Voile

Historien – Voile

I 35 år har Voilé (v-lay) været synonymt med backcountry vintereventyr. I stedet for Alperne bor de få minutter fra den højeste bjerge med sne på jorden, Wasatch-bjergene i Utah. Virksomhedens fokus var på backcountry og genoplivningen af telemarksvinget i begyndelsen af 1980’erne.

I 1991 var Voilé banebrydende for det nye design af et backcountry splitboard for at bringe sporten verden rundt. Brett “Kowboy” Kobernik, en hardcore Utah-rider og Avalanche Forecaster, gik i gang med det første koncept. Voilés navnebror og administrerende direktør, Wally Wariakois, var hans inspiration. Resten af historien er lang og berømt.

Voilé har altid været en virksomhed, der var ivrig efter at skabe hvad som helst og derefter perfektionere det. Slutproduktet er måske ikke så overbevisende eller dyrt, som det kunne have været. Alligevel vil det uden tvivl give fremragende ydeevne, pålidelighed og holdbarhed, samtidig med at det er så let som muligt.

Voile, kan købes hos: SnowINN, Blue Tomato, Voile

Om Voile

Voilé ser sig selv som en virksomhed, der bringer noget nyt til backcountry-elskere. De banebrydende produkter er designet med kvalitet og performance for øje, lige fra deres skovservice arbejde hele vejen igennem til det endelige produkt, som derefter fremstilles i hånden.

Virksomhedens kultur er en passion og energi, der er fortsat med at blomstre siden grundlæggelsen. Den trives med kreativ ambition og åben udveksling med kunderne. Voilé tror stærkt på konceptet “carpe diem” – gribe dagen – effektivt ved at afsætte tid i deres travle sæsoner (skiløb) eller fridage fra arbejde som bliver brugt på (alpine touring), så de kan få dristige nye opfindelser til at ske, mens de har så meget sjov som muligt undervejs.

Gennem håndværk af høj kvalitet, partnerskaber og vedholdenhed arbejder Voilé-teamet sammen om at skabe deres revolutionerende nye produktlinje i deres produktionsanlæg; Utah, USA.

Produkter fra Voile

Voilé tilbyder sine kunder en bred vifte af produkter, herunder:

Voile Hyper V-Tail Splitboard

Voile Hyper V-Tail Splitboard er den seneste nyeste generation af Voilés gennemprøvede splitboard-linje. Det er et højtydende splitboard designet til selv avancerede skiløbere, der ønsker at stå på ski hurtigere, længere og jævnere løjper, men endnu ikke har udforsket deres skipotentiale på mere gigantiske bjerge, hvilket betyder, at det ikke nødvendigvis er beregnet til begyndere eller øvede.

Det har følgende funktioner:

  • Bred vippet næse
  • V-formet hale
  • Medium flex
  • Langvarig længde
  • Ulta-vægt Paulownia cre

Voile HyperDrifter ski

Voile HyperDrifter er den seneste nyeste generation af Voilés gennemprøvede skilinje. Det er en omfattende og aggressiv ski designet til erfarne riders, der ønsker at køre i offpisten, men som endnu ikke har udforsket deres skipotentiale. Hvilket betyder, at den ikke nødvendigvis er beregnet til begyndere eller øvede.

Den har følgende funktioner:

  • Mægtig skovl
  • Tidlig stigning camber profil
  • Carbon vævet konstruktion
  • Ultra vægt paulownia

Voile kan købes hos

Når du skal købe Voile splitboard/skiudstyr til skiferien, så kan det købes hos forhandlere i hele verden eller online. De er dog klart størst i USA. Se “alle” skibutikker, her.

Snowinn logo
Bluetomato logo
Voile

Andre gode skimærker

Der findes mange super gode skimærker, og jeg vil anbefale at man tjekker markedet ud. Der findes skiudstyr i mange prisklasser, alt efter hvilket skibrand man går efter. Undersøg altid flere end 1-2 brands for at finde frem til præcist det du søger.

armada
black crow sort.
Salomon sortt
fischer normal
Faction sort
Rossignol normal
Blizzard sortt
Dynastar normal
K2 ski sort