Skiferie til Tignes

Tignes er en del af L’Espace Killy sammen med skiområdet Val d’Isére. Området har alt hvad man ønsker sig til skiferien. Tignes området er kæmpe stort og har blandt andet snesikkerhed i højeste klasse. Grande Motte gletcheren ligger i 3550 meters højde og derfor er du sikker på de bedste forhold i Tignes. Der er muligt at stå ski om sommeren i Tignes os.

Selve byen Tignes ligger i 2100 meters højde, hvilket er blandt de højeste placeringer for en ski by i Frankrig. Skiområdet ligger i 1550-3450 meters højde. Liftkortet L’Espace Killy dækker over 300 km pister, skiområder der ligger under er Val d’Isère, La Daille, Le Fornet og Val Claret. Der er 120 lifter og 155 pister at stå på.

Tignes har alt at byde på, der er gletscher skiing, der er flere snowparker, der er funslopes er er vanvittigt offpist. I og med at at Tignes har investeret stort i at være en sommerferie destination os. Der er en masse aktiviteter som tennis baner, svømmehal, bowlingbaner, squashbaner og kælkning eller vandre i den smukke natur. Det er muligt at stå på skøjter på den kæmpe store sø Le Lac de Tignes.

Afterski i Tignes, er i verdensklasse store dj’s besøger hvert år destinationen. Der en masse diskoteker og natklubber som der holder lang tid åbent. Der er også muligt at få øl oppe på bjerget.

Der er en masse restauranter i Tignes hvor man kan få noget lækkert mad. Derudover er flere delikatessebutikker som bagere og slagtere. Der er flere supermarkeder hvor du kan købe ind til nærmest samme priser som i Danmark.

Skal du have lejet skiudstyr i byen, så kan du tjekke skiudlejning i Tignes, hvor vi har fundet de bedste steder.

Frankrig har mange lækre skisportssteder blandt andet – Valloire, Valmeinier, Valmorel, VarsVal D’Isere og mange andre.

Antal pister i Tignes

pister 3 grøn

Grønne pister

pister 3 blå

Blå pister

pister 3 rød

Røde pister

pister 3

Sorte pister

Tignes6 optimized
Tignes3 optimized
Tignes1 optimized
Tignes5 optimized

Priserne i Tignes

ski

Pris på Liftkort

6 dages liftkort koster 2670 DKK for en voksen.

Dette liftkort dækker hele området.

Man kan bestille og se priserne på liftkort hos tignes.co.uk.

sport

Pris på Leje skiudstyr

Leje af skiudstyr for voksen i 6 dage fra 800 DKK.

Leje af snowboard for voksen i 6 dage fra 800 DKK.

Der kan være mange penge at spare, ja faktisk op til 65% ved at bestille i god tid og online. Du kan leje skiudstyr i Tignes, via Alpinresorts.

food

En god Restaurant

I Tignes er der massere af finde spise muligheder, der er blandt andet. Loop, Le Kaya Restaurant, La Ferme des 3 Capucines, Mendikoa, A la Creperie og mange flere muligheder.

KØB AF SKIFERIEN

Går skituren til Tignes, så vil vi anbefale dig at tjekke priserne og mulighederne ved disse skirejseselskaber. Der kan være penge at spare.

Skilink
snowtrex normall
Langley
Sunweb normal
Thinggaard normal
hotels.com logo
Booking.com logo
UCPA Png
ClubMed
agoda
Video fra Tignes
Skiområder i Frankrig
frankrig

SKIFERIE I FRANKRIG

Find alle skisportsstederne i Frankrig her og læs mere om skiferie i Frankrig.

Prognoser, skivejr, webcams og snestatistik Fra Tignes
Snedybde
Snemelding & snefald
Vejrudsigt
Webcam
FAQ – Spørgmål til Tignes

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvad koster liftkortet i Tignes?

For børn under 8 – Gratis

6 dage – For 8 til 18-årig samt 65 til 74-årig – 2230 kr. / 300 euro.

6 dage – For 19 – 64-årig – 2670 kr. / 360 euro.

Priserne er for 2022/2023 i højsæsonen 17 december til 1 maj. Se alle priser på liftkort.

Liftkortet gælder til hele Espace Killy og giver gratis adgang til Lagoon pool, som er deres svømmehal.

Der er besparelser at hente hvis i bestiller flere personer sammen, så hvis i rejser sammen 2 eller 3 par, så i stedet for at købe 2 x 3 liftkort, så køb dem sammen 6 x 1 og opnå rabat.

Hvor lang er skisæsonen i Tignes?

Skiområdet åbner 26. november, 2022
Skisæsonen slutter 7. maj, 2023

De bedste afterskibarer i Tignes?
  • La Folie Douce, oppe på bjerget til Val d’Isere
  • Loop Bar
  • Marmot Arms
  • Melting Pot
  • Couloir
  • Saloon

Der er både barer og klubber i Tignes, Val Claret og Val d’Isere.

Er Tignes snesikkert?

