Skier
Skier

8 Aktiviteter i Sölden udover skiløb

Sölden er et meget berømt skisportssted, der er vært for flere større ski events årligt. Byen har førsteklasses faciliteter, og turister nyder godt af de forskellige faciliteter som restauranter, barer og spændende lokale attraktioner. Et historisk kvarter i Sölden er blevet bevaret for besøgende, der er interesseret i unikke oplevelser. Naturentusiaster kan også besøge byens gamle vandmølle, som er et af byens vigtigste historiske vartegn.

Sölden er en by, der byder på forskellige underholdningsmuligheder, herunder natklubber, festivaler som Electric Mountain Festival og udendørs aktiviteter som Hannibals kryds og tværs af Alperne.

Sölden er et populært skirejsemål, der er kendt for sine unikke naturlige træk, herunder de karakteristiske fyrretræer, som tiltrækker tusindvis af besøgende hvert år. Turister kan få adgang til de udpegede områder året rundt.

Selv om det måske ikke er muligt at stå på ski på grund af snestorme og vejrforhold, tilbyder Solden stadig muligheder for sport eller afslapning gennem sine naturområder og spa-centre.

Udforsk Söldens aktiviteter

Spa Centre

Freizeitarena Sölden afslapnings- og spa-center ligger i Ötztal-dalen, tæt på skisportsstederne. Det tilbyder forskellige faciliteter og er ideelt til alle årstider, især om vinteren på grund af sin usædvanlige beliggenhed.

Freizeitarena Sölden har en indendørs swimmingpool med en vandtemperatur på 30° C. Der er også en mindre børnepool, der er opvarmet til 32 °C. De besøgende har forskellige muligheder som den store rutsjebane, stenhule med massagestråler, boblende vandstråler og nedsænkede liggestole med terapeutiske stråler. Derudover tilbyder fritidscentret en spa- og badeafdeling, en salon, et fitnesscenter og et indendørs sportskompleks. For madentusiaster er der restaurant “Al Dente”, der serverer lækre retter.

Skøjtning og ishockey

Skøjteanlægget i Sölden giver mulighed for skøjteløb for enkeltpersoner eller grupper i alle aldre og med alle evner. Banen ligger på sportspladsen, en kort gåtur fra bjergbanen Gaislachkogl. De tilgængelige aktiviteter omfatter skøjteløb, ishockey og curling.

Söldens sneklædte bakker tiltrak i begyndelsen folk til området. Skøjtebanen er et sted for fysisk aktivitet, hvor børn lærer at stå på skøjter med hjælp fra dyreformede skøjteløbere. Voksne kan løbe om kap på isen, mens de lytter til musik, føler sig nostalgiske og nyder oplevelsen.

007 Elements

007 ELEMENTS-projektet blev lanceret i juli 2018 og er den første filmiske installation på toppen af Gaislachkogl-bjerget i Sölden. Denne udstilling er dedikeret til James Bond via en sofistikeret underjordisk oplevelse, der bringer filmkarakteren til live.

007 Elements udstillingen fører de besøgende gennem ni rum og et udendørs område med naturskøn udsigt over bjergene og pisterne, der fører til Rettenbach-gletsjeren. Restauranten Ice Q, hvor Spectre optrådte som Hoffler Klinik, har en smuk udendørs terrasse, hvor man kan spise. Der er kun tilladt én drink i restauranten for at afslutte turen med stil.

Kanefart

Hestetrukne kanefart er en afslappet måde at nyde det sneklædte landskab på med minimal luftforurening og støj. I Solden er der flere virksomheder, der tilbyder ture med to heste.

Denne udflugt byder på en naturskøn oplevelse for par eller familier. Man sidder i “kanen” og kan se både hestene og landskabet. Der er tæpper til rådighed for komfort under turen gennem sneklædte bjergsider, samfund, skove og græsgange. 

Når kusken tager hestenes tøjler i snedækkede vintre, får turisterne en betagende naturskønhed at se. Lyden af heste, der traver langs snedækkede stier, kan høres i fuldstændig stilhed.

Timmelsjoch High Alpine Road

Timmelsjoch High Alpine Road er en afgiftsbelagt vej, der snor sig gennem det smukke landskab i Tztall Valley. Den fører til Italien og ligger 2.000 meter lavere end Merano. Mange motorcyklister og bilister foretrækker den frem for andre overbelastede alpeveje, der forbinder Østrig og Italien. Der er spredt moderne skulpturer ud over hele terrænet, som skildrer regionens miljø, historie, kultur og traditioner.

Kælkning

Kælkeoplevelsen i Sölden er sjov, og der findes både race- og børneversioner. Pisten, der starter fra Gaislachlogl-gondolens mellemstation, kan anbefales til familier, og kælkene kan lejes i nærliggende sportsforretninger i nærheden af Gaislachkogl-bjerggondolens bundstation.

Paragliding

Du kan flyve højt oppe i luften og slippe for hverdagens larm ved at paraglide i nærheden af Sölden i Ötztal. Du kan vælge mellem dygtige paraglidere eller duetflyvning med en ekspert. Book din eventyrlige oplevelse hos et dygtigt adventurefirma og få uforglemmelige minder.

Vinter Hiking

I Sölden er vintervandring muligt i alt slags vejr, uanset om det er snestorm eller klart solskin. Vælg en vandresti ud fra dine interesser og dit konditionsniveau. Der er mange ting at lave i og omkring Sölden, og der findes mere end 18 forskellige vintervandrestier på forskellige sværhedsgrader. Disse stier fører de besøgende ud i naturens ensomhed.

Vintervandrestien til Moosalm er et yndet rejsemål for familier med små børn. Ruten er en af de korteste i området, den er 1,6 km lang og tager ca. 50 minutter at komme i mål. På toppen kan du besøge Moosalm, en hyggelig bjerghytte, der serverer traditionelle Tiroler retter.

Afterski i Sölden

Vi kommer ikke udenom afterski, som måske er det mest brugte hvis vejret ikke tillader skisport. Vi har dog allerede en artikel omkring gode afterskisteder i Sölden, så tag et kig på den hvis det er i det mood du er.

Vi anbefaler Sölden til alle

Soldent er et meget anbefalelsesværdigt skirejsemål i Østrig, der både henvender sig til romantiske par på udkig efter et sted til bryllupsrejsen, den årlige tur med gutterne eller til familier med aktiviteter som f.eks. ture på hesteslæde og pool.