du søger mere spændende oplevelse for børn, er Le Lagon i hjertet af Tignes et andet alternativ.

Bygningen har gulv til loft-vinduer med en fantastisk udsigt over bjergene. Der er en nybygget, imponerende indendørs swimmingpool på 25 m x 15 m med seks baner samt en separat luksuspool med bølgemaskine, vandrutsjebaner og jacuzzi-massagesenge. Desuden er der et sundheds- og velværeområde med spabade, saunaer, dampbad og et isbad, der giver afslapning til trætte muskler.

Fitnessrummets placering giver en smuk udsigt over søen Tignes Le Lac og bjergene. Et liftkort til 6 dage giver gratis adgang til poolen, og børn under 5 år har gratis adgang til poolen.

Spa og wellness

For dem, der søger afslapning i stedet for fysisk aktivitet, er der forskellige spas og behandlingsrum til rådighed. Der er også adgang til luksusspas på flere hoteller, selv for ikke-gæster, og nogle firmaer tilbyder private massagebehandlinger til dem, der bor i deres egne værelser eller lejligheder.

Village Montana tilbyder desuden gæsterne adgang til faciliteter som opvarmet udendørs swimmingpool, sauna, dampbad og jacuzzi mod et symbolsk gebyr. Ved køb af en behandling kan gæsterne benytte dette område uden ekstra gebyr og forkæle sig selv med en hel dag med afslapning og selvpleje.

Læs mere om: Bedste hoteller i Tignes

Restaurant besøg

Et godt skisportssted bør have fremragende spisemuligheder. Du kan smage lækre franske retter og lokale vine. Lokale restauranter tilbyder frokostmenuer, der er overkommelige, med samme kvalitet som på hovedmenuerne, men til en lavere pris.

Læs mere om: Gode restauranter i Tignes

Besøg de lokale markeder

Det lokale marked, der viser franske traditioner og kultur, er åbent hver torsdag og søndag fra kl. 12 til sidst på eftermiddagen på Promenade de Noviembre. Der tilbydes et bredt udvalg af varer fra kød til oste perfekt til en fransk tapas aften i skilejligheden. Gå ikke glip af chancen for at besøge dette traditionelle franske marked.

På dette marked kan man købe en række forskellige varer, herunder friske råvarer, bagværk, tøjtilbehør og souvenirs til turister. Det er et praktisk sted at købe gaver og franske produkter. Besøgende kan udforske boderne til fods, mens de observerer de varer, der sælges under de overdækkede tage.

Tag i biografen

At se film med popcorn er en god måde at slappe af på. Val Clarets biograf er den bedste mulighed med to biografsale – den ene i 3D. Der er normalt to forestillinger hver aften, herunder en tidlig forestilling på dage med dårligt vejr. Biografen tilbyder nye udgivelser for både voksne og børn, og mange af dem er på engelsk. Du kan nemt finde filmplanen på turistkontoret eller online.

Indendørs klatrevæg

Tignespace har en indendørs klatrevæg, der er fantastisk for klatrere på alle niveauer. Du behøver hverken reb eller remme for at klatre og varme op på de lavtliggende “blokke”. Der er også ruter til rådighed for begyndere, der går 8 meter op i højden. Det er en god mulighed, når vejret er dårligt, og det giver en eventyrlig oplevelse som skiløb. 

Bowling de Tignes

Bowlingbanerne ligger i centrum af byen og er let tilgængelig fra de fleste hoteller. Der er ti bowlingbaner og poolborde til underholdning. Hvis du ikke kan stå på ski på grund af ugunstigt vejr, er dette sted et godt alternativ til sjov. Lad ikke dårligt vejr ødelægge din dag, tag din gruppe med til en omgang bowling, og nyd en masse sjov væk fra bjergene.

Læs mere om: Tignes som skiferie område

Top Skiferie Lande

Italiens flag