Aerosize

Historien – Lonely Mountain Skis

Lonely Mountain Skis er et lille skifirma med base i Perthshire, Skotland. De bygger håndlavede skræddersyede ski, der er en blanding af traditionelle og moderne materialer og teknikker. De har i øjeblikket tre skiformer i deres produktlinje, og de laver også skræddersyede ski på bestilling.

Lonely Mountain Skis, kan købes hos: Lonely Mountain Skis

Om Lonely Mountain Skis

Virksomheden blev grundlagt af Jamie Kunka, efter han så en episode af Ray Mears, hvor en svensk skiproducent lavede en ski af dødt stående fyrretræ. Han studerede produktdesign på Dundee University på det tidspunkt og havde det perfekte værkstedsmiljø til at lave prototyper af disse enkle træski. De var meget basale – solide stykker redwood-fyrretræ – dampbøjet i spidserne og belagt med fyrretjære.

På trods af deres enkelhed var det utroligt tilfredsstillende at stå på ski på disse traditionelle ski. Inspireret af terrænet i det skotske højland er deres ski designet til at klare enhver form for sneforhold. De er lette nok til at klatre op ad kløfter og Munros, og stabile nok til at sprænge gennem de varierende sneforhold, du kan finde på vej ned.

Lonely Mountain Skis har siden udvidet sin produktlinje til at omfatte tre forskellige skiformer. De fortsætter med at bruge en kombination af traditionelle og moderne materialer og teknikker til at skabe det perfekte par ski til hver kunde.

Produkter fra Lonely Mountain Skis

Lonely Mountain Skis sælger ski til folk, der elsker spændingen ved at stå på ski ned ad et bjerg. Uanset om du er nybegynder eller ekspert, har de det perfekte par ski til dig.

SNEACHDA

Lonely Mountain Sneachda-skiene er perfekte til dem, der elsker at bombe ned ad stejle skråninger og carving op i pisterne. Med sit rocker-camber-rocker-design er den både stabil og legende, hvilket gør den fantastisk til alle typer skiløb. Kulstof/flax-konstruktionen reducerer vægten, mens den giver fremragende ydeevne på eller uden for pisten. Sneachdaen er også den stolte modtager af ISPO 2016/2017 Gold Award i kategorien Touring Ski.

Funktionerne i denne model inkluderer:

  • PTex 7000 Base
  • Poplar og bøgetræ kerne
  • Carbon flax laminat
  • Anti-chok kork spids
  • Gummi hale

Ord

Ord er en førsteklasses backcountry og side-country ski. Dens konstruktion har treakset kulstof og flax, hvilket gør den både let og holdbar. Balsa-hør-kernen giver overlegen drejeevne, hvilket gør Ord til et behageligt valg til ethvert terræn. Med sin optimerede form og dimensioner er Ord perfekt til alle, der leder efter en alsidig ski, der kan klare alle forhold.

Funktioner inkluderer:

  • Bøg/balsa-flax kerne
  • PTex 7000 base
  • Gummihale
  • Anti-chok

Lonely Mountain Skis kan købes hos

Lonely Mountain Skis, laver deres special håndlavet ski i Skotland. I og med det er håndlavet ski, så kan de også kun købes gennem deres webshop, hvor de har 3 standard modeller. Se “alle” skibutikker, her.

Aerosize

Andre gode skimærker

Der findes mange super gode skimærker, og jeg vil anbefale at man tjekker markedet ud. Der findes skiudstyr i mange prisklasser, alt efter hvilket skibrand man går efter. Undersøg altid flere end 1-2 brands for at finde frem til præcist det du søger.

armada
black crow sort.
Salomon sortt
fischer normal
Faction sort
Rossignol normal
Blizzard sortt
Dynastar normal
K2 ski sort