Tignes er et af de mest snesikre skiområder i hele Europa, byen ligger i 2100 meters højde, der er gletsjer, skisæsonen varer frem til 7 maj.  De sidste 10 år har de haft gennemsnitligt snefald på 6 meter pr. sæson.

Hvilken lufthavn er tættest på Tignes?
  • Chambery Lufthavn: 133 km, ca. 2 timer i bil
  • Grenoble Lufthavn: 163 km, ca. 2 timer og 30 minutter i bil
  • Genève Lufthavn: 219 km, ca. 3 timer i bil
  • Lyon Lufthavn: 239 km, ca. 3 timer i bil
Hvad koster en skiferie til Tignes?

Prisen pr. person fra 17-23 december er 4189 kr. inkl. liftkort – Sunweb.

Sammenligner vi med det billigste i uge 7 altså 11-18 februar, så er prisen pr. person – 4594 kr. inkl liftkort – Sunweb.

Priserne kan ændre sig fra vi har skrevet det her – vi har taget udgangspunkt i 4 personer.

Hvor køber man liftkortet i Tignes?

Du kan købe det online og undgå den lange kø, du henter liftkortet, der hvor du tager liften op eller lige i nærheden. 

Hvilken er den længste pist i Tignes?

10 km – La Sache, sort piste. For at komme op til den tager man “Palafour” liften, kører ned til “Aiguille Percpe” liften, tager den op – også er i klar til fart ned af La Sache.

Hvordan finder man en billig skiferie til Tignes?

Vi har lavet en link her, så i kan se de billigste muligheder hos Sunweb til Tignes.

Typisk kræver det du booker i god tid, eller at du er omstillingsparat til at tage afsted indenfor et par dage. 

Derudover skal i selvfølgelig bestille liftkort online og hvis i ikke har udstyr så lej det online hjemmefra, så har i hurtigt sparet 500 kr. pr mand blot på de 2 tips.

Hvad koster skileje i Tignes?

Skileje for skistøvler og ski – ligger til 650 – 900 kr. alt efter pakken man vælger og butikken du vælger. Du kan vælge at booke hjemmefra og spare op til 30%, her anbefaler vi Skiset.

Er Tignes et godt skiområde for unge?

Tignes er måske det perfekte område for unge mennesker, sjovt nok arrangere mange gymnasier og universiteter skiture hertil. Grunden ligger i det brede udvalg af pister, mange skiskoler og masser af barer. Det betyder altså, hvis du er helt ny på ski eller snowboard og der er 10 med på turen, der har stået siden de var små. Så kan man dele sig op og alle få noget ud af skituren.

Er Tignes et godt skiområde for begyndere?

Tignes som er en del af Espace Killy og dermed Val d’Isere er kendt for deres store udvalg af pister. Der er gode pister til nye på ski eller snowboard. Der er nogle korte grønne pister nede ved Tignes 2100, dog anbefaler vi man kommer op på de længere pister, så man har mere tid på pisterne i stedet for i køen. 

Så tag “Paquis” liften op, derefter ned af Henri, som er blå, den kan godt være meget trafikeret af folk, men tag den ned til Val Claret også tag “Fresse” liften helt op også pisten “Borsat” som er en rigtig lang grøn pist, hvor det er godt at lære at stå på ski.

For snowboardere anbefaler vi du får dig en skilære fra start, da grønne pister, typisk er li med steder hvor der også bliver meget fladt, og derfor vil du skulle af boardet og slide – grunden til mange stopper på snowboard.

Er Tignes en god skidestination til børn?

Tignes er et skiområde som har det hele, derfor tør vi godt anbefale området til skitur med børn. Har du små børn 3-5 år, så drop det og smut en hyggetur til Norge, små børn har en tendens til at blive skræmte, hvis der er mange på pisterne. Få dem i en skiskole, hvis i besøger Tignes, der er skiskoler for små børn som ligger lidt uden for pisterne.

Har et barn stået på ski flere gange, så er de typisk vovehalse, og her kan Tignes altså leve op til selv de største vovehalse.

Hvordan fungerer parkering i Tignes?

Der er ingen offentlige gratis parkeringspladser, alle parkeringspladser er betalt parkering. Prisen for en uge ligger fra 90 euro. Der findes flere muligheder, blandt andet parkeringshuse eller en større parkeringsplads som selvfølgelig ligger lidt længere væk fra boligen/hotellet. 

Derfor anbefaler vi at man hurtigt tømmer bilen ved hotellet eller lejligheden, for herefter at parkere bilen. Kan i nu se der skal sne hele ugen, så brug lige de 20-30 euro ekstra det koster at holde i et parkeringshus, så i ikke skal til at grave bilen fri. 

Se alle priserne og book parkering her

Går der busser til Tignes?

Der er gratis shuttle busser i Tignes, som kører 24/7, så har i været på bar i fx. Val Claret men bor i Tignes 2100, så tager i bare bussen. 

Fra lufthavnene går der også busser, som ligger til priser fra 69 € pr. vej.