Canada Goose

Hvem er Canad Goose?

Canada Goose er et mærke mange af os danskere kender til på den ene eller den anden måde. Canada Goose blev grundlagt i Toronto i Canada i starten af det 20. århundrede. Langt tidligere havde Sam Tick som startede Canada Goose lavet outdoor wear, han startede Metro Sportswear allerede i 1957 hvor de lavede uld veste, regnjakker og suits til snescooter kørsel.

I 1970’erne startede han Snow Goose sammen med sin søn David Reiss, som så senere blev til Canada Goose. Teknologien var kommet til at de kunne få en maskine så de kunne fylde dun i jakker. Dun er godt mod at holde varmen, og derfor blev Snow Goose også et kendt brand inden for expeditioner til kolde steder blandt andet Antarktis.

I 1982 blev Laurie Skreslet så ham der lavede historie ved at være den første Canadier til at nå toppen at Mt. Everest i deres kendte parka jakke.

I 1990 blev David Reiss, søn Dani Reiss så en del af Snow Goose, og var med til at rebrande det til Canada Goose som alle kender det i dag. Han tænkte anderledes og blev efter 4 år i firmaet gjort til direktør, hvor han var med til at sørge for at der blev lavet det kendte ”Made in Canada” som sidder i alle Canada Goose jakker.

I 2000 begyndte Canada Goose at tage fart, de lavede et partnerskab med Lance Mackey, som er kendt for at have vundet ”Yukon Quest” som er et slæde løb. Som han så har vundet 4 gange i ført Canada Goose.

The Day After Tomorrow en film som mange har set eller hørt om. I filmen bliver jakker fra Canada Goose brugt.

Siden da er det bare gået en vej for Canada Goose og det er fremad, de har blandt andet åbnet hovedkontor i Toronto, åbnet flagship store i New York. I 2022 vil de ikke længere bruge fjer fra dyr.

Canada Goose er et highend brand, hvor jakkerne koster fra 3-4000 kr. og opefter. Det skal siges, at køber du en jakke fra Canada Goose, så holder den for dem som der passer på dem resten af livet.

Produkter fra Canada Goose

Jakker i alle former, Skibukser, Midlayers, Fleecetrøjer, Sweatshirts, Pullovers, Backpacks, Huer, Handsker, Halsedisser.

Canada Goose kan købes hos

Når du skal ud og købe Canada Goose skiudstyr til skiferien, så er det bedst at købe det hos nogle lokale skibutikker eller online, hvor der er størrelses guider. Se “alle” skibutikker, her.

Burton logo sort
Burton logo sort
FAQ – Spørgsmål om Canada Goose

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Kan man bruge en Canada Goose jakke, som skijakke?

Altså vi anbefaler det ikke, da funktionalitet i jakkerne ikke er lavet til ski eller snowboarding, her snakker vi lomme til liftkort, snefang og åndbarhed. Canada Goose, er blevet mere et mode brand, hvor før i tiden var det et expeditions mærke, man brugt til at tage på ud for at udforske meget kolde steder.

Laver Canda Goose skibukser?

Det gør de, det er dog ikke mange steder i Danmark du kan købe dem. Men søge efter ”Tundra” som er navnet på deres skibukser, de laver både som overall med seler, og de har de normale skibukser du kender.

Andre gode skimærker

Der findes mange super gode skimærker, og jeg vil anbefale at man tjekker markedet ud. Der findes skiudstyr i mange prisklasser, alt efter hvilket skibrand man går efter. Undersøg altid flere end 1-2 brands for at finde frem til præcist det du søger.

armada
black crow sort.
Salomon sortt
fischer normal
Faction sort
Rossignol normal
Blizzard sortt
Dynastar normal
K2 ski sort